Sama sie przyznaje, ze nie bardzo wiem o co w tym chodzi. Wiem tyle co wyczytam i spisze do worda. Wiem, ze chodzi o duze pieniadze przy tym. Moze moglbys mnie troszke nakierowac o co chodzi mojemu promotorowi w tym drugim rozdziale?
|
Witam wszystkich:)
Mam takie pytanie, poniewaz pisze prace licencjacka "wycena spolek metoda porownawcza na podstawie wybranych spolek z sektora...". Sektora jeszcze nie mam wybranego. ale mam problem z rozdzialami. poniewaz w 1 rozdz pisze ogolnie o analizie fundamentalnej, o jej etapach i o metodach wyceny. W 2 rozdz mam podpunkty 2.1 idea wyceny metoda porownawcza, 2.2 wspolczynnik zysku P/E, 2.3 wspolczynnik wartosci ksiegowej P/BV, 2.4. wspolczynnik sprzedazy P/S oraz 2.5 wady i problemy przy wycenie metodami porownawczymi. Moj promotor powiedzial mi, ze moje punkty 2.2, 2.3, i 2.4 nalezy wziac pod jeden glowny, ktory powinnam nazwac "wspolczynniki sluzace do wyceny...(i tutaj nie powiedzial mi czego) i kolejny powinien bzemic rowniez "wspolczynniki sluzace do wyceny..." i jakies inne powinny sie pod nim znalezc. powiedzial mi, ze widac, ze jeszcze w temacie sie nie orientuje i po przejzenoiu literatuty zrozumiem. Ale ja nie za bardzo wiem o co mu chodzi. czy moglby mi ktos pomoc?
Dziekuje za pomoc
|