Temat:
GOBARTO
Obie wersje są poprawne. Udziały niekontrolujące to dawniej "kapitały mniejszości", czyli należące do udziałowców spoza grupy kapitałowej, np. pracowników jednostki zależnej. W obu sprawozdaniach są wykazane prawidłowo w kapitałach własnych, tylko u DUDY została pominięta pozycja "kapitały własne razem", będąca sumą kapitałów akcjonariuszy JD i kapitałów mniejszości (udziałów niekontrolujących)
|
Temat:
CDPROJEKT
Cytat:I za co prezesi w takim razie brali pensje, jeśli nie za pracę przy najważniejszym, przyszłościowym produkcie? No, no po takich stwierdzeniach, że prezes musi bezpośrednio uczestniczyć w projekcie i za to bierze kasę, zaczynam sie martwić o wartość analiz na tym portalu...
|
Temat:
CDPROJEKT
WatchDog napisał(a):Bill Gates: "Praktycznie nie napisałem ani linijki kodu do Windows 7" Steve Jobs: "Ani razu nie obsługiwałem wtryskarki robiącej obudowy do iPhonów" Richard Branson: "Nie pilotowałem ani jednego rejsowego samolotu Virgin Atlantic" Mark Zuckerberg: "To nie ja wrzucałem te wszystkie zdjęcia i Like'i" Albo gdyby odszedł Leszek Czarnecki z Getinu i powiedział, że nigdy nie siedział w nim przy biurku i nie wykonał żadnej operacji, Solorz nigdy nie zrobił żadnego programu TiVi, a Karkosik... itd. itd.
|