Temat:
DEBICA
Witam! Wiem, ze podobne komuniakty juz sie pojwaialy, ale wszystkim akcjonariuszom Debicy jeszcze raz przypominam o Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu. WAZNE! Mozna w nim wziac udzial rowniez poprzez pelnomocnika, ale tu ostatni termin na zdobycie dokumentow uplywa w poniedzialek 15 listopada. Tutaj szczegoly: www.sii.org.pl/interwencje/bie...Piszac pod wskazany pod tekstem e-mail, mozna otrzymac wszystkie niezbedne dokumenty. Pozdrawiam Franc
|
Temat:
TECHMEX
Witam! nie jestem zbyt zaawansowanym inwestorem, a dodatkowo dotad inwestowalem w bardzo stabilne spolki stad nie mam doswiadczenia w spolkach typu Techmex. Moje pytanie jest nastepujace- przypuscmy, ze Techmex upadnie, z jego majatku zostana splaceni wierzyciele i.... co dalej? Zgodnie z KSH resza majatku powinna zostac rozdzielona pomiedzy akcjonariuszy, ale jak to wyglada w praktyce? Ma ktos doswiadczenie z podobna sytuacja na innych spolkach? Czy nie okazuje sie, ze np. aktywa byly lipnie wycenione i w ogole nie mozna ich sprzedac? Bo patrzac tylko poprez sprawozdania finansowe, to nawet jesli Techmex padnie, akcjonariusze i tak zarobia przy obecnym kursie.
Prosze o informacje jak to wyglada w praktyce Pozdrawiam! Nowy
|