Temat:
REDAN
pojawił się raport ze spółki... Czy mogę prosić kogoś bardziej doświadczonego i znającego się na tym, aby dokonał interpretacji tego raportu? Bo mnie to niewiele mówi, a tym bardziej już nie potrafię powiedzieć czy ta spółka jest warta tego kursu? Z góry dziękuję za rzeczową odpowiedź każdy się kiedyś uczył... nie chcesz pomóc? nie pisz! nie krytykuj! Kto szuka, może błądzi, ale znajdzie drogę!
|
|
Temat:
REDAN
no to linia wsparcia na 8 pękła, następne wsparcie hmm.... 7,5. Ale spokojnie, do publikacji zysków za IV Q. I dalej jazda choć po dzisiejszej sesji cena z rekomendacji 10,60 to bardzo odległe marzenie... Ale jak sądzicie? Pójdzie w tym tyg coś wyżej? każdy się kiedyś uczył... nie chcesz pomóc? nie pisz! nie krytykuj! Kto szuka, może błądzi, ale znajdzie drogę!
|
|
czyli można oczekiwać teraz wybicia po dzisiejszym spadku? Czy dobrze to zrozumiałem? Ponad to do kupna dziś zachęcał wolumen zleceń znajdujących się poniżej 4.83. Popyt był 10 razy większy niż podaż! O! Jak sądzicie? Wzrost od jutra? każdy się kiedyś uczył... nie chcesz pomóc? nie pisz! nie krytykuj! Kto szuka, może błądzi, ale znajdzie drogę!
|
|
Temat:
SERINUS
nie wierzę... czytam i nie wierzę... no to zostaliśmy Water Shejkami... żeby choćby Milk :P proponuję ostudzić emocje gdyż chyba nikt nie przeczytał całej informacji AED, jedynej kompletnej. the company remains positive about the outcome of these tests. - ostatnie zdanie komunikatu. Zatem firma AED jednak podtrzymuje dobrą prognozę! Poza tym jak znaleźliście wodę to po co było się tak szybko tym chwalić jeśli to cząstkowy test? Wydaje mi się, że kov się trochę zaleszczył, co widać np. po komentarzach na forum kov na onet.pl. Jutro będzie załamka, tylko co sprzedać ? czy trzymać? co robicie? jutro mamy szansę zobaczyć kurs - 59%! :D akcjonariat obywatelski ;) każdy się kiedyś uczył... nie chcesz pomóc? nie pisz! nie krytykuj! Kto szuka, może błądzi, ale znajdzie drogę!
|
|
Irfy dobrze odczytałeś moje intencje przy kupnie tego papieru, jest mi wszytko jedno czy ta ropa tam będzie czy nie. Nie zainwestowałem dużo, dużo nie stracę... tfu, ja wcale nie zainwestowałem! To jest trading a nie inwestowanie. Biada tym co zainwestowali w to jakąś większą część swojego portfela. W mojej sytuacji mogę czekać i 5 lat na tą ropę, a jak pojawią się nowe informacje to znowu zarobię na wahaniach kursu. To nie jest w żadnym wypadku strategia inwestowania tylko tak jak mówię, trading i to coś na kształt gry w pokera tylko okrojone. Jeśli im zostało im 100 m. to nie podadzą informacji, że nagle okazało się 200... A nawet jeśli będzie podana informacja o ew. przeszkodach to będą to błahe przeszkody (w mniemaniu zarządu), odsuwające termin o 3 miesiące, ale będzie też podane, że na całym polu w kazachstanie czuć już zapach ropy! :) Moim zdaniem i tak nie zmienia to sytuacji, że ta ropa albo jest, albo jej nie ma 50/50. Te informacje mogą być prawdziwe tylko chodzi o sposób ich podania, wygląda to tak, że Pan prezes coś tam usłyszał od głównego geologa, że coś jest 100 m. od nas i podał to do wiadomości. Poza tym do przez jakieś 5-6 tygodni kurs będzie oscylować w granicach 7-10 zł. Teorie o wyzysku i kompletnym bezsensie tych prac trochę brzmią jak teorie spiskowe. Nikt z nas nie był w Kazachstanie i nie wie co tam się dzieje, więc jak na razie cóż, trzeba czekać, ale sądzę, że bardzo warto obserwować. Dolarman domyśliłem się, że kres to wywiad z prezesem w tvn cnbc :) :) każdy się kiedyś uczył... nie chcesz pomóc? nie pisz! nie krytykuj! Kto szuka, może błądzi, ale znajdzie drogę!
|
|
witam serdecznie! Widzę, że to forum nie jest zbyt uczęszczane. Jak oceniacie sytuację elstara? Moim zdaniem natstąpiło odwrócenie trendu. Spółka będzie rosła teraz, poprawiła swoje wyniki i jest koniunktura w sektorze. Tylko patrzeć dobrych wzrostów. W piątek na zamknięciu płacono 5,30 co oznacza wybicie nad linię trendu. Czy ktoś ma inne zdanie? każdy się kiedyś uczył... nie chcesz pomóc? nie pisz! nie krytykuj! Kto szuka, może błądzi, ale znajdzie drogę!
|
|
[cenzura...]. Tyle wiem, żeby na szczycie nie kupować Wiem, że tłum jest jednym z najgorszych doradców. Moim zdaniem jak na dzień dzisiejszy to jest 50/50. Napisałeś, że to ryzykowny biznes, więc i to samo ryzyko przekłada się na ryzyko giełdowe. Jednak nadal ktoś tą spółkę kupuje. Rysiek chyba za dużo by stracił. Ma bardzo słabą opinię wśród inwestorów, ale 2 takiej afery i to prawie rok od poprzedniej inwestorzy mu nie wybaczą, a to mógłby być początek jego końca. Czy warto byłoby robić coś takiego dla kilku złotych na akcje? każdy się kiedyś uczył... nie chcesz pomóc? nie pisz! nie krytykuj! Kto szuka, może błądzi, ale znajdzie drogę!
|
|
czytałem, że jeden dzień wiercenia w Kazachstanie kosztuje kilkadziesiąt tysięcy dolarów. Moim zdaniem ta ropa tam jest, bo: 1. Kosztuje to kosmiczne pieniądze 2. Nie wierzę, żeby nagle w jednym czasie nad jakąś dziurą w Kazachstanie zebrało się aż tylu idiotów z pieniędzmi i wierciło "licząc" tylko na znalezienie czegoś. 3. Banki udzieliły potężnych kredytów Petrolowi na poszukiwania. Czy sądzicie, że ktokolwiek naraziłby swoje pieniądze nie widząc ekspertyz, odczytów itp? Fakt, kupiłem petrola za 10% wartości portfela. Dopiero zaczynam inwestować. Jeśli za kilka tygodni podadzą oficjalną informacje o ropie, tak jak pisał poprzednik, nieważne czy miliony baryłek, czy też ropa w odcisku Rysia. Kurs wzbije się jak F-16. Szacowanie złóż, realne wydobycie i rozpoczęcie jego... sprawa na co najmniej pół roku później... i co z tego, jeśli ktoś kto kupi teraz i tak zarobi kilkaset procent i tak? każdy się kiedyś uczył... nie chcesz pomóc? nie pisz! nie krytykuj! Kto szuka, może błądzi, ale znajdzie drogę!
|
|
Temat:
REDAN
widać redan daje sobie radę, ale na forum SW nie bardzo jest dyskutowany... Moim zdaniem może nastąpić lekka korekta na realizację zysków, ponieważ trundo jest mu się przebić przez opór na 8,80. Wejście nowej marki drywash powinno podkręcić wolumen i na takich obrotach redan spokojnie doczłapie do 10 zł gdzie obowiązkowe schłodzenie nastrojów. Czy ktoś ma inne zdanie? Może ktoś przedstawi AT? każdy się kiedyś uczył... nie chcesz pomóc? nie pisz! nie krytykuj! Kto szuka, może błądzi, ale znajdzie drogę!
|
|