Temat:
Aukcje
nie podpucha ; ) a co do aukcji to sam w sumie już nie jestem pewien jak pisac. Bo normalnie to tezm mi się wydaje ze akcje ale u góry stockwatch pisze aukcje -warsztat etc .. No nie ważne mam nauczke na przyszłośc. Dzięki wszystkim za wyjasnienie
|
|
Temat:
Aukcje
może nie za droga ale zniechęcająca ; ( Wnukom ? jak za rok pewnie już zostanie mi tylko jedna aukcja .... Nie nie pracownicze , sam zakupiłem .
|
|
Temat:
Aukcje
a można coś z tym zrobic ? tnz jakieś prawa poboru czy coś ?
|
|
Temat:
Aukcje
|
|
Temat:
Aukcje
nie, zakupiłem 10 tys i miałem ich tyle 2 miesiace a dzis mam ich nagle tylko 200
|
|
Temat:
Aukcje
Witam, Może mi ktoś wyjaśni jak to jest że kupiłem 4 miesiące temu 10tyś aukcji a teram mam ich zaledwie 200 ?
|
|
Pytałem tylko dla pewności ale najlepszym sposobem na naukę jest praktyka ; ) Kupiłem już kilka aukcji i wiem jak kupować . Teraz jeszcze muszę nauczyć sie oceniać spółki - kiedy kupować kiedy sprzedawać . Wiem że można na tym stracić , Jednak inwestuje małe kwoty i głównie to jak na chwile obecną jest zabawa na giełdzie . Może kiedyś jak z czasem w praktyce podniesie się moje doświadczenie zacznę inwestować poważniej jednak większe sumy to tylko raczej w obligacje . Pozdrawiam i dzięki za pomoc .
|
|
Witam, Mam takie pytanie dla upewnienia się (jestem nowy na giełdzie ) Jeżeli bede chciał zakupić 5000 aukcji firmy której obecny kurs to 0,08pln to zapłacę za nie łącznie 400zł ? [5000*0,08]
I podczas zakupu opcja " Limit ceny: " przykładowo 500pln oznacza że aukcje nie zostaną zakupione jeżeli kurs wzrośnie i przekroczy 500pln za 5000 aukcji ?
A druga opcja to Limit aktywacji i z tego co wyczytałem limit aktywacji powinienem ustalić na np 0,09pln ? I to oznacza że jeżeli kurs aukcji wzrośnie do 0,10pln wtedy aukcje nie zostaną zakupione ?
Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
|
|