PARTNER SERWISU
whefiphw
bakowa

bakowa

Ostatnie 10 wpisów
Łudziłam się, że cokolwiek sie ruszy do przodu z tym tematem, a tu widać trzeba zacząć walczyć o swoje...

orekki niestety masz racje... prawda jest taka, ze w wielu przypadkach już przy zakupie obligacji widać było, że przy wykupie będzie cyrk, cóż uczymy sie na błedach, ja mam za sobą już 3 obligacyjne wpadki. Trzeba teraz kupować obligacje teoretycznie w "nieupadalne" podmioty :)

No to do czego mogę się doczepić, to jakość informacji. Czerwona lampka zapala się po przeczytaniu opinii audytora. Też brakuje mi audytu za 2013 r...

Aha i jeszcze jedno, co z oprocentowaniem? Mam dwie różne informacje.

pzkosz.pl/aktualnosci/polski-z...

do poczytania.
jest trochę odpowiedzi na pytania zadane powyżej.

Trochę więcej o koszykówce

pzkosz.pl/aktualnosci/polski-z...

Po początkowym zgłębieniu:
1.osobowość prawną do emisji długu - tak, w przeciwnym razie nie wychodziliby z ofertą.
2.czy takie związki regulowane są jakimiś ustawami - tak: Ustawa o Sporcie, Ustawa o Działalności Pożytku Publicznego i o Wolontariacie, Ustawa o Finansach Publicznych chyba jeszcze Ustawa o Stowarzyszeniach.

Z tego co wie, te "cyrki" to ukłon w stronę instytucji, która chciała objąć całość, ale marudziła, ze mało czasu na formalności. A jak przedłużyli, to się wycofała...Widać znaleźli innych zainteresowanych.

czy wiadomo coś na temat emisji? są problemy z zebraniem całości czy znów będzie redukcja, jak w Masterformie?

orekki napisał(a):
Przyznam się, że udało mi się sprzedać dziś część obligacji majowych po 103,35.
Kupujacy nieźle musiał być zdesperowany, rentowność uzyskał sporo poniżej 6% brutto.Angel
Ale skoro chciał, nie będę mu żałował. Opłaca się zostawić czasem takie irracjonalne zlecenia na S.

Ja też pozbyłam się części majowych i też dzięki przysłudze jakiegoś desperata.

mindek napisał(a):
PR:

"Zainteresowanie wśród Inwestorów spółką PPUH VIG Sp. z o.o. jest duże. Zarząd Spółki otrzymał wiele zapytań.Jednocześnie do Zarządu Spółki dotarły sygnały, że warto przedłużyć termin subskrypcji ze względu na święta, które miały miejsce w pierwszych tygodniach emisji.

Stąd po rozpatrzeniu docierających do Emitenta zapytań, Zarząd PPUH VIG Sp. z o.o. postanowił zrobić ukłon w stronę Inwestorów i przedłużyć termin zapisów na obligacje serii A PPUH VIG Sp. z o. o. do 29 stycznia br."

Święta kończą się z początkiem stycznia a oni przedłużają zapisy aż o 4 tygodnie po świętach twierdząc, że przy emisji za 2.3mln jest duże zainteresowanie. Jakby to powiedzieć, dział PR dawno na ziemi chyba nie był.

Nie komentuję prac PR, bo zwyczajnie się na tym nie znam. To co piszesz wyżej rzeczywiście słabe. Sprostowując Twój wpis: zapis przedłużają o dwa tygodnie, a pierwotna kwota do objęcia była wyższa i chyba stąd całe zamieszanie.

To emisja prywatna, trudno żeby o tym w internecie mówili :)

tomm072 napisał(a):
Jakie będzie oprocentowanie obligacji oraz czy 2-letnie czy inne?
W wywiadzie na ten jakże interesujący temat nic nie ma (jest tylko kwota minimalna)

Ja się załadowałam w VIG. Okresem kiedy spółka prowadziła działalność w pełnym zakresie i który pokazuje potencjał spółki to I półrocze 2011. Gdyby nie ten pożar żadna emisja obligacji nie byłaby potrzebna.

Wywiad w końcu merytoryczny.

Podobno szykuje się redukcja na Masteformie.
Ta druga spółka prowadzona teraz przez tego autoryzowanego doradcę - EkoVIG też wata uwagi.

Leuron napisał(a):
Ciekawe że poprzednia seria chodzi powyżej nomionału pomimo że już niedługo (od lutego) bedą mogli ją wykupić przedtminowo i to bez żadnej premii (zwaszca ze beda mieli teraz kase z nowej emisji)

Pytałam u źródła. Nie planują wykupu przedterminowego, a na pewno nie z kasy pozyskanej z emisji serii B.

avocadon napisał(a):
A kto przejmuje zapisy bo jakoś cicho o tej emisji.

ja mam taki kontakt:

Agnieszka Grabuś

m: 0048 (0) 661 377 070
e: a.grabus@dsbj.eu

zapis na 100k.

Masterform wystartował emisją obligacji serii B. Oferta trwa do piątku.

W zasadzie nie wiem, czy Electus jeszcze dycha, ale jako że ostatnio siedzę w temacie tych magicznych spółek (MWT, Magellan, EFM) wklejam info o artykule z Pulsu Biznesu z dnia dzisiejszego: Nowy rywal zagraża Electusowi.

Panie Kamilu,nie mam uwag do merytorycznej zawartości wywiadu z Panem Kawalcem, i informacji dot. tego co zdarzyło się w spółce w ostatnim kwartale. Śledzę obecność spółki na SW i czytając kolejne wywiady mam wrażenie, że już to czytałam...Wypowiedzi się dublują...

Czytam któryś z kolei wywiad Magellana na stockwatchu i mam wrażenie, że czytam to samo... I nie chodzi mi tu o bardzo dobrych wynikach spółki, bo za to należą jej się tylko oklaski, ale o te same sformułowania i kopiowane zdania: Polska obecnie zajmuje jedno z ostatnich miejsc wśród krajów OECD pod względem wydatków na opiekę zdrowia. Wydatki na służbę zdrowia w relacji do PKB kształtują się w Polsce na poziomie około 7%. Tymczasem kraje Europy Zachodniej wydają na ten cel ok. 10-11% dochodu narodowego. Sytuacja ta, w połączeniu z ....

Udało Wam się może skontaktować ze spółką. Próbowałam już wiele razy, ale na maile nie odpisują, a telefoniczna rozmowa to kosmos jakiś: "proszę zadzwonić w innym terminie"

barca100 napisał(a):
"Minimalny poziom uczestnictwa w emisji jest w przedmiotowym przypadku określony na ok. 20.000,00 zł." Takie info dostałem w korespondencji mailowej z DSBJ. Jak dla mnie za wysokie progi.

Kwota wejścia to 10 tys.
pytać u źródła:
masterform.pl/relacje/kontakt-...

Wszystkie informacje o emisji można uzyskać od spółki - podaję kontakt.
Jest czas do 10go.

masterform.pl/relacje/kontakt-...

Vox napisał(a):
brak solidnych fundamentów w spółce nie przeszkodził
aby był to jeden z najlepszych debiutów w tym roku.

chcesz zarobić na debiutach NC - kupuj te spółki
które wydają ci się beznadziejne. Angel

trzeba grać kontrariańsko.

Kamil - jak widzisz brak solidnych fundamentów nie przeszkadza, by spółką zainteresowała się instytucja z fundamentami solidnymi: http://www.stageart.pl/.

odsyłam do dzisiejszego raportu
newconnect.pl/?page=1045&p...

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 17 czerwca 2025 22:43:59
Liczba wpisów: 26
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,360 sek.

unulpqgv
wrtykegr
dicvfiwp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kioxwjee
pjybazet
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat