Temat:
PZU
Czy można liczyć na omówienie raportu za II kwartał?
Pozdrawiam,
|
Temat:
GANT
@bB86
Ja bym chciał Tobie podziękować za analizę ;) Dzięki temu jeszcze bardziej się utwierdziłem w swoich przypuszczeniach.
Miłego weekendu :)
|
Temat:
DEBICA
Witajcie, jak oceniacie sytuacje debicy? Nie ma niestety w tym wątku analiz ekipy stockwatch, szkoda...
Ja tutaj widzę same plusy - duża stabilność zamówień (+ model koszt plus) + nowe inwestycje w segmencie opon ciężarowych, które mają już w tym roku zwiększyć (podwoić?) zyski + stabilna polityka dywidendy + niskie wskaźniki + dodatkowy plan dt. inwestycji.
Dodatkowa potencjalna korzyść to kwestia PZU - jeśli coś w kwestii rozliczeń z goodyearem się wyjaśni na plus (bo gorzej być nie może przecież :)) to będzie dodatkowy impuls do wzrostu (i zysków).
Przy utrzymaniu 50% dywidendy i podwojeniu zysków wg audytu Grand Thorn - po 10 latach akcje będziemy mieć "za darmo".
W ostatnim czasie (2 czerwca) mieliśmy znaczny obrót na sesji (17k papiera / powyżej 1mln zł), co raczej potwierdza, że nie tylko dla mnie cena jest atrakcyjna :)
Jakieś przeciwskazania? Uwagi? Ryzyka biznesowe? Czegoś nie jestem świadomy? Podyskutujmy :)
|