PARTNER SERWISU
epnhrfjj
topcom8

topcom8

Ostatnie 10 wpisów
Scarry napisał(a):
@topcom8
biorąc pod uwage jak dynamicznie spada obecnie wycena największych spółek węglowych świata to ja bym na żadną zmianę trendu nie liczył za szybko... przejście do WIG20 nie zmieni przecież spadających kursów amerykańskich firm węglowych.

wspominany juz przeze mnie indeks:

kliknij, aby powiększyć

btw: PKN Orlen ma rekomendację (świeżą bo z 21.07.2011) na 55 zł od Goldman Sachs... a kurs leci cały czas w dół.

Dzięki za odpowiedż, widze co sie dzieje a byłem zaintersowany krótkim odbiciem pod 115 zł no ale patrząc co sie dzieje teraz w Europie to moge zapomnieć.No i teraz pytanie inne kiedy kurs dojdzie do setki?.Przy okazji nie wydaje ci sie (nie znam sie) ,że to co się dzieje jest po części (podkreślam poczęści) wzajemnym nakrecaniem.No bo jesli Europa skończy na dużym minusie (a na to wygląda)to USA napewno jeszcze bardziej się zdołują niż miały a my patrząc na dzisiejsze zamkniecie znowu jutro ...

Może ktoś powiedzieć o której maja ogłosić czy JSW wejdzie do Wig20?Swoja droga ciekawie czy kurs choć troche wtedy ruszy do góry?

Witam poprawcie mnie jesli jestem w błedzie ale wg mnie wczorajszy spadek kursu w USA (po godzinie 16-tej) był spowodowany przeciekiem o ratingu no bo jak inaczej tłumaczyc spadek po dobrych danych o bezrobociu za lipiec plus pozytywna korekta czerwca i lipca (tym bardziej że u nas było rosnąco).Na zamknieciu kurs poszedł troche w góre bo już ochłoneli z newsa.O tym przecieku wyczytałem na PB tylko nie wiem o której był naszego czasu.Jesli to prawda to powinno być moim zdaniem to nagłośnione ponieważ w poniedziałek wielu sie zesra dołując kurs.A tak naprawde martwi mnie stanowisko Chinoli bo narazie jedyni z premedytacją grają negatywnie pod rating i jesli do poniedziałku Obama nie uzyska od nich choć małej zmiany nastawienia może być w poniedziałek nieciekawie (żadne tu info z G7 nie pomoga).

Jestem tak w………y ta sytuacja, że postanowiłem napisać na forach może ktoś madrzejszy mi to wytłumaczy. Bardzo mnie to interesuje, jaką korzyść mieli szefowie firmy przekazując akcje akurat w tym czasie, a nie wcześniej, czy przede wszystkim za dwa tygodnie, gdzie kurs (chyba każdy się zgodzi) byłby spokojnie w okolicach 18-20 PLN. Przy tym obrocie, jaki teraz jest to wystarczy, że 3-5 leszczyków takich jak ja (posiadających kilkaset akcji) „obsra się” i zwali kurs do 5 PLN (podaję tę kwotę bo m yślę, że to już atrakcyjna cena dla naganiaczy). Więc ponawiam pytanie: jaki będą mieli teraz zarobek, chyba, że ich satysfakcjonować będzie cena sprzedaży 2 PLN . Przecież spekula rozbujałaby kurs, a więc byłoby o wiele większe zapotrzebowanie na akcje, które nowo-obdarowani mogliby małymi pakiecikami wprowadzać na rynek. Więc ponawiam pytanie: dlaczego teraz, a nie chociażby za trzy dni czy 12 lipca (gdzie byłby czas chociaż 3 tygodni na tzw. ochłonięcie). Ktoś napisał, że być może prezesi spodziewają się gorszych wyników sprzedaży, ale o tym dowiedzielibyśmy się dopiero 14 września, więc gdzie tu logika? Moim zdaniem jeśli w najbliższych dniach „nie popuścimy w kalesony” (tzn. do raportu z 12 sierpnia), to kurs będzie się trzymać w okolicach 13 PLN i naganiacze go nie zbiją. Tylko pytanie – co dalej? Bo bez wyraźnego sygnału z firmy nikt nie będzie chciał kupować akcji powyżej 20 PLN, nawet przy super wynikach.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 11 sierpnia 2011 08:50:48
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,250 sek.

miqkvncm
flkqzuec
mbrqticx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dgydufvx
ttloiurj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat