PARTNER SERWISU
qwjkexxi
sober

sober

Ostatnie 10 wpisów
Bzdury piszesz. Skoro biura podróży sprzedały tyle wycieczek, to znaczy, że ludzie wyjadą i nie będzie żadnego koszmaru. Poza tym, w W-wie ma być w sumie 5 meczów w ciągu całego miesiąca. Nie takie wydarzenia już tu były i nie z takimi sobie mieszkańcy radzili. Zamiast buspasem pasażerowie z Okęcia będą jeździć kolejką (bo niby skąd mają mieć samochody?), więc im to w trąbę czy ktoś ma tam rezerwację, czy nie. Wszyscy, którzy mieszkają w Warszawie wiedzą jak miasto pustoszeje z pierwszymi cieplejszymi dniami lata i nie inaczej będzie tym razem. Niedobrze mi się już robi od tego czarnowidztwa Sick

Ciekawie będzie jak już ten magiczny moment (wyjście Greków ze strefy Euro) nastąpi (o ile tak będzie). Zobaczymy jakie wskaźniki się pokażą w kolejnych raportach. W końcu temat nie testowany, ciężko się pokusić nawet o jakieś symulacje. Będą niespodzianki Think

0,7% to żaden wodospad. Odpalili chyba tylko ci o słabszych nerwach blackeye

Jeden dzień chyba możemy mu wybaczyć Think

No przecież pytanie wątku jest o szczyt hossy, więc kto ma tu dominować, jak nie niedźwiedzie? Poza tym wystarczy spojrzeć na nastroje rynkowe i logicznym (statystycznym) staje się, że więcej nas myśli o kierunkach południowych salute

Nie, nie cała.

Wiesz, to tak trochę jak z pogodą. Będzie padać, ale nie dziś. A od tego ile kto ma cierpliwości zależy ile zarobi. A nie od tego kto kogo czyta.

Takie są prawa rynku, jedni mówią A, bo chcą żeby A nastało, a inni będą mówić B, są ugotowani i potrzebują wersji B, żeby zarobić. I, jak to zwykle bywa w finansach, raz mają jedni rację, a raz drudzy. Grunt, żeby być na fali king

Albo idąc innym tropem. Kupuj, bo do końca roku będzie po 230. Czy jakoś tak blackeye

Kurczę, nie spodziewałem się, że dojdzie do tego, że wejdą tu ludzie, którzy będą się żalić na nietrafne oceny forumowiczów.

Już się tak nie nakręcajcie. Dalej jest pod co grać. Przecież nie napisali, że nie będzie planu, tylko, że będzie przesunięty o 1-2 dni Shame on you

Dobrze, że dodałeś ten fragment o Euro, bo już zaczynałem się bać, że wierzysz w to co piszesz blackeye

Ja jednak poczekam na to co napisze nasz antywskaźnik onochi king

mdtrader napisał(a):
a wiecie ile wynosi zadluzenie LIBII? .............1%,tak 1%,a Norwegii? - 140%, przynajmniej takie dane ostatnio znalazlem.

Czemu ma służyć porównanie krajów na kompletnie innym poziomie rozwoju, warunkach życia, profilu społecznym, itd?

I obniżka ratingów banków hiszpańskich...salute

A cóż to za świeca teraz na W20 i DAX? Whistle

Ja nie wiem gdzie Wy tu widzicie, że rośniemy. Poruszamy się cały czas w trendzie spadkowym. Od wczoraj po południu mamy fazę wzrostu, która skończyła się dzisiaj rano na poziomie (prawie) 2130, czyli 20 punktów poniżej poprzedniego dolnego oporu. I jedziemy planowo w dół...

Kanoniers napisał(a):
Save Heaven

Safe Haven, kurde wave

Jeśli i tym razem Ci wyjdzie, to pomyśl o rozwinięciu biznesu blackeye

Nie wygłupiłaś się. Po prostu wiedza, umiejętności, znajomości i doświadczenie wielu z tu obecnych przebijają niejednego maklera.

Śmierdzi powtórką z wczoraj. Zasięg bardzo głęboki (1800) bez widocznych przystanków po drodze. Może 1900...

no grudnia, no blackeye Liar

Scarry napisał(a):

A to już rano słyszałem, więc to chyba nie przez tę informację.

Cytat:
200 będzie w tym roku

To jedyna twarda dana jaką manko podaje. Proponuję więc pamiętać o niej i 31. stycznia sprawdzić kto miał rację Whistle

Powiem Wam, że dobrze, że mamy hossę. Bo jakby była bessa, to by dopiero spadało blackeye

Zobaczymy na zamknięciu. Na razie huśtawka Silenced

Póki co wszystko w ramach trendu. Jak przebijemy w końcu 2150, to wreszcie będzie szansa na wyjście z impasu thumbright

Cieszę się, że postanowiłeś kontynuować zabawę opcjami hello1

Nie kusi Cię podniesienie wykresu dla spadków wobec dość niedźwiedzich informacji z rynku?

Myślałem, że nie wolno podawać konkretnych papierów thumbright

W każdym razie, jestem bardzo przychylny teorii doncarlosa. To co się dzieje w Grecji zostało wg mnie zdyskontowane. Natomiast wyniki za 3Q z PIGSów mają bardzo duży potencjał, aby pogrążyć europejskie giełdy. Tak na dobrą sprawę, to nie widzę powodów, dla których tak nie miało by się stać Not talking

Ja czekam do października z jakimikolwiek ruchami salute

Kolejna runda dla byków. 5000 na DAX i 2150 na WIG20 obronione. Wierzyć mi się nie chce Think

Pamiętajmy, że jeszcze niewiele było mowy o Włochach. Pastwimy się nad Grecją, o której przynajmniej się mówi, że da się pomóc. Ale to co zrobili ostatnio Włosi nie jest nigdzie zdyskontowane.

A przynajmniej ja nie pamiętam żadnej reakcji blah5

Ktoś dzisiaj już w TV z rana przebąkiwał, że zwiększyła się liczba krótkich transakcji w dołkach, co może zwiastować koniec spadków.

Jakoś to do mnie nie przemawia, bardziej mi to wygląda na próby minimalizacji strat przez ostatecznym rozstrzygnięciem.

EDIT: Tymczasem FW20 +1.20%. Zakryjemy lukę dzisiaj?

To by oznaczało kolejne odbicie od 2150 i wdrapywanie do 2400. Nie chce mi się w to wierzyć, prędzej lecimy zakryć lukę i nazad Not talking

Od tych huśtawek to się jeszcze niejeden z nas choroby mor...giełdowej nabawi salute

Duże obroty na DAX, brzoza ucięta Whistle

@Owner, to taka nasza forma obrony przed złem blackeye

Na moje kaprawe oko, to okolice 5000 Think

Popłynął DAX, a my z prądem salute

Potestowaliśmy dzisiaj 2300 kilka razy i wygląda na to, że się uspokoiło. Trochę się obawiałem końca tego tygodnia, ale (jak dotąd) jest lepiej niż zakładałem thumbright

O 14.30 sporo danych z rynku. Inna sprawa czy one zrobią jakiekolwiek wrażenie na inwestorach Anxious

Pamiętać trzeba, że jak my mieliśmy lekkie spadki, to DAX zaliczył -5%. Teraz odrabia...

Jeśli chodzi o kurs złota, to bez dopalaczy ani rusz rabbit

E no, DAX zareagował dość dynamicznie jednak Eh?

Żeby tak mój bank zechciał spłacić kredyt, którego mi udzielił...blah5

@Dapi

OK, teraz już rozumiem - termin rezerwy walutowej we własnej walucie jest po prostu nielogiczny thumbright

Za co w takim razie będą skupować te obce waluty? Za fioletowe krowy? Angel

Dapi napisał(a):
Przecież oni NIE sprzedają EURO tylko KUPUJĄ !

Więc rezerwy walutowe rosną w walutach obcych.

Ale jednocześnie ich rezerwy franka spadają, tak? wave

@Vox - póki co to oprócz naturalnego odbicia przy kolejnym teście dołka nie masz nic, co miałoby wskazywać na to, że niżej nie będzie Shame on you

Niemniej ubieram szorty i korzystam z zielonej trawy salute

Spokojnie, to tylko wynik dzisiejszego meczu z Niemcami...Shhh

Obstawiam realizację shortów z dołka i dalszy marsz w górę Not talking

Hehe, garść dobrych informacji od Scarrego z rana blackeye

Lada chwila i nasi górale zamiast w złotym, to w złocie będą opłaty przyjmować blah5

Ja ze swojej strony mogę ewentualnie pojechać do nich na narty i wydać kilka Euro. Niech to będzie mój wkład w pomoc finansową thumbright

LTS ponad -7% puke_l

Spooooko, i tak miałem za małe cojones, żeby w to wejść blackeye

v3nom napisał(a):
sober napisał(a):
Co gracz to opinia d'oh!

Ależ mnie kusi, żeby zagrać na spadek Anxious

I tak będzie zawsze. Wszakże ktoś kupuje i ktoś sprzedaje. Padł dzisiaj na intraday sygnał kupna na po tym jak FW20 powrócił ponad 2400 Angel Nie graj pod prąd, a krótkoterminowo mamy trend wzrostowy Angel

Not talking

Tak, i odświeżałem kilka razy w oczekiwaniu na prawidłową wartość Shhh

Wytłumacz to Amerykanom wave

Jeszcze w Brazylii, to mogę zrozumieć - całe życie do góry nogami wszystko tam jest. Ale USA...

@Scarry

niepotrzebnie próbujesz logicznie myśleć blackeye Dane są ewidentnie dobre, bo spadamy. I coraz dalej od QE3.

Co gracz to opinia d'oh!

Ależ mnie kusi, żeby zagrać na spadek Anxious

Ostatnia nadzieja w OILu, że znajdzie ropę i pociągnie cały WIG w górę...love4

blackeye

Jutro pewnie -10% blackeye

Można było, tylko większość oczekiwała (i pewnie nadal oczekuje) wybicia poniżej 2150. Piątek, piątek, inwestycji początek blackeye

chorągiewka, a nie flaga Liar

Kanoniers napisał(a):
Hmmm... Think ja tam zadnego wybicia z flagi nie za bardzo widze ... moim zdaniem jeszcze znajdujemy sie w jej ramach ?!

jeszcze pytanie czy z malej czy z tej duzej ?!

Moglby ktos wkleic to wybicie to zobaczymy bo pewnie kazdy inaczej ja rysuje ...

Tej od początku sierpnia. Chodziło o ten moment kiedy zjechaliśmy na W20 do -1.2% i wydawało się, że flaga pęknie. Jak się jednak okazało, wbrew wszelkiej logice (wczorajsze dane z EU), wróciliśmy do formacji. Wyrok odroczony. Albo i nie blah5

doncarlos napisał(a):
Widać dość dobrze.. pyatnie tylko, czy to co własnie budujemy, to podwójne dno, czy flaga..Think bardziej to wygląda na flagę, z której jest szansa zlecieć na 1900 pkt na wig20.. 5100 na dax i ok 1000/0 SP500/DJ.. a potem zapewne "hossy" ciąg dalszy..Think salute

Pomysł flagi pojawił się już wczoraj. Było nawet już wybicie, które okazało się fałszywe blackeye Czekamy do piątku salute

...realizując owe wybicie ;-)

Przecież napisał o kontynuacji :)

Jedyne co mi nie pasuje, to dość krótki okres czasu formowania. Cała reszta wydaje się potwierdzać rychłe spadki puke_l

EDIT: Wig20 -1.14. No to sru? blackeye

krewa napisał(a):
po co podejrzewać? wystarczy przełączyć interwał na miesięczny, by dostrzec, że 2-miesieczne spadki zostały odrobione z delikatną nawiązką w ciągu 3 miesięcy przy obrotach 15% mniejszych.

A te 15% wskoczyło na złoto? blackeye

krewa napisał(a):
obroty to fajna rzecz, potwierdzająca trend. ale bezkrytycznie polegać tylko na obrotach nie należy - historyczny wykres temu potwierdzeniem.

kliknij, aby powiększyć

To też nie do końca tak działa, bo wzrosty są zwykle bardziej rozłożone w czasie. Być może gdyby zsumować wolumen powolnych wzrostów z wolumenem na nagłych spadkach, to dostalibyśmy nieco mniejszą różnicę Eh?

Nie wiem jak Wy, ale im bardziej jest zielono, tym większy niepokój we mnie wzbiera Think

Wakacje się kończą, powinien nastąpić wzrost obrotów. Skoro S ciągle w modzie, to powinno potwierdzać zawoalowany plan ownera binky

Wyglądają na miesięczne.

Czy my dzisiaj czekamy na jakieś interesujące wskaźniki? Eh?

Przy takich obrotach to sobie mogą odrabiać wave

Chyba znaleźli zapasowy ekspres. Mamy huśtawkę puke_l

w OPF ktoś pomylił rodzaj zleceń blackeye

Update: O, już się zorientował, że nie ten kierunek blah5

Testujemy 2150 po raz drugi? puke_l

A przed nami coraz lepsze, jak sądzę, raporty i dywidenda. Ceny węgla rosną, umowy się podpisują. Doprawdy, ciężko się doszukać choćby jednego powodu, dla którego LWB miałoby się skierować w dół Think

W perspektywie 2-3 lat raczej nie jest. Na teraz...każdy może sobie to sam policzyć salute

Część wyszła w końcu z JSW, trochę z rekomendacji. Zbierali już od wczoraj po 90-100 sztuk. Może wreszcie wyjdziemy z tej parszywej stagnacji Think

Tak się składa, że mam doświadczenie i pewien poziom wiedzy dotyczący płatności mpay. Można powiedzieć, że dołożyłem również małą cegiełkę do ich powstania :) Sam również ich używam.

Ponieważ po ulicach poruszam się głównie samochodem, komunikacji miejskiej używam raczej sporadycznie. Z tego też powodu zakup biletu miesięcznego pod jakąkolwiek postacią mija się z celem. Wtedy idealnym rozwiązaniem jest właśnie płatność przez kod USSD. Nie szukasz kiosków czy biletomatów. Nie zawracasz czterech liter kierowcy. Wklepujesz kod i jedziesz, w każdej chwili możesz kupić następny. Podobnie z parkowaniem. Na każdym parkomacie jest informacja jaki kod wstukać, żeby płacić za parkowanie telefonem. Na szybie samochodu mam odpowiednią naklejkę, przez co SM wie gdzie szukać biletu :) I faktycznie płacisz za tyle ile wystałeś, bo kończysz opłatę wysyłając ten sam kod przy powrocie do samochodu. Posiadanie drobnych (rozmienianie) Cię nie interesuje. Wygodne? Oj, tak! :)

Owszem, trzeba poświęcić kilka ładnych minut na konfigurację, założenie konta, wpłatę środków, ale zdecydowanie mogę polecić tę formę płatności. Biletu kartonikowego nie widziałem już od wielu miesięcy :)

Jeśli natomiast chodzi o płatność w innych punktach sprzedaży, to nigdy nie próbowałem. Od tego mam kartę bankową. Niemniej pamiętam, że obsługiwały głównie jakieś sieciówki pizzerii i pralnie. Przyszłość tego produktu wiązałbym bardziej z komunikacją miejską i parkowaniem niż opłatami w sklepach. Bankowe "zbliżeniówki" mają większe przebicie...

Ponieważ więc jestem związany emocjonalnie z usługą i takimi zdjęciami dysponuję "od ręki", bo zdarzyło mi się przygotować prezentację produktu na jedno z for ekonomicznych, nie będę brał udziału w konkursie i nie będę psuł zabawy innym binky

Powodzenia wave

Ależ obroty - 450M po zaledwie 2,5h. Pięknie się to obserwuje stojąc z boku thumbright

Teoretycznie widać przygotowanie do dzielenia marki. Może wskazywać na dywersyfikację działalności, albo zwykłą manierę komunikacyjną.

Z jakiego okresu czasu są te wyniki?

Z całą pewnością będą w stanie swoją decyzję uzasadnić salute

Jak kupisz odpowiednio dużo akcji, to mogą nie mieć wyjścia king Shhh thumbright

No szału nie ma...mały skok na "dzień dobry", a teraz stagnacja puke_l

Kwietnia Whistle

Za późno. Kto miał kupić, to kupił i dostał tyle ile napisałem w poprzednim poście.

No risk, no fun, jak to mówią king

75% redukcji dla indywidualnych. Faktycznie, małe zainteresowanie blackeye

Cieszę się, że mimo wszystko doskonale rozumiecie o co chodzi binky

Ciekawe czy wytrzymają z nim do premiery Wiedźmy czy wypuszczą wcześniej Eh?

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 18 września 2012 11:13:25
Liczba wpisów: 105
[0,02% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,697 sek.

vteyefwz
sslzyglo
agqchiwc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
aazntale
juspdcbm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat