PARTNER SERWISU
pumtmgga
Culber

Culber

Ostatnie 10 wpisów
kurp napisał(a):
Nie wiem skąd to info o 5,15%. Prezes KGHM powiedział dziś, że "obecnie jesteśmy pomiędzy poziomem 5,15 proc. a 10 proc." (czyli de facto nie powiedział nic, co nie byłoby oczywiste). :)

Raport z 15 IX

Tylko czy jest to stan na 14 IX ? Nie wiem. Ale, jeżeli tak, znaczyłoby to, że KGM przespał zakupy po atrakcyjnych cenach, z drugiej strony 5.15% to Oni mieli zaraz po debiucie.

Milek napisał(a):

Czy ma ktoś jakąś wizję ile KGHMowi brakuje jeszcze do tych 11%?
Moim zdaniem TPE rośnie nienaturalnie szybko (obecny kurs 6,00!) i to się kiedyś skończy...

Dzisiaj pojawiło się info, że KGHM posiada "81 822 499 głosów z posiadanych akcji" co chyba należy rozumieć jako ilość akcji. To na razie tylko 5.15% czyli chyba, aż tak nie podżera.

W każdym razie zieleni się już trzeci dzień przy dużych obrotach, co mnie bardzo cieszy.

swiadek napisał(a):
Culber napisał(a):
Kurs zacznie spadać, potem panika wśród "leszczy" i jeszcze większy spadek kursu który dno może mieć nawet na magicznym 5.13 chociaż, aż takiej głębokości bym się nie spodziewał.

BTW, już dawno leszcze nie mają tu tak wielkiego wpływu na kurs 3some

Przy dużych obrotach, na pewno nie, przy małych wciąż widać paczki po 934/935 i ktoś to konsekwentnie podżera. Nie doszukuję się spisków, ale sami chyba przyznacie, że oderwanie kursu od WIG jest choćby częściowo spowodowane inwestorami, którzy o giełdzie wiedzą niewiele... ciężej przewidzieć zachowanie waloru - tak mniemam.

A z tym 5.13 to faktycznie przesadziłem Whistle

No właśnie... dobre pytanie.

Cytat:
Jakie prognozy na Tauron macie na najbliższe tygodnie?
Przebije 5,70?

Bynajmniej nie uważam się nawet za "gracza giełdowego", bo na GPW jestem od debiutu PZU, a w Tauronie siedzę po uszy, bo na początku jeszcze dokupiłem.
Badaliśmy poziomy 5.13 (dłuuuuugo), 5.20 (2 razy) potem szybkie 5.40 i teraz mamy 5.60 z korektą, a kurs zbliża się do historycznego (sic!) maxa. Wg mnie po wejściu do mWIG40 spokojnie można mówić o 6.00 - 6.10 bo to z pewnością jakiś popyt napędzi, ale z końcem października pojawi się prospekt emisyjny samej GPW. I co wtedy ?

Cytat:
Ja zrealizowałem wczoraj pierwszy zysk od debiutu i czekam na rozwój sytuacji, ale na 90% odkupię.

Myślę, że najpierw pojawią się szybkie realizacje zysków, a chętni na większe pakiety się zaczają. Kurs zacznie spadać, potem panika wśród "leszczy" i jeszcze większy spadek kursu który dno może mieć nawet na magicznym 5.13 chociaż, aż takiej głębokości bym się nie spodziewał. Pozostaje zadać sobie pytanie ile jeszcze akcji trzymają w ręku osoby które, planują wejść w kolejne IPO. Ja niestety na debiucie byłem zbyt zielony, żeby zapisywać całą historię transakcji Shhh Wydaje mi się, że niżej niż 5.40 nie powinno w tym momencie sięgnąć. Sam zamierzam wyskoczyć z Tauronu, ale najpierw poczekam na prospekt GPW.

Dalej widzę powolne wzrosty, ale oferta GPW może być kluczowym momentem do "dopchania" portfela.

To bardziej intuicyjna analiza, ale tak w "dłuższym skrócie" widzę najbliższy kurs TPE.

Chciałem się w końcu włączyć do dyskusji, bo dziwi mnie fakt, że nikt tu się nie wypowiedział na temat półrocznego raportu (a na pewno sporo osób czytało).
Jak widzicie tutaj sprawę optymistycznych zysków vs przepływy ? Dla was może to zbyt oczywiste, a dla mnie to czarna magia.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 20 sierpnia 2021 10:57:03
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,185 sek.

kbhlkwil
eegwlabs
luukthok
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
obwcpnhf
gxyccdcg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat