Temat:
SILVANO
skonsolidowany raport za IV kwartał i 12 miesięcy roku 2011 www.stockwatch.pl/komunikaty-s...wzrost zysku w stosunku do poprzednich okresów oraz niemała dystrybucja papierów, ciekawe co z tych faktów wyniknie, wyjdzie pewnie przy okazji najbliższego walnego
|
|
47,19
|
|
Temat:
SILVANO
jakk napisał(a):Dzisiaj w Estonii duży wzrost (około 7%), czyżby spółka znowu ożyła!!!? i co jest jeszcze ważne maximum tegoroczne. Jeżeli ma ktoś jakieś info. będę wdzięczny.
PS. Szkoda że wzrosty u nas nie są analogiczne:) może to coś wyjaśnia: newsclient.omxgroup.com/cds/Di...
|
|
Temat:
SILVANO
czy ja dobrze myślę że jak wchodzi polski fund to kupuje papiery w warszawie? może też kupować równolegle w talinie czy to jest niezasadne? zastanawiam się na ile wejście grubasa w spółkę na jednym parkiecie może ją wywindować w stosunku do drugiego, jakby nie było macierzystego parkietu?
|
|
Temat:
SILVANO
songe-creux napisał(a):Co tam raport! Ja czekam na wzrost kursu... Też czekam na ten wzrost ale najpierw może być zjazd, w Tallinie dziś minus 7,79%
|
|
Temat:
SILVANO
Wiecie może jak się ma kurs Silvano na GPW do giełdy w Tallinie? Czy jest w jakiś sposób równoważony tak jak to ma miejsce choćby w przypadku Immo?
Czasem różnica w kursach Silvano na tych 2 parkietach (wg. kursu w EUR) jest dość znaczna i przez to zastanawiająca.
|
|