PARTNER SERWISU
wuvqtced
zbynio81

zbynio81

Ostatnie 10 wpisów
ktoś to dobrze ujął na bankierze:

"zysk 11bit----->455 658,68zł za kwartał 2

zysk NEG-----> 847 693,56 za kwartał 2

bo jakoś wzrosty na NICO a SPADEK na 11bit DLA MNIE KOMEDIA

utrzymanie firmy-ilosc osób-traktowanie pracowników-koszty utrzymania--premiery gier ---DLA MNIE 11BIT WYGRYWA"

FAKTYCZNIE KOMEDIA

http://www.applyzer.com

po wpisaniu w wyszukiwarce wyraz ANOMALY

i analiza wyników:

ANOMALY HD (jest droższe) jest

GAMES STRATEGY mam miejsca w wybranych wiekszych krajach:

Australia-1 miejsce
Canada--1 miejsce
Hong Kong -1 miejsce
AMERYKA-USA-1 MIEJSCE
United Kingdom-1 MIEJSCE
JAPONIA-2MIEJSCE

reszte zobaczycie sobie sami o ile macie ochote

nastepnie mozna wybrac wyniki gry ANOMALY

i ponownie swyniki dla GAMES STRATEGY

Australia-3 miejsce
Canada--3 miejsce
Hong Kong -2 miejsce
AMERYKA-USA-2 MIEJSCE
United Kingdom-4 MIEJSCE
JAPONIA-1MIEJSCE

to ze bylismy w TOP 50 wszystkich aplikacji na APPLE takze tych darmowych jest sukcesem

jednak trzeba liczyc ze głownie nasza gra liczy sie w typie gier STRATEGICZNYCH

inwestujac w WIEDZMINA czy SNIPER --gry i ich spółeczki kazdy liczy sukces danych gier spółek w swojej kategorii a nie ogólnej--do ogólnej nie ma WIEDZMIN i SNIPER szans my jednak zaistnielismy nawet w tej dziedzinie

RZADZIMY W GAMES STRATEGY i kazdy kto lubi tego gatunku gry od razu widzi gre ANOMALY z BARDZO DOBRYMI WYNIKAMI RECENZJI i ŚCIĄGANIA

ps. jeszcze wyniki tych samych krajów na MAC-i po tak długim czasie od premiery:

Australia-4 miejsce
Canada--6 miejsce
Hong Kong -4 miejsce
AMERYKA-USA-4 MIEJSCE
United Kingdom-2 MIEJSCE
JAPONIA-1MIEJSCE

pozdrawiam

już mamy drugie miejsce w dziedzinie gier i piate ogółem

najczęściej ściaganych aplikacji

kliknij, aby powiększyć

to czemu CIa spada
nie mówiąc o Optyku bo tutaj każdy wie o przesunięciu premiery

śmieszni jesteście pisząc, że to już wysyp akcji bo niby mineło 3 dni i maja obdarowani ludzie akcyjki na koncie i że to ma sens itp. itd.

jesteście tacy durni czy szukacie durni na sprzedaż?

Piotrch widzę, że masz pojecie o grach i bardzo dobrze-jest to przydatne chocby na 11bit

Niestety zagrywka Panów to czysta kpina i mi tu nie pier@#$%@% farmozonów MOŚCI PANOWIE king

Jednak myśl przewodnia jest taka-może super wyniki mamy i super się wszystko zapowiada-łacznie ze sprzedaża.
Może Chillingo zrobiło badania al'a OBOP hello1 (hehe) i wiedzą na co mozna liczyć plus ich wiedza na temat tej gry gatunku etc.

Akcje miałem trzymac i tak długo i tego bedę się trzymać.

Nawet niech spadnie dla mnie do 1 zł za akcje to chetnie uśrednię.

Jendak grając w ANOMALY WE na PC oczekuje hitu nie tylko na IPAD-y IPHONE-iki ale konsole, androidy a zwłaszcza PS2.
Rodzinka a raczej powiedzmy szczerze-synek ma akcje, córka ma akcje, żonka ma akcje, a i tak TATUSIOWIE rządzą tymi akcjami i to jest w pewnym sensie PLUS.

jednak kawał to żeście mi zafundowali niezły MOŚCI PANOWIE Think

POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZWŁASZCZA DARCZYNCÓW KTÓRZY I TAK TRZYMAJĄ WŁADZE NAD TYMI AKCJAMI 3some

zupełnie jak w polityce

jezeli dziecko lub pokrewna osoba bedzie chciała akcje sprzedać wówczas dochodzi do tego podatek od całości.

a jak z podatkiem od samego Grzegorza Miechowskiego-także wystepuje podatek?

kwestia krótkiego czasu zapowiedzi na Iphone

na profilu firmy FC pisza nawet o graniu na Iphone i porównaniu poziomu trudności względem wersji na PC

w CITY kiepskie wiadomości-związane z licencja SONY

SNIPER znowu przesunięty stąd spadek kursu na CITY-moim zdaniem to tylko początke-bowiem w USA przesunięcie może być o kilka tygodni-tak jest w komunikacie

wychodzi, że ze swojej czy nie swojej winy premiera po raz kolejny została przesunięta

czekamy jeszcze na POLYGAMIA oraz IGN-najwazniejsze za granica

przez weekend bedzie juz wszystkim znane i kupywane

i czeka na kolejne recenzje

chyba nikt nie sadzi ze po jednej ruszy

[... cenzura - zapraszamy do Indywidualnych Kronik Giełdowych...]

polygamia.pl/Polygamia/1,10716...

jak widać POLSKI RYNEK GIER bardzo intensywnie się rozwija

sprzedaż także tym bardziej w wersji cyfrowej

zgadzam się

jednak po wzrostach na 11bit kurs był ładnie utrzymywany i nie ma takich szopek jak na NiCo

do wartości 11bit należy sam zespół wielu osób z METROPOLIS oraz CdProjekt

spółka uderza w całkiem inny segment gier na który nie ma co się oszukiwać "jest także moda"
oprócz tradycjyjnych gier na pc typu Sniper czy Wiedźmin

Czas pokaże-moim zdaniem tylko 3 spółki na chwile obecna sie licza z branzy gier-11bit, CIA, OPT

i na każdej z nich można poczytać o BALONIEbinky

polygamia.pl/Polygamia/1,96455...

city jest silne to nie ma wątpliwości-a raczej ma dobre fundamnety
które budowane były na grze która jest w tym filmie -jako UROK SŁABYCH GIER (3min jest pokazany SNIPER)

trzeba dać szanse 11bit które nie kombinuje i nie kręci jak NICOGAMES

Volky
zgadzam się z tobą, że wzrosty na 11bit są pod premiere
ale do jasnej ciasnej czy to właśnie z tego powodu także CITY nie rośnie ostatnio?

City jest silna spółką, której początki wzrostów były także krytykowane

11bit inny przedział gier i jej wysokiej jakości do platform niz city

wydawca też nie LICHY-w końcu dużo perełek ma u siebie

VOLKY-czy to faktycznie twoja analiza?

s349966549.domenaklienta.pl/ne...

XBOX LIVE i PSN-pewnie zobaczymy lada dzień

póki co PC i IPHONE (tutaj spodziewam się największej sprzedaży)

jednak nie wiele mnie na konsole w cyfrowej dystrybucji zwłaszcza obserwując jakie gry wychodza na Xboxa i Playstation

Podam wam link artykułu - można powiedzieć recenzji Wiedzmina 2
z serwisu POLYGAMIA:

polygamia.pl/Polygamia/1,10716...

potwierdzają się tylko nasze przypuszczenia wyższości gry nad DRAGON AGE 2

sam autor o tym pisze

pozdrawiam i licze na opinie

Fantomas napisał(a):
zbynio81 napisał(a):
Jednak taki CITY obecne wyniki kwartalne ma przedstawione wciaz po cenie takiej samej od wydania

1. nieprawda. Obniżki były - np. na jesień na Steamie.

sorki fantomas ale bardziej wieze prezesowi niz tobie który tak mówil: ze wyniki obejmuja jeszcze pełną cene gry-z palca tego nie wyssałem

Fantomas napisał(a):
zbynio81 napisał(a):
zysk dla producenta czyli CD-PROJEKT czyli OPTIMUS idzie od minimum 40% do znacznie więcej od sprzedane sztuki

2. nieprawda. To jest przychód, nie zysk. I te "minimum 40%" to jest tzw. miejska legenda.

dobrze zysk!!!
ale 40%minimum i więcej tak więc piszesz nieprawde

Fantomas napisał(a):
zbynio81 napisał(a):
TAKICH GIER JEST MAŁO A DRAGON AGE 2 NA KONSOLE ZOSTAŁ OCENIONY TAK SAMO SŁABO JAK CZESC PIERWSZA NA PC-przynajmniej przez PL dziennikarzy
jak właśnie sprawdziłem za granića gra jest fatalna granice oceny ok 40% na 100%

3. nieprawda. I to kompletna.

NIEPRAWDA TO MASZ:
www.gram.pl/news_8QThJO,0_BioW...
www.metacritic.com/game/xbox-3...

bajki piszesz, bajki
na pecety króluje wszystko zwłaszcza gry typu wiedzmin i ala starcraft
gry typu fps czyli call of duty czy battlefield króluje na pc bardziej niz na konsole
skad wiem-ze statystyk w necie

Fantomas napisał(a):
zbynio81 napisał(a):
ceny na konsole gry trzeba mnzozyc przez liczbe 2-

4. nieprawda. Na Zachodzie różnica jest o wiele mniejsza.

bajki bajki zawsze znajdziemy jakies kraj gdzie masz racje
ja mówie ogółem średnio

pozdrawiam

Scarry napisał(a):
@zbynio81
1. podaję średnią cenę za gre jaką firma zawoła przez rok jej sprzedaży a nie na premierze, Ty pozwoliłeś sobie rozciągnąć cenę premierową na cały planowany do sprzedania wolumen - moim zdaniem zupełnie nieuzasadniony optymizm. Myślisz ze do końca cały wolumen gry będzie schodził po cenie premiery? Byłby to chyba pierwszy przypadek w historii...

Do końca swiata na bank masz racje
Jednak taki CITY obecne wyniki kwartalne ma przedstawione wciaz po cenie takiej samej od wydania king

Scarry napisał(a):

2. koszty - od zysku netto trzeba odliczyć mnóstwo kosztów, to nie jest tylko dystrybucja (że jak GOG to 100% zarobku), ale cała reklama, no i cały okres pisania tej gry przez spory sztab ludzi. To wszystko musi przecież teraz sie zwrócić i dopiero masz zysk.

TAK JEST W KAŻDYM BIZNESIE
tak jak napisano Tobie wyżej-wydawcy w krajach reklamuja produkt dlatego zysk dla producenta czyli CD-PROJEKT czyli OPTIMUS idzie od minimum 40% do znacznie więcej od sprzedane sztuki

Scarry napisał(a):

3. konsola - nigdzie nie jest napisane że gra w wersji konsolowej osiągnie choćby zbliżony sukces do wersji PC, to gra 18+, do tego konsolowcy to zdecydowanie inny target, mimo pozornej zbieżności rozrywki elektronicznej tu i tu. Na konsoli użytkownicy oczekują gier uproszczonych, specyficznie przygotowanych.
Dobrym przykładem jest Dragon Age (Jedynka sukces na PC, nie na konsolach), druga część jest juz pisana specjalnie pod klienta konsolowego i została zdecydowanie uproszczona (zmieniona walka itd), Wiedźmin z tego jaką gra jest moim zdaniem nie bardzo nadaje się na przebój "pod pada konsolowego". To tak jakbyś chciał wydać np grę z serii Total War, które na rynku PC odnoszą olbrzymi sukces, ale na konsoli byłyby 100%-pewną klapą

OJ OJ.... JAKO POSIADACZ PLAYSTATION 3 NIE ZGADZAM SIĘ
TAKICH GIER JEST MAŁO A DRAGON AGE 2 NA KONSOLE ZOSTAŁ OCENIONY TAK SAMO SŁABO JAK CZESC PIERWSZA NA PC-przynajmniej przez PL dziennikarzy
jak właśnie sprawdziłem za granića gra jest fatalna granice oceny ok 40% na 100%
TAK WIĘC MAMY SUPER LUKE NA TEGO TYPU GRE DLA WIEDZMINA 2hello1

ps. czytałeś o czymś takim jak MOVE czy CINECT-to nie ważne widząc rozgrywke idelanie menu walki pasuje na konsole i moim zdaniem pod ta własnie zostalo tak to wykonane
gry typu strzelanki na konsole tez nie powinny sie sprzedac ze wzgledu na PAD-y
BŁĄD TAKIE GR IDĄ WYŚMIENICIE NA KONSOLE
A TAKICH WIEZMINÓW-CZYLI DOBRYCH GIER TEGO GATUNKU JEST MAŁO=DUZE ZAPOTRZEBOWANIE
ps. ceny na konsole gry trzeba mnzozyc przez liczbe 2-w PL około 200zł i za granica podobnie

Pozdro

no jezeli tylko sugerować się cyframi na C/WK C/P to POWODZENIA ZYCZE

PETROL-człowieku- do czego ty porównujesz?
jeżeli już to odpowiem tak:

-tutaj ropa zaczyna plynac od maja przy wydaniu gry wiedzmin na calym swiecie plus wyniki za 1q 2011roku-wiedzący wiedzą co będzie Eh?

