Temat:
MEWA
Jak myślicie udeptał sie ten dołek czy nie?. Kapitalizacja sporo mniej od wartości księgowej teoretycznie kurs już nie powinien lecieć.. Proszę o jakieś komentarze, pozdrawiam.
|
|
Temat:
MEWA
Moi drodzy jutro pierwszy dzień notować ciągłych dla mewy. Czy macie jakieś przypuszczenia co do zachowania kursu?? Ja mam nadzieję że pójdzie w górę a wy??
|
|
Temat:
IDEON
Może mi się tylko wydaje ale zamożniejsi posiadacze akcji centka przestali na razie sypać grubymi pakietami, czyżby oznaka zmiany tendencji spadkowej kursu??
|
|
Temat:
IDEON
Data dlatego, że centrozap usłyszy werdykt w sądzie dotyczący sporu z urzędem skarbowym i jeśli ma racje to spółka się mocno wzbogaci, pozdrawiam. PS I wtedy kursik w góre
|
|
Temat:
IDEON
Słabiutko w góre miałem nadzieje że kiwnie więcej a tu nie ma wiary w narodzie, nie kupują tylko sprzedają- dobrze że udało sie wyskoczyć. Dla tych co zostali miłych lotów pozdro.
|
|
Temat:
IDEON
Czyżby się zaczynało?? Ktoś liczy na jutrzejszy występ o 9:30 mam nadzieje że centrozap pujdzie w góre,, ale zobaczymy.
|
|
Temat:
IDEON
I co jutro zapowiadane ujawnienie strategii i o ile powiedzą coś nowego to może mały wystrzał w górę, co wy na to??
|
|
Temat:
IDEON
"Cierpliwości. Za dużo tu ruchów spółki w kierunku aktywnej działalności żeby miało być źle. Spółka żyje i garnie się do działania. Kwestia czasu i odlatujemy w kosmos."
No tak zgadzam się ale te przesłanki dotyczące aktywnej działalniści dały mi podstawę do kupna w okolicy 0,8 za papier. Spółka generalnie zawsze raportuje pozytywnie, zaskakuje wzrostem zysku itp.. za to cena leci. Obserwuje słupki po prawej i lewej stronie i jeśli do kupna na 250000 jest otwartych np 50 zleceń a na sprzedaży taki sam wolumen pokryty jest jednym to chyba znaczy że ktoś pozbywa się większych pakietów....i tu rodzi się pytanie na które sam nie jestem w stanie odpowiedzieć dlaczego.?? Przecież papier jest tani jak prawie nigdy, jeszcze troszke i będą akcje rozdawać.
|
|
Temat:
IDEON
Wildthing napisał(a):GroniuII napisał(a):Ktoś ma pojęcia dlaczego wyrzucane są takie pakiety?? Zaraz mi nerw puści, co się dzieje, proszę o komentarz. Nie wyrzucane tylko sprzedawane, a więc i kupowane  Po prostu się dzieje... Spoko ja już nie wiem jak to nazwać bo ubrałem się przy poziomie około 80gr za papier i gały mi na wierzch wychodzą jak widzę że każda próba odbicia kończy się zjazdem, sądziłem że spółeczka jest zdrowa i z perspektywą nawzrost a tu zoonkk.. Ktoś pcha ją w dół
|
|
Temat:
IDEON
Siedzę i obserwuje a wynik obserwacji nie jest zadowalający.n Jak się po stronie kupna uzbiera kilkadziesiąt pozycji co zaraz jakiś grubszy wali sprzedaż większego pakietu. Ktoś ma jakieś info dlaczego jest takie parcie w dół??
|
|
Temat:
IDEON
Ktoś ma pojęcia dlaczego wyrzucane są takie pakiety?? Zaraz mi nerw puści, co się dzieje, proszę o komentarz.
|
|
Temat:
WASKO
Witam kolegów kleżanki którzy siedzą w wasko. Osobiście uważam że patrząc na c/wk to jest całkiem spore niedoszacowanie. Spółka nie ogłaszała żadnych wielkich problemów finansowych (patrząc przez pryzmat innych np techmex pronox itp) czy osławiona odzierzówka. Wasko w czasie kryzysu spadł i się więcej nie podniósł co ją wyróznia spośród giełdowych padaczek które mimo ogromnych zadłuzen dawały radość inwestorom w postaci niekontrolowanych wystrzałów w góre. Osobiście dzisiaj dokupiłem i mam nadzieje że pójdzie w góre w najbliższym czasie. Spółka mam nadzieje będzie dywersyfikowała rynek podejmując nawet drobne zlecenia jak i również restukturyzacja kosztów przyniesie wymierne korzyści. Wobec powyższego mam nadzieje na wzrost cen akcji w najbliższym czasie, pozdrowionka.
|
|
Temat:
TECHMEX
enforces napisał(a):KrzysztofJerzy napisał(a):GroniuII napisał(a):Znalazłem coś takiego.. Ahi, dzieki, wydrukuje, powieszę nad łóżkiem i... następnym razem bedę wiedział. :) tu macie pdf w ładnej formie dl.dropbox.com/u/964265/widelk... Dzięki kolega będzie miał lepszy "ładniejszy" wydruk.  pozdro
|
|
Temat:
TECHMEX
KrzysztofJerzy napisał(a):GroniuII napisał(a):KrzysztofJerzy napisał(a):tu laik: a dlaczego tak się dzieje? Rozumiem że z Twojej strony to pytanie retoryczne i wiadomo że z powodu braku konkretów dla wzrosu, chyba że się mylę?? Mylisz się, pytanie zadane było w celu uzyskania odpowiedzi. Zasady wg których działają widły są dla mnie nie do końca zrozumiałe, a jak już czytam, ze "giełda nie puszcza" to jest to już dla mnie niemalże szamaństwo ;) Znalazłem coś takiego..Zarówno w systemie kursu jednolitego, jak i w notowaniach ciągłych obowiązują ograniczenia zmian ceny papierów wartościowych w stosunku do kursu odniesienia. W notowaniach jednolitych kursem odniesienia jest ostatni kurs jednolity danego papieru. W notowaniach ciągłych, kurs zamknięcia (dzienny kurs rozliczeniowy, kurs teoretyczny) z dnia poprzedniego jest kursem odniesienia dla kursu wyznaczanego na otwarciu (lub na równoważeniu na otwarciu). Wyznaczony kurs na otwarciu (lub na równoważeniu na otwarciu) staje się następnie kursem odniesienia dla kursu transakcyjnego i kursu zamknięcia w danym dniu. Jeżeli na otwarciu (lub na równoważeniu na otwarciu) nie zostanie wyznaczony kurs, kursem odniesienia dla kursu transakcyjnego i kursu na zamknięcie w danym dniu jest kurs zamknięcia z sesji poprzedniej. Przykłady wyznaczania kursu odniesienia Przykład 1) Widełki obliczane są od kursu odniesienia. Dla instrumentów, dla których został wyznaczony kurs otwarcia w trakcie fixingu na otwarcie, za kurs odniesienia przyjmuje się wartość kursu otwarcia, co powoduje również automatyczną zmianę górnego i dolnego ograniczenia wahań kursu. " Kurs odniesienia wynosi 100, widełki +/-10% (od 90 do 110) " Kurs otwarcia wyznaczony w trakcie fixingu na otwarcie wynosi 105, " kurs odniesienia dla widełek zostaje zmieniony na 105 " widełki zostają zmienione do poziomów 94,5 oraz 115,5. " (w chwili obecnej widełki nie uległyby zmianie) Przykład 2) W przypadku braku transakcji w trakcie fixingu na otwarcie, kurs odniesienia nie ulega zmianie (nadal jest to kurs zamknięcia). " Kurs odniesienia wynosi 100, widełki +/-10% (od 90 do 110) " W czasie fixingu na otwarcie nie został wyznaczony kurs otwarcia; " kurs otwarcia wyznaczony w trakcie notowań ciągłych wynosi 105; " kurs odniesienia dla widełek nie zostaje zmieniony; " widełki pozostają na poziomie 90 do 110. Przykład 3) W przypadku wystąpienia równoważenia na otwarciu i wyznaczenia kursu otwarcia w wyniku tego równoważenia, nowym kursem odniesienia obowiązującym w trakcie sesji staje się tak wyznaczony kurs otwarcia. W trakcie równoważenia system będzie wskazywał widełki w ramach, których możliwe jest wyznaczenie kursu otwarcia w ramach standardowych uprawnień Przewodniczącego sesji (kursem odniesienia dla tych widełek staje się tymczasowo dolny lub górny zakres wahań kursów sprzed równoważenia). " Kurs odniesienia wynosi 100, widełki +/-10% (od 90 do 110) " Teoretyczny kurs otwarcia wyznaczony w trakcie fixingu na otwarcie wynosi 115; " rozpoczyna się równoważenie na górnych widełkach, co powoduje zmianę kursu odniesienia dla widełek na 110; " w trakcie równoważenia widełki wynoszą zatem 99/121; " Kurs otwarcia wyznaczony w trakcie równoważenia wynosi 115; " kurs odniesienia zostaje ustalony na 115; " widełki wynoszą 103,5/126,5. A co do nomenklatury pod tytułem "giełda nie puszcza" to używa się czasem uproszczeń.
|
|
Temat:
TECHMEX
andrzej-moto napisał(a):KrzysztofJerzy napisał(a):GroniuII napisał(a):Giełda nie puszcza powyżej 3,84 już drugi raz tu laik: a dlaczego tak się dzieje? Tu tez laik, ale zdaje sie ze to jest automatyczny system, ktory sluzy unikniecia paniki na gieldzie. Kurs ma sie ruszac miedzy widelkami czyli +/- 10% poczatkowego kursu, jesli chce sie bardziej zmienic to trzeba czekac, i nowe widelki beda ustalane. Nie zastanawiałem się nad tym nigdy, sądziłem że jest to uznaniowość pracowników giełdy. Muszę zgłębić wiedzę dzięki poszperam na ten temat lub może ktoś z forum wie jak jest na 100% to proszę o komentarz.
|
|
Temat:
TECHMEX
KrzysztofJerzy napisał(a):GroniuII napisał(a):Giełda nie puszcza powyżej 3,84 już drugi raz tu laik: a dlaczego tak się dzieje? Rozumiem że z Twojej strony to pytanie retoryczne i wiadomo że z powodu braku konkretów dla wzrosu, chyba że się mylę??
|
|
Temat:
TECHMEX
Giełda nie puszcza powyżej 3,84 już drugi raz
|
|
Temat:
TECHMEX
Vox napisał(a):i znowu w górę na dużym obrocie. chyba już nikt nie ma wątpliwości co do wyniku rozprawy? Zakładając że masz racje i rozstrzygnięcie bedzie na korzyść "naszą" to kurs w momencie oficjalnego ogłoszenia powinień zwariować, trzymajmy kciuki.
|
|
Temat:
TECHMEX
macjous napisał(a):warto wchodzić w techmex? Jak wyrok będzie pozytywny to zarobek gwarantowany, jak nie to lepiej przepić te pieniądze z kumplami, albo iść do wróżki ona może coś wie, pozdrawiam.
|
|
Temat:
TECHMEX
Hej macie jakieś cynki ?? Pęknie dzisiaj bombka czy nie. Coś długo każą nam czekać na werdykt. A co do kursu to nie byja jakoś szczególnie przynajmniej dzisiaj, po wystrzale w góre rzyma się koło 10+ z niewielką tolerancją. Pozdro dla siedzących w byjanych fotelach
|
|
Temat:
TECHMEX
siekoo napisał(a):zgadzam sie, w pierwszych sekundach wygladalo to na zdecydowany atak, teraz juz mnie nie przekonuje. przy okazji, GroniuII jak mozna sie dorobic -2 (slownie: minus dwoch) wpisow? Co do minus 2 to pojęcia nie mam i jakoś nie spędza mi to snu z powiek- nie troszczę się o stronę techniczną takich detali  ponadto na potwierdzenie moich przypuszczeń (subiektywna opinia)że nie ma wyroku ani przecieku to wolumen zleceń jest niski- jak na płotki
|
|
Temat:
TECHMEX
Ciśnienia ktoś nie wytrzymuje a inni starają się podłączyć tylko bez przekonania. Oferty są zlecane na pkc-kupno i wycofywane, gdyby był wyrok tylko by rosły.
|
|
Temat:
TECHMEX
Skoro już się ktoś obkupił to może czas teraz na orzeczenie sądu..?? co myślicie.
|
|
Temat:
TECHMEX
Masz racje 2,49 nie do przejścia ale kupujący "depczą" wokół tego poziomu, moim zdaniem najważniejsze jest to że nie ma paniki i przy nie małych obrotach akcja nie kosztuje teraz 1,4 np....
|
|