Notowania Giełdowe GPW 2.0W Android Market jest już dostępna wersja 2.0 aplikacji Notowania Giełdowe - jako, że została wrzucona kilka minut temu, opis na stronach sklepu mógł się jeszcze nie zaktualizować... Poprawiony został layout, jak i sama stabilność aplikacji Edit: Jeżeli pobrana wersja ma stary layout (inny od płatnej aplikacji) oznacza to, że AM mógł jeszcze nie zaktualizować pliku i trzeba chwilkę poczekać:)
|
|
Prawdopodobnie jutro będzie nowa (bezpłatna) wersja w AM. Zmieniony nieco layout, poprawiona stabilność (m.in. czasami raportowany błąd przy wchodzeniu do konkretnego waloru), ulubione oczywiście są, tylko w poprzedniej wersji ukryte były w menu... Zyski zawierają prowizję od transakcji, oraz podatek, możliwe jednak, że czegoś faktycznie nie uwzględniłem... Poniżej link do bliźniaczej (już zaktualizowanej) wersji bez reklam: Notowania Giełdowe Ad Free
|
|
Na wstępie zaznaczę, że nie znalazłem tematu o bezpośrednio tej tematyce, jeżeli jednak coś przegapiłem, to zrozumiem każdą decyzję:D A teraz do rzeczy... Kilka dni temu opublikowana została nowa, bezpłatna aplikacja związana z giełdą/finansami na Androida (1.6+). Notowania akcji są opóźnione o 15 minut (te dane są płatne), indeksy w większości są notowana na żywo. Cały opis znajduje się poniżej: Notowania Giełdowe to aplikacja dostępna w Android Market - market.android.com/details?id=...Aplikacja Notowania Giełdowe to bezpłatny pomocnik każdego inwestora. Prezentuje ona informacje o instrumentach takich jak: - Indeksy GPW/NC/Świat - Akcji GPW/NC - Futures GPW/Świat - Opcje GPW - Towary - Waluty Forex/NBP Użytkownik ma możliwość określenia swoich "Ulubionych" walorów, które będą zawsze widoczne po kliknięciu jednego przycisku. Dodatkowo w programie szybko można podejrzeć statystyki ostatniej sesji. Aplikacja umożliwia dodanie posiadanych akcji do portfela, dzięki czemu można śledzić ich wartość na bieżąco. Zawarty w aplikacji kalkulator walutowy przeliczy żądaną kwotę błyskawicznie, nawet bez połączenia z internetem. Dodatkowo program umożliwia przegląd danych makro polskiej, oraz największych światowych gospodarek. Wygodne udostępnienie (poprzez np. SMS/e-mail) któregokolwiek z walorów teraz nie będzie już problemem.
|
|
Pozwolę sobie na delikatną reklamę, mam nadzieję, że będzie mi to wybaczone, bo post jest ściśle związany z tematem:) Właśnie przed chwilką do Android Marketu została dodana bezpłatna aplikacja Notowania Giełdowe. Prezentuje ona informacje o instrumentach takich jak: - Indeksy GPW/NC/Świat - Akcji GPW/NC - Futures GPW/Świat - Opcje GPW - Towary - Waluty Forex/NBP Dodatkowymi funkcjami są: portfel, dane makro, kalkulator walutowy, ulubione walory, udostępnianie. Byłbym wdzięczny za wszelkie uwagi i testy... Bezpośredni link: market.android.com/details?id=...Dane do wyszukiwarki: com.puchalamichal.notowaniagieldowe Pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
Cytat:a czy ktoś z was wie kiedy TVNCNBC będzie znowu emitowany w internecie ? Jeśli chodzi Ci o oglądanie na żywo, a nie stronkę to póki co wystarczy: TVN CNBC Stream
|
|
|
|
Temat:
STALPROD
Informacja wydaje się być ciekawą, chociaż dość ogólna:) INFOParkietCytat: Kurs Konsorcjum w nieprzerwanym trendzie wzrostowym jest od lipca 2010 roku – papiery dały zarobić już 36 proc. Akcje Stalprofilu od grudnia podrożały o 22 proc. Walory Drozapolu tanieją zaś od sierpnia, do tej pory o 23 proc.
Spada również kurs Stalproduktu, podobnie jak jego wyniki. Firma nie jest jednak klasycznym hurtownikiem. W jej ofercie przeważa specjalistyczna blacha do produkcji transformatorów, na którą popyt w ostatnich kwartałach osłabł.
|
|
michalp_1: 44,20
|
|
Temat:
OTMUCHOW
U mnie około 38% wykonane, więc spora redukcja...
|
|
Temat:
HARPER
Ktoś ma pomysł co się dzieje z tą spółką? Od emisji wzrost o 60%, tylko dzisiaj 20, a na początku 'średnio' jej wróżono... Kupiłem trochę na emisji, ale wypadłem z niej przez swój mały błąd, czego tylko można żałować :) Pytanie czy to kolejny balon i czemu tutaj jest tak cicho :)
PS. Witam na forum, trochę was czytam, ale pierwszy raz się odzywam:)
|
|