Temat:
ODLEWNIE
opór przy 1,8 zł został obroniony 2 krotnie , powoli spółka pnie się teraz ku górze , wykres robi się coraz bardziej ciekawy , wyniki też może zaskoczą ,które będą już nie bawem w sensie pozytywnym no i walne już za kilkanaście dni...
|
|
Temat:
COLIAN
no wlasnie mieszko...mieszko - jutrzenka kupi mieszko spekulacje czy fakty ?
wartosc portfela jutrzenki jakos tak dziwnie pasuje pod zakup mieszka ,a tu cos wisi wiekszego w powietrzu - moze ktos bylby tak mily i napisal do jutrzenki na ich stronie z jakims wiekszym akcjonariatem jakie maja plany w sprawie przejec(czasami odpisuja ,ale rewolucji w odpowiedzi tez nie mozna sie spodziewac;)ale lepsze to niz nic...
|
|
Temat:
COLIAN
ja obstawiam ,ze do poczatku nastepnego tygodnia sie wyjasni co da dzisiejszego wzrostu , jak poleci na polnoc w nastepnych dniach to znaczy ,ze startujemy rowno pod gore ,a jak nie to dalej kiszona i tyle na ten temat ...
|
|
Temat:
VRG
a moim zdaniem to bedziecie sie tak kisic w granicach 2,90 - 3,30 przez miesiac/dwa bo opor jest straszny i nawet jak sa dobre infa to poleeeci ,a potem nagle wysypuja do realizacji zysku i tak ciagle
|
|
Temat:
PULAWY
znając życie to tak jak z samolotami od USA - za symboliczną złotówkę
|
|
Temat:
COLIAN
kiedy wreszcie ten cukierek zacznie pchać w górę ?
jak oceniacie / w jakim czasie ?
|
|
Temat:
COLIAN
czemu mi to robicie - czemu ? dzis kupujesz / jutro sprzedajesz - czemu, czemu? trzymaj !,a jak nie to jeszcze kupuj bo i tak będzie trend wzrostowy !
... i przez to zaniżata kurs,a tak to by każdy zarobił raz ,a dobrze,a nie ... bo wycena wstępna rynkowa powinna być gdzieś na poziomie 7 zł ,a wy co robicie !?
p.s. jutro zarabiamy !
|
|
Temat:
COLIAN
|
|
Temat:
AMPLI
Jest mu potrzebna ta spółka i negocjuje ceny ponieważ ma w zanadrzu wykorzystanie ampilu do działań na rzecz ekorozwoju między innymi chodzi o energie wiatrową.Dlatego może z czasem dojść notowanie tej spółki do 10 zł , ale to jak wszystko dobrze pójdzie .Zawsze to tylko prognozy.... Narazie cicho jest na ten temat ,ale każdy powinien wiedzieć ,że jedna inwestycja(inwestor)zawsze ciągnie drugie... - sektor budowlany powoli też się będzie miał lepiej niż w tamtym roku ,a co budowlańcy to samowystarczalni są?! a to ,że pisze kupuj znaczy kupuj nie wiem co w tym dziwnego skoro niby dzięki temu marża będzie większa na jednostce akcji... Tak czy inaczej i tak będzie z czasem wyższa  - w takim razie jak to ma taki wpływ to wniosek jeden : co pół Polskich inwestorów tu siedzi i to czyta - bo ja wątpię... Jak ktoś uważa ,że pisze jak typowa "przekupa z targu" to niech tego nie kupuje ,a czas pokaże kto miał rację i kto do kogo chodzi po kredyt choćby np..... bo mi kredyty nie potrzebne ,a z banku to do mnie przychodzą bo takie czasy,a nie ja do nich
|
|
Temat:
COLIAN
|
|
Temat:
COLIAN
"Wielu specjalistów twierdzi, że żadnego z krajowych producentów słodyczy nie stać na przejęcie Wedla. Tomasz Pasiewicz, partner w firmie Saski Partners, myśli, że poza branżą słodyczy o takie przejęcie mógłby pokusić się inny duży producent żywności np. Maspex. Analitycy twierdzą, że Wedel ma duży potencjał, wydaje się więc, że może zainteresować takiego gracza jak Maspex.
Jak czytamy w Rzeczpospolitej Krzysztof Pawiński, prezes Maspeksu Wadowice, szuka możliwości przejęć. Zdaniem analityków zainteresowana firma na kupno Wedla musiałby zapłacić za Wedla od 0,5 mld zł do 1 mld zł.
W 2009 r. Grupa Maspeksu, która zajmuje czołową pozycję na krajowym rynku napojów, soków i makaronów, miała około 2,4 mld zł przychodów. "
z portalspozyczwy.pl
|
|
Temat:
ASTARTA
 kupować /sprzedawać ?? nowy rok nowe spekulacje ? kto co proponuje kto co wie ?
|
|
Temat:
PULAWY
pewnie będzie jak z policami przez zarząd wszystko pójdzie w dół ...a pewnie nic dobrego nie zrobią - co z tego jak są kontrakty i produkcja jak liczy się też to jak spółka jest zarządzana
|
|
Temat:
COLIAN
w rzeczy samej kto wie co postanowiono - proszę o info bo gra się tu toczy o miliony
|
|
Temat:
COLIAN
oczywiście ,że od sztuki tzn. 1 akcji w gościu niedzielnym
|
|
Temat:
PULAWY
witam ,dziękuję,zapraszam Drodzy towarzysze i towarzyszki - jak obstawiacie wzrośnie nasza spółka czy nie ? Opłaca się to trzymać czy w najbliższym czasie będzie lecieć w łeb w łeb ... i lepiej to obchnąć jako patriota czy trzymać jako żyd ?
|
|
Temat:
COLIAN
no i jak tam ocena wstępna ,ale rzeczowa ? kupią nie kupią  ? ile dajecie Jutrzence na marzec dojdzie do 5  ? p.s. analitycy przewidują ,że w 2013 roku jutrzenka będzie kosztować 44 zł  i co wy na to ?
|
|