Temat:
11BIT
ktoś to dobrze ujął na bankierze:
"zysk 11bit----->455 658,68zł za kwartał 2
zysk NEG-----> 847 693,56 za kwartał 2
bo jakoś wzrosty na NICO a SPADEK na 11bit DLA MNIE KOMEDIA
utrzymanie firmy-ilosc osób-traktowanie pracowników-koszty utrzymania--premiery gier ---DLA MNIE 11BIT WYGRYWA"
FAKTYCZNIE KOMEDIA
|
|
Temat:
11BIT
http://www.applyzer.compo wpisaniu w wyszukiwarce wyraz ANOMALY i analiza wyników: ANOMALY HD (jest droższe) jest GAMES STRATEGY mam miejsca w wybranych wiekszych krajach: Australia-1 miejsce Canada--1 miejsce Hong Kong -1 miejsce AMERYKA-USA-1 MIEJSCE United Kingdom-1 MIEJSCE JAPONIA-2MIEJSCE reszte zobaczycie sobie sami o ile macie ochote nastepnie mozna wybrac wyniki gry ANOMALY i ponownie swyniki dla GAMES STRATEGY Australia-3 miejsce Canada--3 miejsce Hong Kong -2 miejsce AMERYKA-USA-2 MIEJSCE United Kingdom-4 MIEJSCE JAPONIA-1MIEJSCE to ze bylismy w TOP 50 wszystkich aplikacji na APPLE takze tych darmowych jest sukcesem jednak trzeba liczyc ze głownie nasza gra liczy sie w typie gier STRATEGICZNYCH inwestujac w WIEDZMINA czy SNIPER --gry i ich spółeczki kazdy liczy sukces danych gier spółek w swojej kategorii a nie ogólnej--do ogólnej nie ma WIEDZMIN i SNIPER szans my jednak zaistnielismy nawet w tej dziedzinie RZADZIMY W GAMES STRATEGY i kazdy kto lubi tego gatunku gry od razu widzi gre ANOMALY z BARDZO DOBRYMI WYNIKAMI RECENZJI i ŚCIĄGANIA ps. jeszcze wyniki tych samych krajów na MAC-i po tak długim czasie od premiery: Australia-4 miejsce Canada--6 miejsce Hong Kong -4 miejsce AMERYKA-USA-4 MIEJSCE United Kingdom-2 MIEJSCE JAPONIA-1MIEJSCE pozdrawiam
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
to czemu CIa spada nie mówiąc o Optyku bo tutaj każdy wie o przesunięciu premiery
śmieszni jesteście pisząc, że to już wysyp akcji bo niby mineło 3 dni i maja obdarowani ludzie akcyjki na koncie i że to ma sens itp. itd.
jesteście tacy durni czy szukacie durni na sprzedaż?
|
|
Temat:
11BIT
Piotrch widzę, że masz pojecie o grach i bardzo dobrze-jest to przydatne chocby na 11bit Niestety zagrywka Panów to czysta kpina i mi tu nie pier@#$%@% farmozonów MOŚCI PANOWIE Jednak myśl przewodnia jest taka-może super wyniki mamy i super się wszystko zapowiada-łacznie ze sprzedaża. Może Chillingo zrobiło badania al'a OBOP  (hehe) i wiedzą na co mozna liczyć plus ich wiedza na temat tej gry gatunku etc. Akcje miałem trzymac i tak długo i tego bedę się trzymać. Nawet niech spadnie dla mnie do 1 zł za akcje to chetnie uśrednię. Jendak grając w ANOMALY WE na PC oczekuje hitu nie tylko na IPAD-y IPHONE-iki ale konsole, androidy a zwłaszcza PS2. Rodzinka a raczej powiedzmy szczerze-synek ma akcje, córka ma akcje, żonka ma akcje, a i tak TATUSIOWIE rządzą tymi akcjami i to jest w pewnym sensie PLUS. jednak kawał to żeście mi zafundowali niezły MOŚCI PANOWIE POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZWŁASZCZA DARCZYNCÓW KTÓRZY I TAK TRZYMAJĄ WŁADZE NAD TYMI AKCJAMI zupełnie jak w polityce
|
|
Temat:
11BIT
jezeli dziecko lub pokrewna osoba bedzie chciała akcje sprzedać wówczas dochodzi do tego podatek od całości.
a jak z podatkiem od samego Grzegorza Miechowskiego-także wystepuje podatek?
|
|
Temat:
11BIT
kwestia krótkiego czasu zapowiedzi na Iphone
na profilu firmy FC pisza nawet o graniu na Iphone i porównaniu poziomu trudności względem wersji na PC
|
|
Temat:
11BIT
w CITY kiepskie wiadomości-związane z licencja SONY
SNIPER znowu przesunięty stąd spadek kursu na CITY-moim zdaniem to tylko początke-bowiem w USA przesunięcie może być o kilka tygodni-tak jest w komunikacie
wychodzi, że ze swojej czy nie swojej winy premiera po raz kolejny została przesunięta
|
|
Temat:
11BIT
czekamy jeszcze na POLYGAMIA oraz IGN-najwazniejsze za granica
przez weekend bedzie juz wszystkim znane i kupywane
|
|
Temat:
11BIT
i czeka na kolejne recenzje
chyba nikt nie sadzi ze po jednej ruszy
[... cenzura - zapraszamy do Indywidualnych Kronik Giełdowych...]
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
zgadzam się jednak po wzrostach na 11bit kurs był ładnie utrzymywany i nie ma takich szopek jak na NiCo do wartości 11bit należy sam zespół wielu osób z METROPOLIS oraz CdProjekt spółka uderza w całkiem inny segment gier na który nie ma co się oszukiwać "jest także moda" oprócz tradycjyjnych gier na pc typu Sniper czy Wiedźmin Czas pokaże-moim zdaniem tylko 3 spółki na chwile obecna sie licza z branzy gier-11bit, CIA, OPT i na każdej z nich można poczytać o BALONIE
|
|
Temat:
11BIT
polygamia.pl/Polygamia/1,96455...city jest silne to nie ma wątpliwości-a raczej ma dobre fundamnety które budowane były na grze która jest w tym filmie -jako UROK SŁABYCH GIER (3min jest pokazany SNIPER) trzeba dać szanse 11bit które nie kombinuje i nie kręci jak NICOGAMES
|
|
Temat:
11BIT
Volky zgadzam się z tobą, że wzrosty na 11bit są pod premiere ale do jasnej ciasnej czy to właśnie z tego powodu także CITY nie rośnie ostatnio?
City jest silna spółką, której początki wzrostów były także krytykowane
11bit inny przedział gier i jej wysokiej jakości do platform niz city
wydawca też nie LICHY-w końcu dużo perełek ma u siebie
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
XBOX LIVE i PSN-pewnie zobaczymy lada dzień
póki co PC i IPHONE (tutaj spodziewam się największej sprzedaży)
jednak nie wiele mnie na konsole w cyfrowej dystrybucji zwłaszcza obserwując jakie gry wychodza na Xboxa i Playstation
|
|
Podam wam link artykułu - można powiedzieć recenzji Wiedzmina 2 z serwisu POLYGAMIA: polygamia.pl/Polygamia/1,10716...potwierdzają się tylko nasze przypuszczenia wyższości gry nad DRAGON AGE 2 sam autor o tym pisze pozdrawiam i licze na opinie
|
|
Fantomas napisał(a):zbynio81 napisał(a):Jednak taki CITY obecne wyniki kwartalne ma przedstawione wciaz po cenie takiej samej od wydania 1. nieprawda. Obniżki były - np. na jesień na Steamie. sorki fantomas ale bardziej wieze prezesowi niz tobie który tak mówil: ze wyniki obejmuja jeszcze pełną cene gry-z palca tego nie wyssałem Fantomas napisał(a):zbynio81 napisał(a):zysk dla producenta czyli CD-PROJEKT czyli OPTIMUS idzie od minimum 40% do znacznie więcej od sprzedane sztuki 2. nieprawda. To jest przychód, nie zysk. I te "minimum 40%" to jest tzw. miejska legenda. dobrze zysk!!! ale 40%minimum i więcej tak więc piszesz nieprawde Fantomas napisał(a):zbynio81 napisał(a):TAKICH GIER JEST MAŁO A DRAGON AGE 2 NA KONSOLE ZOSTAŁ OCENIONY TAK SAMO SŁABO JAK CZESC PIERWSZA NA PC-przynajmniej przez PL dziennikarzy jak właśnie sprawdziłem za granića gra jest fatalna granice oceny ok 40% na 100% 3. nieprawda. I to kompletna. NIEPRAWDA TO MASZ: www.gram.pl/news_8QThJO,0_BioW...www.metacritic.com/game/xbox-3...bajki piszesz, bajki na pecety króluje wszystko zwłaszcza gry typu wiedzmin i ala starcraft gry typu fps czyli call of duty czy battlefield króluje na pc bardziej niz na konsole skad wiem-ze statystyk w necie Fantomas napisał(a):zbynio81 napisał(a): ceny na konsole gry trzeba mnzozyc przez liczbe 2- 4. nieprawda. Na Zachodzie różnica jest o wiele mniejsza. bajki bajki zawsze znajdziemy jakies kraj gdzie masz racje ja mówie ogółem średnio pozdrawiam
|
|
Scarry napisał(a):@zbynio81 1. podaję średnią cenę za gre jaką firma zawoła przez rok jej sprzedaży a nie na premierze, Ty pozwoliłeś sobie rozciągnąć cenę premierową na cały planowany do sprzedania wolumen - moim zdaniem zupełnie nieuzasadniony optymizm. Myślisz ze do końca cały wolumen gry będzie schodził po cenie premiery? Byłby to chyba pierwszy przypadek w historii...
Do końca swiata na bank masz racje Jednak taki CITY obecne wyniki kwartalne ma przedstawione wciaz po cenie takiej samej od wydania Scarry napisał(a): 2. koszty - od zysku netto trzeba odliczyć mnóstwo kosztów, to nie jest tylko dystrybucja (że jak GOG to 100% zarobku), ale cała reklama, no i cały okres pisania tej gry przez spory sztab ludzi. To wszystko musi przecież teraz sie zwrócić i dopiero masz zysk.
TAK JEST W KAŻDYM BIZNESIE tak jak napisano Tobie wyżej-wydawcy w krajach reklamuja produkt dlatego zysk dla producenta czyli CD-PROJEKT czyli OPTIMUS idzie od minimum 40% do znacznie więcej od sprzedane sztuki Scarry napisał(a): 3. konsola - nigdzie nie jest napisane że gra w wersji konsolowej osiągnie choćby zbliżony sukces do wersji PC, to gra 18+, do tego konsolowcy to zdecydowanie inny target, mimo pozornej zbieżności rozrywki elektronicznej tu i tu. Na konsoli użytkownicy oczekują gier uproszczonych, specyficznie przygotowanych. Dobrym przykładem jest Dragon Age (Jedynka sukces na PC, nie na konsolach), druga część jest juz pisana specjalnie pod klienta konsolowego i została zdecydowanie uproszczona (zmieniona walka itd), Wiedźmin z tego jaką gra jest moim zdaniem nie bardzo nadaje się na przebój "pod pada konsolowego". To tak jakbyś chciał wydać np grę z serii Total War, które na rynku PC odnoszą olbrzymi sukces, ale na konsoli byłyby 100%-pewną klapą
OJ OJ.... JAKO POSIADACZ PLAYSTATION 3 NIE ZGADZAM SIĘ TAKICH GIER JEST MAŁO A DRAGON AGE 2 NA KONSOLE ZOSTAŁ OCENIONY TAK SAMO SŁABO JAK CZESC PIERWSZA NA PC-przynajmniej przez PL dziennikarzy jak właśnie sprawdziłem za granića gra jest fatalna granice oceny ok 40% na 100% TAK WIĘC MAMY SUPER LUKE NA TEGO TYPU GRE DLA WIEDZMINA 2 ps. czytałeś o czymś takim jak MOVE czy CINECT-to nie ważne widząc rozgrywke idelanie menu walki pasuje na konsole i moim zdaniem pod ta własnie zostalo tak to wykonane gry typu strzelanki na konsole tez nie powinny sie sprzedac ze wzgledu na PAD-y BŁĄD TAKIE GR IDĄ WYŚMIENICIE NA KONSOLE A TAKICH WIEZMINÓW-CZYLI DOBRYCH GIER TEGO GATUNKU JEST MAŁO=DUZE ZAPOTRZEBOWANIE ps. ceny na konsole gry trzeba mnzozyc przez liczbe 2-w PL około 200zł i za granica podobnie Pozdro
|
|
no jezeli tylko sugerować się cyframi na C/WK C/P to POWODZENIA ZYCZE PETROL-człowieku- do czego ty porównujesz? jeżeli już to odpowiem tak: -tutaj ropa zaczyna plynac od maja przy wydaniu gry wiedzmin na calym swiecie plus wyniki za 1q 2011roku-wiedzący wiedzą co będzie -petrol daje nie zrozumiale raporty a raczej plotki na swojej stronie lub pudelka biznesu KNF juz sie tym zajmuje -pytanie czy petrol do czegos sie dokopie a jezeli juz to jakie to bedzie mialo wyniki opłacalnosci wydobycia-dlugi czas dowiercenia sie i czekania na wyniki KOV juz dal przykład ze znalaz H2O-hihihi i poszlo w dół Tego typu wypowiedzi czytałem wiele razy na CITY przy poziomie 8 zł i więcej na tamtą chwiel były może i uzasadnione ale tylko jezeli miało sie klapki na oczach patrzacych na przyszlosc Co do cen zysków--hmmmmm chyba wiesz, ze kazdy kraj równa się inne zyski ze sprzedaży? chyba wiesz, ze gra sprzedana na GOG idzie 100% wartosci w rece Optimusa? chyb wiesz, ze jezeli ktos nie kupi na GOG to pewnie skusi sie na jakas retro lub nowa gierke ktora dojdzie do wynikow kwartalnych? podajesz 100zł  -no cóż na naszym rynku cena bedzie od 119zł plus wersje kolecjonerskie nie tylko w Polsce+wiecej kasy w UK cena wiedzmina TO KOSZT W PROMOCJI: 31,50 funcików razy 4,67zł za kurs wynik ok.145zł Jeżeli dobrze sledzisz różne wywiady głównie w prasie (także tej WWW) zagranicznej to oczywistym jest wydanie gry na konsole tak jak wydanie 3 czesci gry. Jeżeli juz oglądałeś wywiady na www i zrozumiałes opinie osób prowadzących wywiad(dzeinnikarzy i znawcow gier-nie ala KINGA z TV#$)-które nie są od głaskania każdego Jeżli podajesz jakies kwoty jak 100zł to radze poważnie przyjrzeć sie społce a nie pisac farmazony Alfa i Omegą nie jestem ale nie toleruje naganiania na wzrosty czy spadki podajac złe dane a swoje przynajmniej staram sie opierac na faktach-głownie odnośnie cen ps. nie mam nic przeciw twojej opini ani tobie tak wiec nie chodzi mi o obrazanie czyjejs osoby DODAM TYLKO, ŻE SNIPER DOSTAWAL BARDZO SŁABE WYNIKI ZA GRANICA ŚREDNIO NA POZIOMIE 20-35% NA 100% HISTORIE ZNAMY WSZYSCY I SPRZEDAZ-NIE MA Z CZYM PORÓWNYWAĆ (chodzi o gre) Pozdrawiam akcjonariat
|
|
interesując się głównie światem gier powiem ze Wiedźmin 2 nie będzie zawodem roku 2011 w branzy gier zbyt wiele przedstawiono gry w akcji zbyt wielu dziennikarzy miało okazje w nią grać dlatego ocena-y graczy i dziennikarzy sa wciąż rewelacyjne zawodem są gry które pokazuja przed wydaniem trailery, zdjęcia-dobrze sie zapowiadające a potem lipa tutaj tego zjawiska i nie pewnosci PO PROSTU NIE MA oczywiście pewna w życiu jest tylko śmierć
|
|
dzięki za info
jednak napisali, że jezeli przebijemy 8zł wówczas kurs doleci powyżej 10zł
jeżeli nie to najniżej 5,50zł
dla mnie bomba-każda strona jednak nie sugeruje sie takimi wpisami pamietam opory na 5-6 i 7 zł dla mnie było podobnie jak i teraz
znam wielu co przy 4,50zł uciekali a potem wsiadali po 6 zł
ps. zbyt często ktoś wywala akcje aby złapać SL-ładne zbieranie akcyjek
|
|
Witam.
Dodam tylko, że "lubie to" na FC dotyczy juz wydanej gry SNIPER i jej obecnych fanów-którzy juz zakupili tą gierke-wątpię aby ta ilość była taka jak obecna w dniu premiery (lub przed nią-jak w przypadku WIEDZMINA 2) SNIPERKA.
Wiedzmin ma ponad 50.000 "lubię to" jednak żadna osoba jeszcze nie grała w W2-co innego W1 ale to było dawno temu.
Tak więc co do sondażu Volky-ego na WIEDŹMINIE "lubię to" znacznie się powiększy w dniu premiery i dalszych dniach "te dalsze dni" dają tylko teraz przewagę dla Sniper-a
ps. sondaż moze i prosty-ale czasami proste rzeczy są najbardziej wiarygodne
tak więc w maju i czerwcu WIEDZMIN 2 znacznie przebije popularnośc na FC "lubię to" i kropka.
Pozdrawiam
|
|
wybicie nastąpiło po INFO ale te osoby, które miały akcje od dłuższego czasu i tak znali wartości i utrzymanie zysków
obecnie jest kiszonka , która może czeka pod konferencje
|
|
Podobnie to widze i dodam, że mając akcje CITY było dokładnie tak samo przed mocnym wybiciem. Podejrzewam, że przyszły tydzień będzie już znaczący wzrost. Kurs na siłe jest trzymany na "smyczy", która niedługo specjalnie zostanie puszczona
|
|