-petrol daje nie zrozumiale raporty a raczej plotki na swojej stronie lub pudelka biznesu
KNF juz sie tym zajmuje

-pytanie czy petrol do czegos sie dokopie a jezeli juz to jakie to bedzie mialo wyniki opłacalnosci wydobycia-dlugi czas dowiercenia sie i czekania na wyniki
KOV juz dal przykład ze znalaz H2O-hihihi i poszlo w dół

Tego typu wypowiedzi czytałem wiele razy na CITY przy poziomie 8 zł i więcej Shame on you
na tamtą chwiel były może i uzasadnione ale tylko jezeli miało sie klapki na oczach patrzacych na przyszlosc

Co do cen zysków--hmmmmm
chyba wiesz, ze kazdy kraj równa się inne zyski ze sprzedaży?
chyba wiesz, ze gra sprzedana na GOG idzie 100% wartosci w rece Optimusa?
chyb wiesz, ze jezeli ktos nie kupi na GOG to pewnie skusi sie na jakas retro lub nowa gierke ktora dojdzie do wynikow kwartalnych?

podajesz 100złpuke_l -no cóż na naszym rynku cena bedzie od 119zł plus wersje kolecjonerskie nie tylko w Polsce+wiecej kasy
w UK cena wiedzmina TO KOSZT W PROMOCJI: 31,50 funcików razy 4,67zł za kurs wynik ok.145zł

Jeżeli dobrze sledzisz różne wywiady głównie w prasie (także tej WWW) zagranicznej to oczywistym jest wydanie gry na konsole tak jak wydanie 3 czesci gry.
Jeżeli juz oglądałeś wywiady na www i zrozumiałes opinie osób prowadzących wywiad(dzeinnikarzy i znawcow gier-nie ala KINGA z TV#$)-które nie są od głaskania każdego

Jeżli podajesz jakies kwoty jak 100zł to radze poważnie przyjrzeć sie społce a nie pisac farmazony

Alfa i Omegą nie jestem ale nie toleruje naganiania na wzrosty czy spadki podajac złe dane
a swoje przynajmniej staram sie opierac na faktach-głownie odnośnie cen

ps. nie mam nic przeciw twojej opini ani tobie tak wiec nie chodzi mi o obrazanie czyjejs osoby

DODAM TYLKO, ŻE SNIPER DOSTAWAL BARDZO SŁABE WYNIKI ZA GRANICA ŚREDNIO NA POZIOMIE 20-35% NA 100%
HISTORIE ZNAMY WSZYSCY I SPRZEDAZ-NIE MA Z CZYM PORÓWNYWAĆ (chodzi o gre)

Pozdrawiam akcjonariat

interesując się głównie światem gier
powiem ze Wiedźmin 2 nie będzie zawodem roku 2011 w branzy gier

zbyt wiele przedstawiono gry w akcji zbyt wielu dziennikarzy miało okazje w nią grać
dlatego ocena-y graczy i dziennikarzy sa wciąż rewelacyjne

zawodem są gry które pokazuja przed wydaniem trailery, zdjęcia-dobrze sie zapowiadające a potem lipa

tutaj tego zjawiska i nie pewnosci PO PROSTU NIE MA
salute
oczywiście pewna w życiu jest tylko śmierćPray

dzięki za info

jednak napisali, że jezeli przebijemy 8zł wówczas kurs doleci powyżej 10zł

jeżeli nie to najniżej 5,50zł

dla mnie bomba-każda strona
jednak nie sugeruje sie takimi wpisami
pamietam opory na 5-6 i 7 zł dla mnie było podobnie jak i teraz

znam wielu co przy 4,50zł uciekali a potem wsiadali po 6 zł

ps. zbyt często ktoś wywala akcje aby złapać SL-ładne zbieranie akcyjek

Witam.

Dodam tylko, że "lubie to" na FC dotyczy juz wydanej gry SNIPER i jej obecnych fanów-którzy juz zakupili tą gierke-wątpię aby ta ilość była taka jak obecna w dniu premiery (lub przed nią-jak w przypadku WIEDZMINA 2) SNIPERKA.

Wiedzmin ma ponad 50.000 "lubię to" jednak żadna osoba jeszcze nie grała w W2-co innego W1 ale to było dawno temu.

Tak więc co do sondażu Volky-ego na WIEDŹMINIE "lubię to" znacznie się powiększy w dniu premiery i dalszych dniach
"te dalsze dni" dają tylko teraz przewagę dla Sniper-a

ps. sondaż moze i prosty-ale czasami proste rzeczy są najbardziej wiarygodne

tak więc w maju i czerwcu WIEDZMIN 2 znacznie przebije popularnośc na FC "lubię to"
i kropka.

Pozdrawiam

wybicie nastąpiło po INFO ale te osoby, które miały akcje od dłuższego czasu i tak znali wartości i utrzymanie zysków

obecnie jest kiszonka , która może czeka pod konferencje

Podobnie to widze i dodam, że mając akcje CITY było dokładnie tak samo przed mocnym wybiciem.

Podejrzewam, że przyszły tydzień będzie już znaczący wzrost.
Kurs na siłe jest trzymany na "smyczy", która niedługo specjalnie zostanie puszczona salute

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 14 czerwca 2012 09:58:57
Liczba wpisów: 25
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,385 sek.

tydvwnjw
bghgnumv
jwqerdok
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
syamyqyy
qgegklwl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat