Temat:
ATONHT
Witaj bartek niestety dla Ciebie nie jestem ,napisałem 100 kg ale i to jest już górka,(masz racje co do morfologii odpadów jest różna widziałeś kiedys 100 kg odpadów med.?) urządzenie to prototyp, firma na pokaz ma sztuk 1 słownie jeden. Jeśli na urządzniu ma się zarabiać to nie robi się 1 sztuki i jezdzi gdzie sie da moze ktos wezmie.Kwestia pozwoleń na unieszkodliwianie odpadów przynajmniej medycznych , lobby spalarniane nie wpusci czegos takiego na rynek choc ustawodawca furtke dał. A tak do zastanowienia na wyjsciu z urzadzenia powstaje odpad który nie jest sklasyfikowany... bartek393 napisał(a):tomdoc jesteś w błędzie, ja tylko przypomne, ze urządzenia są projektowane na zasadzie „Customer Design” i wydajność jest uzależniona od potrzeb klienta oraz rodzaju odpadu. Nie wiem tylko dlaczego tak długo trwa podpisywanie kontraktu chocby z Łotwą, czyżby zostało wstrzymane dofinansowanie z unii, ale wydaje mi sie, ze by nas o tym poinformowali, choc ostatnio to z nimi roznie bywa. No nie powiem im dłuzej trwa ta stagnacja tym wieksze jest ryzyko inwestycji  a wy co o tym sądzicie??
|
|
Temat:
LARK
Przeglądełem posty nemoo czy wszedłeś w to MIT , też mam zamiar i tak czekam , czy dowiedziałeś się coś wiecej odnosnie cen w ING za to wezwanie jeśli coś byś wiedział daj znac. Dzięki
|
|
Temat:
ATONHT
Urządzenie ATOn BWM do odpadów medycznych koszt ok miliona złotych, przerabia max 100kg/h policz jakie musiałoby mieć przerób aby się zwróciło. Kg utylizacji odpadów koszt 1,25 zł wliczając transport
|
|
Jak w filmie Wiem . Ale nie powiem ! WARGACZ napisał(a): ja wiem ale po co mam pisac jak zaraz usuna posta
|
|
Temat:
ELEKTRIM
Mam zapytanie odnośnie Elka , czy po ewentualnym jego powrocie na Gpw co się stanie z akcjami kiedyś pare sztuka miałem i tak zostawiłem na rtachunku mi nie wisza i nie wiem co sie z nimi stało. Ktoś może coś podsunąć ? Z góry dzięki!
|
|