Ktoś miał porównanie tradowania CFD na Bossa (metatrader) do innego brokera?
|
Sorry, markets.businessinsider też ma opóźnione.
|
Czyżby serwis Stooq po wielu latach, właśnie się zepsuł? Notowania na S&P 500 futures zamiast real-time jak były dotychczas, teraz niestety z 10-minutowym opóźnieniem :(
Szkoda, bo to był fajny, lekki i szybki serwis.
Teraz do darmowych notowań real-time pozostają Investing.com i Businessinsider.com, ale są trochę cięższymi i wolniejszymi serwisami niż stooq.pl. Szkoda:(
|
Który broker najlepszy do day-tradingu CFD (na S&P 500 futures)?
Najważniejsze dla mnie: stabilność platformy, niskie spready i dobra płynność.
W zasadzie Metatrader w Bossa jest wystarczający, gdyby nie to, że czasami przy szybkich ruchach cen nie jestem w stanie otworzyć pozycji, nawet przy ustawionej w opcjach domyślnej dewiacji 700pipsów! Nie wiem czy to problem z płynnością w Bossa czy jakiś inny.
Dziękuję.
|
Czy są dostępne gdzieś aktualne statystyki dotyczące średniego dziennego obrotu na indeksach (wig20) czy poszegolnych akcjach? Np. przecietny obrót na wig20 z ostatnich 3 czy 6 miesiący. Dziękuję.
|
Witam,
Szukam ludzi, którzy zajmują się tradingiem (najlepiej już od kilku lat) w celu wymiany praktycznej wiedzy i doświadczeń związanych z 'grą' i całą tą psychologią spekulacji.
Pozdrawiam, Andrzej, 35, Kraków
(GPW, giełda, trading, spekulacja, inwestowanie, kontrakty terminowe, FW20, indeksy, akcje, waluty)
|