PARTNER SERWISU
jfxzsrvb
maticm4

maticm4

Ostatnie 10 wpisów
Wątpie żeby na stockwatch coś takiego było, pytam bardziej o ogół internetu.

Witam, mam pytanie czy istnieje gdzieś coś takiego jak dostęp do historycznych notowań ofert kupna i sprzedaży? Nawet tych najlepszych, z obydwu stron?

Ciekaw jestem niesamowicie co z tą spółką będzie - z jednej strony branża bardzo obiecująca i modna, z drugiej niesamowita konkurencja ze strony internetowych bukmacherów. Co o tym sądzicie? Czy może mamy tu do czynienia z innym typem klientów?

Jak dla mnie to spółka jest dużą niewiadomą. Bardzo dobrze rozwija się segment loteryjny w Czechach i Słowacji. Spółka próbuje zdobywać klientów na rynku internetowych zakładów, lecz w tym przypadku poprzez legalną działalność i podatek nie jest w stanie konkurować z nielegalnymi stronami. Chyba że obcinając marżę w tym segmencie co wystawia wyniki na ryzyko. Świadomość szczególnie młodych osób na temat stron "nielegalnych" mimo wszystko jest za duża żeby generować z tego segmentu dobre wyniki.

a czy przy składaniu nowego zlecenia mogę korzystać z tych pieniędzy za które złożyłem pierwszy zapis?

chciałbym zadać bardzo podstawowe pytanie na przykładzie PKOBP. Odcięcie dywidendy następuje dzień po przyznaniu prawa do dywidendy (z 3 dniowym wyprzedzeniem).
Czy spadek 20 grudnia w dzień wypłaty dywidendy ma jakiś związek z dywidendą?

Witam!

Powiem szczerze, że o falach Elliotta przeczytałem dopiero godzinkę teamu, aczkolwiek postanowiłem już teraz sobie coś tam "wyrysować".

Linie trendu, to po prostu linie trendu, chyba bez znaczenie dt. fal Elliotta.

Czy mógłby ktoś skomentować to co wyrysowałem? a jeżeli to mega głupstwo to proszę po prostu napisać: mega głupstwo.

Z góry dzięki!

kliknij, aby powiększyć

Chodziło mi o przedział czasowy, czy patrzeć na 6 miesięcy czy na 1 rok.

Generalnie dla mnie dużo czytelniejszy jest okres 6 miesięcy, aczkolwiek żeby wyłapać jakiś trend średnioterminowy to trzeba spojrzeć na rok

Generalnie jestem bardzo początkującym inwestorem, jedyne na co na razie potrafię spojrzeć to punty wsparcia, oporu i linie trendów. Mam pytanie - lepiej patrzeć na interwał czasowy 1 rok czy pół roku?

z tego co wiem to BOŚ DM ma analizy branżowe w tym informatyczna, ale nie jest to zbyt obszerne.

ktoś wie co się stało, że kurs tak spadł? jakaś wiadomość, czy co?

można prosić o analizę techniczną? spółka wg mnie bardzo ciekawa, tylko nie wiem czy już teraz kupić, czy poczekać jeszcze trochę... zdecydowanie lepiej plasuje się od innych deweloperów np. od Ganta

kupować teraz po 104,70, czy już w tej cenie raport za 3 kwartał jest uwzględniony? Jest już potencjał wzrostu wyczerpany? Poczekać na ewentualną lekką korektę? Wyceny ostatnie są na poziomie 110, a dużego potencjalnego zysku to nie daje...

co sądzicie o dobrych wynikach z III kwartału? Cena akcji będzie dalej rosła, czy może zbliża się niedługo korekta?

czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat średnioterminowej inwestycji w tą spółkę?
Moim zdaniem jest to tani deweloper, niedawne wahania kursu potwierdzają jego możliwości.
Byłbym bardzo wdzięczny, bo na temat tej spółki na forum głucha cisza...

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 13 grudnia 2013 16:08:34
Liczba wpisów: 19
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,303 sek.

inwfkwcc
jlmyhoyx
lxpjsrim
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hdvkgjrs
nmdtdspd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat