Temat:
SITE
Nowa strategia rozwoju spółki SITE www.newconnect.pl/?page=1045&a...Cytat:SITE S.A. koncentrowała swoje działania na prowadzeniu serwisów internetowych. Strategia zakładała przede wszystkim prowadzenie niskobudżetowych serwisów agregujacych zewnetrzny kontent. Przewage konkurencyjna oraz rentownosc serwisów miały zapewniac przewagi kompetencyjne w zakresie pozycjonowania tj. szeregu działan w efekcie których serwisy SITE S.A. pojawiały sie wysoko w wynikach wyszukiwania (SERP) kluczowych wyszukiwarek. Wiekszosc swoich przychodów z prowadzenia serwisów internetowych Spółka realizowała z wpływów reklamowych. Zmiany w algorytmach wyszukiwarek na przestrzeni ostatnich miesiecy spowodowały spadek pozycji w wynikach wyszukiwania co przełoyło sie bezposrednio na niższa odwiedzalnosc niektórych serwisów SITE S.A. a w efekcie przyczyniło sie do spadku rentownosci serwisów i całej Spółki.
|
Temat:
SITE
jak nie śledzisz uważnie spółki to po co się wypowiadasz w sprawach o których masz znikomą wiedzę.
Jeśli uważasz, że IQP wywala akcje bezpośrednio w rynek to udowodnij to bo każdy ruch iqp wymaga raportu, a jeśli nie masz na to żadnych potwierdzonych informacji to myśle że knf będzie miał możliwość wynagrodzić Twoje przemyślenia w odpowiedni sposób.
Ciekawe co Ty możesz wiedzieć o doświadczeniu nowego prezesa, nie znasz osoby a ją krytykujesz.....
Twoje luźne przemyślenia są w najbardziej delikatny sposób mówiąc całkowicie nietrafione
|
Temat:
SITE
Uważam ze mamy do czynienia z budowaniem bazy pod ruch w górę ale podkreślam jest to moja opinia.
Wymiany akcji pomiędzy portfelami nie są niczym dziwnym po co podmiot x ma zwiększać zyski do opodatkowania po przeprowadzeniu całego procesu na spółce skoro może przełożyć do portfela y który może akurat jest czysty od zysków albo ma na nim stratę.
Zakładając że kurs wzrasta y sprzedaj x nie wykazuje zysku a podmiot y nic nie traci będąc uczestnikiem całego wydarzenia. Strata z roku poprzedniego dla y może nie jest do wykorzystania na ten rok więc użycza jej podmiotowi x. Trochę zakręcone ale tak też bywa
Czas wreszcie poznać nowego inwestora pozdrawiam ;)
|
Temat:
SITE
Pod tym linkiem możecie znaleźć informacje na temat SITE ogólna piguła informacyjna z ciekawym zestawieniem najważniejszych danych o spółce strona 28 www.inwestconsulting.pl/downlo...
|
Temat:
SITE
Dzięki maxboast za Twoją ocenę sytuacji. Wskaźniki są faktycznie bardzo korzystne. C/WK 1.39 a C/Z 22.64 co na tle branży nie wygląda najgorzej choć nie jest rewelacyjny.
Zbliżona wartość księgowa do kapitalizacji wydaje się być atrakcyjna w kontekście prognozowanych zysków netto na koniec roku w raporcie za II kwartał wspomina się o kwocie ponad 600 tys zł netto, a osiągnięty dotychczas zysk netto wykazany w raporcie to zaledwie ponad 100 tys zł netto
Jeżeli kwota faktycznie zostanie zaksięgowana to C/WK znacząco może ulec na korzyść akcjonariuszy. Ciekawe są te obroty od ok 8 - 9 sesji.
Moja subiektywna ocena jeśli chodzi o sam wykres jest następująca:
po zdecydowanym wybiciu i osiągnięciu szczytu na poziomie 45 gr zaznaczonym wysokim górnym cieniem świecy nastąpiła korekta, która jak dotychczas swój kres znalazła na poziomach 33 - 32 gr. Obrona tych poziomów odbyła się na zwiększonych obrotach. Niepewnością jest jedynie informacja kto obejmuje akcje i jak to się odbywa - czy obejmowane pakiety trafiają do jednego podmiotu - osoby, czy też każdy pakiet trafia w inne ręce.
|
Temat:
SITE
Cytat:Czyżby to oznaczało,że zarząd pozbywa się dużych ilości akcji,bo spodziewa się fatalnych wyników...?Think Słabo śledzisz infa z tej spółki i zaczynasz spekulować siejąc panikę a przynajmniej zniechęcać do spółki a Twój wpis wykazuje brak wiedzy na temat spółki Potwierdzone jest już przez jedną z poprzednich informacji, że z godnie z założeniami wejścia w spółkę IQ Partners (decyzja zapadła jeszcze przed debiutem) fundusz VC zmniejszy z czasem swoje zaangażowanie przekazując akcje obcemu podmiotowi, z czym aktualnie mamy do czynienia. Zarząd nie sprzedaje akcji - skąd taki pomysł??? podobno na tym formu opieramy sie o fakty a nie spekulacje i nagonki-. Wyniki nie są zagrożone, a co więcej zmiana na stanowisku prezesa wydaje się potwierdzać kierunek działania wynikający z założeń sformułowanych przed wejściem na NC w prospekcie emisyjnym, który jest ogólnodostępny
|
Temat:
SITE
Dziś ponownie transakcja pakietowa
Transakcje pakietowe
28.10. Warszawa (PAP) - GPW: transakcje pakietowe
Nazwa Kurs Obrót tys. zł Wolumen ASSECOPOL 52,80 1442,4 13659 BUDIMEX 101,00 2020,0 10000 CERSANIT 11,43 571,5 25000 FORTUNA 17,00 8119,2 238800 IMPEXMET 4,30 795,5 92500 KREZUS 1,70 782,0 230000 LSISOFT 3,10 200,6 32362 LUBAWA 0,65 202,0 155400 MOSTALZAB 3,31 304,5 46000 OW20O1220 14,92 59,7 200 OW20O1230 22,00 88,0 200 PKNORLEN 39,81 500,0 6280 PROCHNIK 0,50 2000,0 2000000 PROCHNIK 0,50 7990,0 7990000 PZU 385,00 5929,0 7700 SITE 0,33 660,0 1000000 TPSA 18,00 4525,3 125704 TPSA 18,00 874,7 24296 TVN 18,50 2138,5 57797 VISION 0,10 584,4 2921995 begin_of_the_skype_highlighting 4 2921995 end_of_the_skype_highlighting -- 39787,4 14977893
|
Temat:
SITE
Pretensje to sobie moze kazdy wsadzić między palce najważniejsze są fakty a do tego mamy nową informacje ze spółki newconnect.pl/?page=1045&p...Powołanie Prezesa Zarządu Zarząd Spółki SITE S.A. informuje, że dnia 27 października 2010 roku w związku z rezygnacją Pana Marcina Szczepkowskiego z członkowska w Zarządzie i pełnienia funkcji Prezesa Zarządu Spółki, uchwałą Rady Nadzorczej w skład Zarządu powołano Pana Piotra Chumickiego powierzając mu stanowisko Prezesa Zarządu SITE S.A. ze skutkiem na dzień 1 listopada 2010 r. Pan Piotr Chumicki (ur. 1984 r.) jest absolwentem Olsztyńskiej Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania w Olsztynie . Od kilku lat z sukcesem zajmuje się prowadzeniem projektów internetowych. Od kilku miesięcy był związany z SITE S.A. będąc osobą odpowiedzialną za serwis yoyo.pl. Nowy Prezes Zarządu opracuje i zaprezentuje nową strategię SITE S.A. do końca listopada 2010 roku. Podstawa Prawna: § 3 ust. 2 pkt.11 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect". Nie widziałem tam żadnego polecenia zakupu gość przedstawił swoje spojrzenie na spraw jak miałeś jakieś odmienne zdanie to trzeba było je wykazać i opisać temat Jeżeli uważasz że ktoś popełnia błędy to dlaczego nie wytłumaczyć całej sprawy
|
Temat:
SITE
Ja tam nosem sie nie sugeruje przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych
A do tego trzeba dobrze antycypować w przyszłość No ale widze ze nie ma z kim tu poważnie rozmawiać.
|
Temat:
SITE
dziwne naprawde bardzo dziwne
Widać gołym okiem jak ktoś to sprytnie kupuje a dla Was fachowców jest to dziwne ?
|
Temat:
SITE
a ja myślałem że tu się konfrontuje własne opinie z cudzymi, a potem szuka się określonego konsensusu.
Czy jak ja wyraziłem swoją pozytywną opinię na temat tej spółki albo maxboast to jesteśmy naganiaczami ?
Bo jeśli tak to działa to ja serdecznie dziękuję za takie forum.....
|
Temat:
SITE
A co zrobisz jak gość wkleił tą rakietę, Ty ją usunąłeś, a ta spółka naprawdę wykręci niezły numer ?
Będzie zagrycha co nie ? ;)
|
Temat:
SITE
Dokładnie następne dni wiele nam wyjaśnią
Analiza jest fajnie przygotowana. Tam chyba coś pstryknie w przyszłym tygodniu już same obroty chyba na to wskazują
|
Temat:
SITE
A mnie się to podoba i na naganianie nie wygląda
Jestem za :)
|