PARTNER SERWISU
cggsftcj
Cortez1905

Cortez1905

Ostatnie 10 wpisów
Biorąc pod uwagę że -Irfy- zjechał w swoich postach do 6 wersów i do tego aktualną ciszę na papierze
domniemywam że pod tak długim uśpieniu mozna sie spodziewać jakiegoś innego trendu krótkoterminowego.
A podstawą jest to że Rysiek czeka na odpowiedni moment aby to opylić wspólnie z -cypryjskim- widmem.
Coś nudno na Petrolku się zrobiło i na wykresie i na obrotach Anxious

www.petrolinvest.pl/pl/aktualn...

Cytat:
Zarząd PETROLINVEST S.A. („Spółka”) informuje, że w dniu 16 grudnia 2011 roku Spółka podpisała z Conwell Oil Corporation B.V. z siedzibą w Holandii („Nabywca”), umowę zobowiązującą do sprzedaży 79% udziałów w spółce TOO EMBA JUG NIEFT z siedzibą w Republice Kazachstanu („EMBA”) („Udziały EMBA”), podmiocie Grupy PETROLINVEST S.A. („Umowa”).

Cena zbycia Udziałów EMBA ustalona została na 35.000.000 USD, przy czym cena ta będzie pomniejszona o zobowiązania EMBA (w tym zobowiązania podatkowe oraz zobowiązania publicznoprawne, z wyłączeniem zobowiązań dotyczących nakładów inwestycyjnych wynikających z Kontraktu EMBA nr 976 z dnia 29 czerwca 2002 roku). Zarząd Spółki szacuje, że wysokość pomniejszenia ceny nie przekroczy 4 mln USD. Z całości kwoty ceny, 1.000.000 USD będzie płatny przez Nabywcę w ciągu 5 dni od daty zawarcia Umowy jako zadatek, a pozostała część po zakończeniu transakcji.

Przepraszam że przeszkadzam w dyskusji ale tu mamy od jakiegoś czasu informację ze spółki...
binky

Kod:
mod: dodawaj cytaty do linków, to będziesz miał większy feedback

Jak widać jest ogromny głód na informacje spółki.
Widać że gro osób zaczęło wycofywać się z waloru.
To daje do myślenia celowo podgrzana atmosfera będzie służyć zbieraniu papierka.
Czas pokarze co oznacza ta zwłoka z informacjami na temat inwestycji...

Z Petrolem może być wiele scenariuszy,po sprzedaży z zyskiem można dalej z płaczem obserwować jak leci na 140% przez cały tydzień.
Tak nawiasem mówiąc nie ma co szukać jutro podbitki po tym 3 kwartale chyba że będzie na następny dzień jeszcze podparte jakimś pozytywnym info - może to by była okazja dla zmiany trendu .
Czego sobie i Wam życzę

Mieszko napisał(a):
discopoloo napisał(a):
Mógłby zrobic emisję XXX. Byłby przynajmniej jakiś efekt marketingowy.

Swoją drogą przyznajmy że z literkami sobie Rysio radzi. Już sceptycy obawiali się że skończą się literki, a tu takie wspaniałe zagranie i jesteśmy dopiero na B.
Rysiek daje radę.

Jasne. Emisja XXX przyciągnęła by kawalerów i wdowców, emisja LOL młodzież gimnazjalną, a emisja HWDP wysportowanych mieszkańców blokowisk.
A tak na poważnie: jeśli rynek dyskontuje zawczasu wyniki za 3q, to raczej będą one mizerne.
A czy ktoś potrafi powiedzieć kiedy wygasa możliwość odwieszenia umowy z Totalem? Im bliżej tego terminu, tym baczniej trzeba obserwować kurs...

Witam co do Totala to nic nie wiadomo.
Gdyby było inaczej to tu każdy by wiedział kiedy wejść w papier a tak kiszenie ogórków.
Czytał nie wiem czy na Tym forum że EBOiR ma zdecydować się do końca roku ale jak się domyślam poprzedni prezes Pan G.zapłacił cenę za brak zbliżenia do w/w banku.

Bardzo chciałbym mojemu przedmówcy podziękować za spędzony czas przy tej - złej - spółce która nie jest wart złamanego PLN.
Fakt to nie jest papier pod zainteresowanie dla opcji inwestora - bezpiecznego - 3some

Wiesz Mieszko ten przedział cenowy o którym piszesz w ostatnim zdaniu bardzo by mi odpowiadał king
Puki co możemy tylko kibicować od wtorku na giełdzie i patrzeć się w monitory jak kurs będzie sie kierował w ...
Trzymam papier dalej(do końca roku )info jak pisałem wcześniej bez rewelacji oczywiście można wyłuskać parę rodzynek w tym cieście ale dochodzi jak wiemy parę następnych znaków zapytania.
Wiem że jest tu też akcjonariat który zaczyna głośno też pisać że ta maszyna(firma) pomału wchodzi na odpowiedni tryb przyszłościowy.
Czytając to i inne fora z tytułem Petrolinvest dowiedziałem się też że jest to firma nieobliczalna i bezwzględna .
Jeżeli mam sie nauczyć pokory na giełdzie to myślę że lepiej nie moglem wylosowaćd'oh! Angel
A jak mi się poszczęści to nie omieszkam też tu się tym z wami podzielić.Dancing

Ogólnie nie wiem jak odebrać to walne- powiem tak neutralnie, napiszcie o swoich spostrzeżeniach co do przyszłości po tym spotkaniu,no i ten Cypr jeszcze w to wlazł,co to za słup? Think
Czekam na wasze interpretacje...
Pozdrawiam

Biorąc pod uwagę wkład finansowy mojego przedmówcy jestem pełen podziwu za zaangażowanie obecne na forum .

Życzę spokojnej nocki dla Akcjonariatu Silenced

Być może jutro jakieś inne ruchy na papierze nas czekają Boo hoo!

Witam,
co do Total-a to mamy chyba udeptywanie następnego totalnego dołka
na wykresie.Eh?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 27 czerwca 2012 16:39:14
Liczba wpisów: 15
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,298 sek.

efueogpu
zfcbudqu
zatwrvzb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mdllimlu
zoaqvpvm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat