PARTNER SERWISU
fnzzdcgz
joe2002

joe2002

Ostatnie 10 wpisów
na spółce cisza, a kurs w pobliżu ATH!

Policzcie uważnie. Min. 3 mln zysku netto, przy takim rozwoju powinien być c/z co najmniej 20. To wycena 60 mln. To jest moim zdaniem wycena na dzisiaj. Liczyłem na 5 pln w ciągu kilku miesięcy i wiem że za grosze tego nie oddam. Musi dać konkretną cenę, poniżej 3 nawet nie myślcie o oddaniu perełki. To jest nasz czas! :) Ja na pewno mu tego nie oddam. Nie wiem czy będzie mu tak łatwo o 95%. Znam ludzi którzy mają setki tysięcy i nie po to brali by oddać po cenie zakupu lub +10%. Tutaj ten numer nie przejdzie!
Pilnujcie wiadomości również na konkurencyjnych forum. Będziemy się organizować.

1. spadek czytelnictwa prasy jest zatrważający
Trzeba mieć na uwadze, że młodzi już w ogóle jej nie czytają. Wolą portale internetowe i gadki na YT. To niestety stały i ogólnoświatowy trend. Zmieniają się pokolenia. U nas aż nadto widoczne:
www.wirtualnemedia.pl/artykul/...
Na spadającym rynku będzie coraz trudniej osiągać zyski.

2. Konkurencja, m.in. Legimi. Biorąc pod uwagę jak szybko rozwija się konkurencja sprzedaż ebook-ów w ekiosku raczej na dłuższą metę nie zachwyci.

3. Najwięksi wydawcy organizują własne systemy e-sprzedaży i nie będą się dzielić z nikim. Przykład: Gazeta wyborcza. Rośnie sprzedaż e-wydań, za połowę normalnej stawki, ale całość idzie dla wydawcy.

4. Akcjonariat - wiadoma sprawa.

5. Na jeszcze jedną rzecz zwracam Wam uwagę. Dotychczas ponoszenie wyniku netto było w dużym stopniu realizowane dzięki obniżce kosztów, tyle że ta droga wydaje się zbliżać do końca. Nie da się redukować kosztów w nieskończoność, a płace itd. rosną.

6. Płynność. Jak poleci cała GPW i NC nawet nie zdążycie powychodzić.

To taki głos rozsądku w tym zachwycie, bo delikatnie rzecz ujmując odlatujecie. Wzrost kursu uwzględnił już poprawę wyników. Niestety. A dalsza przyszłość nie rysuje się optymistycznie niezależnie od starań spółki. Po prostu rynek kurczy się dramatycznie.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 3 stycznia 2021 17:43:18
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,199 sek.

lqpjnkyr
vbgaqmfc
mulqwzip
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mxrbgvqb
ibkpkwcs
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat