Temat:
SERINUS
rabbit napisał(a):Spółka działająca na Ukrainie i notowana na AIM Kapitalizacja podobna do KOV i o ile dobrze wyczytałem Rumunię sprzedali Egipt też. Wydobycie 233 tys m3/d tzn połowę tego co KOV (70% udziałów) Regal Petroleum Plc Patrząc na cenę można zaryzykować stwierdzenie, że ten rynek faktycznie nie docenia Ukrainy i liczy na Brunei. To załatwiałoby sprawę domysłów dlaczego AIM sie przeciąga.
|
|
Temat:
SERINUS
Bruce napisał(a):Hm, czy na podstawie braku ruchow zwiazanych z AIM, braku partcypacji w OML42. I wreszcie rezygnacji Dr. Jana Kulczyka z Firmowania KOV, mozna wyciagnac daleko idacy wniosek, ze KOV ma isc na sprzedaz ? Co do rezygnacji Dr Kulczyka to chyba nie ma co panikować. Prezes Mioduski sroce spod ogona nie wypadł. Co do AIM to tak sobie myślę, że wypowiedź Prezesa Korczaka to taka informacja dla rynku - spokojnie panowie możemy wejść ale nie mamy presji co może sugerować, że sytuacja jest stabilna.
|
|
Temat:
SERINUS
Cytat:Spółka Jana Kulczyka skorzysta z opcji uczestnictwa w konsorcjum Neconde - Doszliśmy do wniosku, że na tym etapie, to nie jest projekt pasujący do modelu biznesowego KOV - mówi Dariusz Mioduski, prezes Kulczyk Investments
Czytając ten artykuł - link wkleił macgregor - to faktycznie wyłania się obraz Nigerii jako może nie wtopy ale dość niepewnego interesu. Mnie coraz bardziej napawają optymizmem ostatnie informacje o Brunei. Czyżby KOV miał wybór Brunei lub Nigeria i wiedząc już co ma w swojej ziemi Sułtan zdecydowali się na kierunek azjatycki?
|
|
Temat:
SERINUS
Ja sie tak strasznie nie przejmuję. Ciągłe gadanie - będzie Nigeria nie bedzie Nigerii, będzie Nigeria nie bedzie Nigerii a kurs góra i dół - bujało jak podczas sztormu. Teraz sprawa jest przynajmniej jasna. Dla mnie gwarantem dobrej inwestycji jest nazwisko Kulczyk i tej wersji się będę trzymać.
P.S. Ophir odkrył złoża gazu w Tanzanii (tak nawiązując do biznesowego "nosa" Dr Kulczyka)
|
|