PARTNER SERWISU
pfqgkvzk
mar_jan

mar_jan

Ostatnie 10 wpisów
Piotrch i Shinue,
śledzę waszą aktywność na tutejszym jak i innych forach w temacie CDRED.
Informacje, które zdobywacie i publikujecie są naprawdę cenne i pomocne dla osób interesujących się tą spółką.
Jednakże przy Waszym wielkim optymizmie i nadziejach pokładanych w spółce jak i jej kursie, chciałbym przewrotnie zapytać: czy widzicie jakieś słabe strony / zagrożenia dla tejże spółki (coś w rodzaju analizy SWOT)?
Te mocne strony i szanse już poznałem, natomiast brakuje mi do pełnego obrazu dwóch pozostałych analiz...

thank you for the mountain binky

Kasiu dziękuję za odpowiedź i przychylając się do Twojej prośby pytam:

Niestety, albo na szczęście, nie jestem dzieckiem bessy 2008r. więc zapytam tych doświadczonych.
Ostatni tydzień to wahania na rynkach ze skrajności w skrajność.
Fundamenty niby solidniejsze niż te po upadku Lehman Brothers, ale jednak coś na rzeczy jest.
Czy po dzisiejszej sesji na GPW oraz bądź co bądź mocnych odbiciach się rynków światowych możemy uznać to za koniec tej głębokiej korekty mającej znamiona bessy?(na tą chwilę S&P500 zyskuje 4,01%)
Czy rynki się ustabilizowały i wracają do odrabiania strat?

JSW wydaje mi się tutaj jedną z najbardziej "poturbowanych" spółek i ci którzy pierwszy raz w życiu zakupili akcje w większości sprzedali i szybko na giełdę nie wrócą. Tak więc z pewnością papier trafił do rąk tych, którzy wiedzą albo przynajmniej spodziewają się czego po spółce/wynikach a tym samym cenie akcji można się spodziewać. Czy zatem to już "ten" moment żeby wejść? Ja niestety nie jestem z tych łapiących dołki ani DT więc 86,00zł z wczorajszego zamknięcia nie było dla mnie d'oh!. Zresztą myślę o inwestycji w terminie kwartalnym bądź półrocznym.

Czy uważacie, że przy takim rozchwianym rynku, wyniki 17go będą miały znaczenie i wpływ na kurs?
Druga sprawa to raport 29go, w tym dniu będzie ich wysyp, więc trzeba będzie szukać okazji i wydaje mi się, że tylko rewelacyjne wyniki przykują uwagę inwestorów.

witam,
ja trochę z innej beczki, ale że ten portal jak i jego forum są w mojej (i nie tylko mojej) najmniej zaśmiecone i najbardziej rzeczowe to zapytam:
Czy jest w jakikolwiek sposób mierzalny na wyniki spółki wpływ jej związków zawodowych?

Bo wg mnie, prócz sytuacji makro i cen surowców oraz popytu na węgiel przed sezonem zimowym, ogromne znaczenie będzie tu miało zachowanie się związkowców, którzy korzyści własne przedkładają nad kondycję finansową spółki.

Zastanawiam się również, analizując zachowanie się spółki oraz wskaźniki, że trudno o wiarygodne źródło do gotowych i obliczonych już danych (np. C/WK, C/Z).
Co portal to inne wartości. Ma ktoś jakieś sugestie i porady?

dziękuję i pozdrawiam

Zastanawiam się nad kilkoma wątkami na przestrzeni czasowej od ostatniego WZA do dziś.
Zaufanie, którym obdarzali ( i mam nadzieję nadal obdarzają) p. Kicińskiego oraz zarząd akcjonariusze, zostało mocno nadszarpnięte w związku z zawirowaniem wynikającym z informacją o sporze z Namco oraz przesunięciu premiery na xboxa.
Bazując na sprawozdaniu, które przedstawił tu "Piotrch" i przytoczeniu przez niego słów prezesa, iż nie ma żadnych przesłanek które mogą wpłynąć na zmianę daty premiery Wiedźmina 2 na konsole i zestawiając to z ostatnią informacją, odnoszę wrażenie, że albo na WZA nie powiedziano prawdy, mimo iż wiadomym było, że opóźnienie jest nieuniknione. Teraz jeszcze nadal niewyjaśnione warunki umowy z Namco (tylko PC, czy też również konsola) Czemu to miało służyć?
Przecież prezes oświadczył, że nie jest celem samym w sobie dbanie o kurs spółki na GPW. Czy zatem jest w jakiś sposób "policzalne" owo opóźnienie i jego wpływ na zachowanie się kursu?
I sprawa druga, p. Kiciński oświadczył, że prognozowane wyniki za sprzedaży Wiedźmina oraz pozostałe przychody generowane m.in przez GOG, są większe od oczekiwanych, pytanie tylko jakie oczekiwania miał zarząd przed premierą i jak zestawić to z oczekiwaniami inwestorów...
Ja tu nie doszukuję się żadnych spisków, spółdzielni, ale cos na rzeczy jest. Oczywiście dzisiejsza panika na papierze dolała oliwy do ognia. I teraz będziemy czekali żeby zaczęto traktować inwestorów na powrót poważnie i odbudować zaufanie...

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 23 sierpnia 2011 09:43:58
Liczba wpisów: 5
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,211 sek.

nxyacpjt
feisriov
rqenehdx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
egyebyly
jxljcpeo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat