PARTNER SERWISU
agqmllmd
Kasiunia

Kasiunia

Ostatnie 10 wpisów
Frog, a jak tam, trzymasz Helio?

No i jak odbieracie pomysł na promocję na Steam?

Miałam przyjemność wymienić dzisiaj informacje z Prezesem HElio. Oczywiście dementuje pogłoski na temat nowego zakładu położonego na bagnach (Angel ) i innych plotek, które nam kolega wyżej przytaczał.
Dziwi się oczywiście tak niskiemu kursowi i wg niego także analitycy uważają, że jest irracjonalnie niski.
Także jakoś tak lepiej mi się zrobiłoAngel .
MIejmy nadzieję, że to początek dobrych wiadomości.Angel

Froga refleksje już znam-a jak Ty Maso się czujesz po dzisiejszej sesji odnośnie Helio? blackeye . Przyznam, że jestem ciekawa jak jutro się rozegra sytuacja z tymi 2ooo tyś akcji stojącymi na popycie.

WYszłam na niecałą godzinę a tu tyle zleceń się pojawiło na popycie. Fakt, że niżej, ale dużo ich jest.

EEEEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. nie jest tak źle Angel . Fajnie widzieć, że jednak jest ktos zainteresowany Helio Angel

Ktoś się orientuje, kiedy mija termin 3 tyg., w czasie którego mają określić, na co przeznaczą stary zakład?

Na pokładzie-ale patrzę, że popyt już się tworzy, Angel

Masa, skomentujesz dzisiejszą sytuację na Helio? Angel

PRoszę, zachowaj nadinterpretacje dla siebie wave . Chcę jedynie przeczytać Wasze zdanie na ten temat-czy jest jakieś ryzyko, oprócz tego, które ja widzę, czyli zwyczajny spadek kursu? Angel

ALe nie piszę, że teraz tylko za JAKIŚ CZAS Angel . TO odpowiesz mi? Angel

doncarlos, rozumiem i nie pytam o PP (pomyłka) tylko o PDA. PRzecież oprócz akcji Boryszewa za jakiś czas będą jeszcze BRS PDA, prawda? NO i o to pytam-kupienie PDA i poczekania na zamianę na BRS.

Jasne, PDA Angel . Dzięki. W takim razie ponawiam pytanie: "Zastanawiam się, jakie jest ryzyko: jeśli kupię teraz BRS PDA i poczekam, aż zamienią się w zwykłe-zawsze będzie te ok. 10gr do przodu. Jakie jest ryzyko? CHyba tylko takie, że cena może spaść na rynku-no ale mało prawdopodobne, że spadnie o tą różnię (10gr). Także czysty zarobek ....? "

Zastanawiam się, jakie jest ryzyko: jeśli kupię teraz BRS PP i poczekam, aż zamienią się w zwykłe-zawsze będzie te ok. 10gr do przodu. Jakie jest ryzyko? CHyba tylko takie, że cena może spaść na rynku-no ale mało prawdopodobne, że spadnie o tą różnię (10gr). Także czysty zarobekAngel ....?

Czytam Waszą dyskusję i zastanawiają mnie dwie kwestie:
1. Czy zarząd szacując tak optymistycznie przyszłe zyski nie miał pojęcia o sytuacji dotyczącej nowego zakładu o której piszesz, carlito?
- czy przy tak wielkiej inwestycji rzeczywiście mogło dojść do "przeoczenia" domniemanej kwestii budowy na teranie geologicznie trefnym? Czy spółki nie stać na dobrego geologa? Ktoś miałby w tym interes?
No przepraszam, gdybym to ja stawiała nowy zakład-podstawą byłby odpowiedni do tego grunt.

No i co znaczy, że zakład do "straszny bubel budowlany" ? To jest nic nie wnoszący ogólnik.

Jak dla mnie jest sprzeczna ze sobą-informuje przeca, ze to dobry moment do zakupuAngel .

Wiedziałam, że sprzedaż Verbum-dlatego się pozbyłam wcześniej, żebyś mi kursu nie zdołował :).
A z ciekawości: ten poprzedni baton może w takim razie Ty wciągnąłeś na Halio? Angel

Abner, nie o tym mówię.Angel TO co piszesz jest oczywiste i się z tym zgadzam Angel .

Tak sobie myślę, ze rynek dobrze wiedział o jeszcze jednym batonie i dlatego nie było wzrostów. Teraz już wiadomo, ze to ostatki, także powinno być dobrze w następnym tygodniu. Angel

Czy ktoś liczy jeszcze pana, który chce się wytrząść z resztek i już nas opuścić? Angel

Abner, to co piszesz jest oczywiste. Może czasami jest potrzeba, żeby coś luźnego napisać albo uzyskać potwierdzenie swojego zdania w oczach innych. Ludzie też są ludzmi, Angel czyli mają emocje i pisanie jedynie suchych faktów na wątku spółki może nie zaspakajać potrzeb Angel

Ale swojego czasu Frog napisał, ze nie ma nic przeciwko luźnym dyskusjom na Jego wątku, bo rzeczywiście na tym forum nie ma miejsca na wypowiedzi że tak to ujm "na gorąco".

Masa, teraz Ty będziesz kręcił nosem? Angel

Masa, mam podobne spostrzeżenia. Zdziwiło mnie dzisiaj, że tak szybko akcje zostały wciągnięte. Zapewne kolejny grubas się czai, tylko już z drugiej strony i rozpędzi nam pociąg Angel

Mnie się wydaje, że ma jeszcze jedenAngel . ALe zapewne masz racjęAngel

Gość chwiejny jest-zapewne za chwilę przestawi te akcje na wyższy poziom :).

Jaki poziom na Photonie byłby dla Ciebie atrakcyjny do wejścia? Okolice 3,66 jeśli się okaże, że nie zejdzie niżej?

Co mu tak ciśnie? Poczekałby na porządne wzrosty Angel

NIe, nie, nie sugeruję. Angel . Wpisałam się akurat tu, ponieważ pojawił się nowy post Angel

Po wielu przemyśleniach i obserwacjach kursu postanowiłam dołączyć na pokładAngeljuż na długo, bo kurs będzie się piął w góręAngel .

Reasumując: Czyli wg Was najnowsze informacje niewiele wnoszą nowego i optymistycznego i zapewne nie ma co liczyć na reakcję rynku. Trzeba czekać na konkretne fakty w postaci planowanych przyszłych zysków.

No ale szansa na dywidendę jest.

Skąd wiesz, że nie będzie zysku w 4Q? Prezes wcześniej się wypowiadał, że można się spodziewać sporego, właśnie ze względu na Wielkanoc.

O której godzinie napłynęły te wiadomości? JUż po zamknięciu?

Masa, o dywidendzie mowa już była i z tego co pamiętam, ruszyła kurs na chwilę o jakieś 1,5 zł. O planowanych zyskach też. POprawcie mnie jeśli się mylę, ale dobrze śledzę spółkę....

Frog, czy nadal zamierzasz dołować kursy tych spółek czy już zakończyłeś rzeź?

POwinniśmy już otrzymać info. o zakończeniu przenosin sprzętu do zakładu-z tego co pamiętam miało to trwać jakieś 2 tyg. od otrzymania pozwolenia?

No to już wszystko wiem hello1 -wg Zarządu, jeszcze kwestia dwóch tygodni a być może w tydzień uda się zamontować maszyny i odpalamy z produkcją.Angel
Szczerze, to sądziłam, że już jest po, no ale przynajmniej wiem, że nie ma innych przeszkód do rozpoczęcia pracy w nowym zakładzie. Angel

Chyba sie schowam pod KODRŁĘ i nie wyjdę przez miesiąc.....

Tak, ale wiesz, czekam aż spadnie i niżej dokupię. Dziękuję za ryzyko Angel

NO to mamy batonaAngel . Sądzę, że to nasz zaprzyjaźniony Pan stracił cierpliwosć. Póki co wyskoczyłam na herbatę z pociągu. wave

NIżej jednego grosza niż 13 :). 9zł?

Jasne, wsparcie Angel Dzięki Angel . TO jak z tym wsparciem,z tego co pamiętam to na 9zł?

Z helio chyba jedziemy do kolejnego oporu? Na jakim poziomie był?

Z tego co pamiętam (a jestem pewna), Bestia miała 15k akcji, czyli teraz ma 10k.

Topfacet, zapewne plujesz sobie w brodę, że kupiłeś verbum tak obecnie drogo?

Abner, z założenia miałam być długoterminowcem i zapewne na niektórych spółkach tak będzie. Kłopot w tym, że w czasie krótkoterminowego zarabiania kieruję się intuicją i najlepiej, jeśli nie czytam wtedy żadnych opinii. Zatem zastanawiam się, czy komentarze nie namieszałyby mi trochę. Ale zastanowię się, dzięki Angel

Dzieki za wiarę we mnie hello1 . Też w siebie wierzę. Póki co, nadrabiam straty a potem wejdę na sam szczyt zamierzonych zyskówAngel . Usiądę na nim i napiszę specjalnie dla Ciebie swoją kronikę wave

Ok,jasne. W takim razie sprostowanie: za krezusa się nie uważam. Dobrze mi idzie granie na krótko-już na drugiej spółce siebie próbuję. A pisanie w wątku co chwilę: "sprzedałam verbum za tyle, kupiłam za tyle...." będzie trochę nudne, nawet dla wytrwałych i wiernych moich fanów wave

Wiecie co, czasem mam problem z rozpoznawaniem ironii, może dlatego, że z ufnością podchodzę do ludzi. Ale widzę Frog i 3citrony, że chyba dzisiaj macie kiepskie nastroje. Tylko, ze przykro mi jest. Anxious

3citrony poważnie? Angel No to chyba założęAngel . Gdzieś już pisałam, że początkująca jestem i póki co nie mam motywacji do prowadzenia kroniki.

orzech napisał(a):
który wyzbiera akcje od grających na szybki i mały zysk

że szybki zysk to sie zgadzam, ale, że mały-to nie jest prawda. Mocno podreperowałam swój portfel obracając na krótko gotówką. M. inn ja oddawałam i zbierałam akcje. WIem, że osobom, które na długo trzymają akcje, może to się nie podobać. Z założenia miałam trzymać długofalowo, ale widząc, że takie huśtawki się dzieją, postanowiłam korzystać i zapewne wiele osób tak sądzi, stąd te bujanie. Chociaż teraz, bliżej raportu już nie jestem taka pewna, czy dalej je puszczać.

tongue7 Giełda jeszcze lepsza niż młyn diabelski-w godzinę tracisz prawie 30% żeby po 2 godzinach odzyskać i jeszcze zarobić

+59,38 hello1 thumbright

blackeye aż musiałam zobaczyć, co to jest Hogwart :).
Nie, nie jesteśmy-byliśmy na tym samym rokuAngel . Frog szybciej skumał latanie na miotle a ja robienie eliksirów z jadów węży :)

Eeeeeeeeeeeeeee............ to taki DT myślami robiszAngel.
Mi co prawda potrzebny do tego jest jeszcze kawałek myszki i klawiatura, ale kurs potrafię poruszyć już myślami, także póki uzyskam dyplom Renomowanej Czarownicy, to i będę potrafiła przeprowadzać transakcje mentalnie Angel

Czyli rozumiem, że nie ma dostępu do danych aktualnych na żadnym serwisie? Np na onecie też nie widzę mozliwości wykupienia danych rzeczywistych.

A potrafisz na interi mieć te arkusze w czasie rzeczywistym?

Frog napisał(a):
Nie wiem. Próbuję ten "odpał" spowodować siłą woli. Pray
Będę o nim pisał tak długo, aż nastąpi Dancing

ale nie rób jaj-poważnie pytam :))

Frog, po czym poznajesz, że verbum ma odpalić?

Heheheheh, no tak, groch z kapustą. love4

No to jest dobry pomysł-tylko mama chce iść na dłużej Angel

Msa, gratuluję cierpliwościking . Jeśli już ostatni wagon został załadowany to ruszamy hello1 .
POwiedzcie, jak mam przekonać swoje dziecko, żeby zjadło obiad i poszło ze mną na spacer d'oh!

PO 2,48 było jakieś 30 min temu

Chłopaki, jak rozumiecie to, że po lewej pojawia się na chwilę zlecenie kupna 5000tyś akcji i zaraz znika. Ktoś chce wzbudzić popyt?

WIesz, nie chciało mi się Angel . Dziękuję Angel

No proszę, nie orientuję się w czym dzieło. Sądziłam, ze na czym innym polegają zlecenia ukryte.
Czy takie zlecenie musi byc w jakiś sposób oznaczone, tzn. jak je rozpoznawać? Czy zwyczajnie należy obserwować kurs np w oknie ofert? Często widzę, że cena skacze pomimo, że zlecenia widoczne się nie zmieniają.

No właśnie, ale nie zapowiada się już chyba na spadki.
ALe z drugiej strony skoro poniżej 4 zł to niedowartościowanie, a jesli będzie dobry raport-na co wskazuje kurs, to poprzeczka jeszcze pójdzie do góry. Zatem obecna cena nie jest wysoka... raczej...?

BTW: co to jest WUJ?Angel

Frog, wszedłbyś w tej cenie w verbum? W zasadzie na krótkich zdyskontowałam kurs do 3,45 ale chciałabym jeszcze raz wejść-już na dłużej Dancing

No tak, ale verbum na razie spadnie, ja się załaduję ponownie i wtedy ruszy Angel

Przeceniacie mnie wave

Masa, wg mnie już nie spadnie a póki jest poniżej 14zł to wg mnie jest dobra okazjaAngel

Dlaczego ryzykant?Angel

Frog, nic nie planuję. Korzystam z okazji. Angel

Jakby ktoś się zastanawiał, gdzie można zainwestować pieniądze oprócz giełdy, zawsze może skorzystać z kryzysu www.mojafloryda.pl/kup-dom-na-...

Jasne, i tak zdołujesz kurs, że sprzedasz za tyle za ile kupiłeś Angel

No ale takie pieniądze najlepsze są na obracanie przy małych obrotach. Zastanawiałam się, czy nie zaangażować większej cześci swojego portfela-ale stwierdziłam, że byłoby trudniej... Angel. Co do wahań kursu, to sądzę, że robi nam się tu mały BiotonAngel

topfacet i jak Ci idzie skakanie po szczytach? Jak dla mnie to miodzio-dzisiaj w ogóle rewelacja. Powiększyłam stan portfela o jakieś 6%hello1 a ilość akcji verbum zwiększyłam o połowę wave . Nadrobię całą stratę dzięki verbum hello1
Wiedziałam, że wybierzemy się na wakacje hello1
DZIĘKUJĘ! DZIĘKUJĘ! DZIĘKUJĘ!wave Masa, cieszysz się razem ze mną? blackeye

Nie wiem czy obserwujecie zlecenia: pojawiają się i znikają na chwilę po ponad 5000akcji, potem dzielone jest to na jakieś 3500 i 1500 akcji po obu stronach...

Tak sądziłam, że te ponad 2000 są Twoje Angel

Frog napisał(a):
Dzisiejszego pięknego dnia zaświtała w mojej głowie myśl.
Jeżeli doczekam się VER w odpowiedniej cenie, sprzedam wszystkie akcje tej spółki, a za uzyskaną kwotę doładuję na maksa Helio Anxious
Zapisuję to na moim wątku, żeby nie zapomnieć.

Też miałam myśli, co by postawić jedynie na Helio, ale wiesz, giełda to giełda Angel

Dzięki-dziwi mnie jedynie, że to takie dziwneAngel

nie love4 cieszę się bezinteresownie Angel

Masa, cieszę sie niezmiernie, że Ci rośnie GRUPAPSW. Tak trzymac wave

A tam totek-kaskada jest lepszahello1 . CO raz wygrywam love4

blackeye Frog, czy naprawę sądzisz, iż sądzę, że możliwa jest transakcja bez popytu?king

Jeśli musisz, bądź. Dla mnie jest to raczej kiszenie ogóra: można by równie dobrze powiedzieć, że zwiększyła się podaż. No fakt, większy obrót a kurs nie poleciał.

Frogu, z całym szacunkiem, ale chyba transmisja danych do Tybetu skutecznie jest zniekształcona przez Chiński reżim-nijak nie widzę popytu na Helio.

To chyba doczekaliśmy się stałego wzrostu na verbum?-niewiele urosło, ale za to porządnie załadowaneAngel.
A tak fajnie się obraca pieniążkami Angel

No weź, bo Helio spadnie do 1 złAngel . Wyjedz do Tybetu a akcje zostaw pod opieką dla mnie-wrócisz, będziesz bogaczemAngel .
Dzisiaj się wkurzyłam też, ale postanowiłam energię skierować na konstruktywne rozwiązania no i połapałam trochę dołki i szczyty na Verbum-opłacało się Angel . Do raportu jeszcze trochę czasu, także bujać zapewne będziehello1

Tylko jakieś spadki i Frog od razu po pupie dostaje blackeye

Własnie wróciłam z marketu na J-w moim niewielkim miasteczku (5 tyś. ludzi?). Na półce stoją masy krówkowe i makowe Helio. Nieźle się zdziwiłam, bo przyznam, że wcześniej ich nie dostrzegałam. CEna też mnie zdziwiła, ponieważ wielka beczułka kosztuje 7 z kawałkiem. Także cena przystępnaAngel . Natomiast skład mnie powala, bo mimo, że jest napisane "bez konserwantów" nadrabiają skrobią modyfikowaną.Angel NO ale nie każdy na to patrzy wave

JA nie mam wątpliwościhello1

Już jest po wszystkim, uwierzAngel

Frogu, powiesz mi, na ile wyceniasz obecnie max. jedną akcję spółki?Angel

Frogowi chyba chodziło o to, że przy tak niewielkich miejscach zajmowanych na półkach Helio ma duże zyski, natomiast można sobie wyobrazić, jaki będzie wzrost, jeśli bardziej się rozgoszczą Angel

Masa, podziwiam spokój i rozwagę z jaką podchodzisz do giełdyAngel . Życzę Ci, aby dalej Tobą kierowały oraz aby Twoje kroki inwestycyjne dawały Ci wielką satysfakcję king

Frogu, niedawno jeszce pisałeś, że kiedy otrzymamy info. o zakończeniu przejęcia, żaden baton nie zatrzyma wzrostu ceny.wave
Z tego, co prezes mówił, urząd też obowiązuje jakiś termin - z tego co pamiętam, to trzy tygodnie. Także na dniach od ostatnich poprawek w zakładzie mija termin, zatem info. jutro, pojutrze się ukaże (tak chcę).Angel hello1

Aha-czyli na zasadzie: sprzedamy wasze produkty pod warunkiem, że umieścimy swoje logo na opakowaniach? Angel . No ale Helio coś ma z tego-jakieś profity?

A hipermarkety z mojego kochanego Podlasia są Angel

NO to jest właśnie sieć na C-ale nie widziałam, żeby było to z marki C Angel. Przyjżę się przy okazji. Widziałam nie tylko produkty Gold, ale też zwykłe Helio- ale to już w sieci AAngel .
Zastanawiam się, na jakich zasadach sieć C produkuje pod ich marką? Za ich pozwoleniem? I co ma to wtedy wspólnego z Helio(produkty od nich biorą)?

Dlaczego-u mnie w hipermarkecie pełno jest produktów z grupy GOld.

Tak sobie myślę, że prezes zapewne miał orientację co do jutrzejszego raportu i skoro mówił o dywidendzie przy dobrych wynikach... Zapewne nie nawijałby makaronu na uszy, gdyby nie była faktem.

Dzisiaj weszłam ponownie przy cenie 13,35zł. Trochę niżej niż sprzedałam dlatego jestem zadowolona Angel. Zastanawiam się teraz, czy nie zredukować którejś spółki z portfela, żeby jeszcze dokupić. Frogu, liczysz na lepszy zarobek na MPL VERBUM czy 11BITgeek . JUż dawno nie byłam na plusie tak jak teraz, ale fajne uczucie hello1

Informacje
Stopień: Elokwentny
Ostatnia wizyta: 27 października 2011 12:33:40
Liczba wpisów: 340
[0,08% wszystkich postów / 0,06 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,014 sek.

kzhnxjdb
fbcjuvsm
stwopmtw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kswgntlz
ysynmyoy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat