PARTNER SERWISU
tmgfsrvw
phanthomas

phanthomas

Ostatnie 10 wpisów
Sorki za odkopywanie starych tematów, ale mam pewien problem z Capexem właśnie.

Moje pytanie brzmi, czy obliczając FCFF mogę przyjąć dla danych historycznych jako Capex wartość z Rachunku Przepływów Pieniężnych - Pozycja: Wydatki z tytułu działalności inwestycyjnej - 1. Nabycie wartości niematerialnych i prawnych oraz rzeczowych aktywów trwałych? Czy jest to całkowicie błędne myślenie i w sprawozdaniach ciężko jednoznacznie stwierdzić wysokość capexu?

pzdr.

Tak mi jeszcze do glowy przyszlo, czy moznaby w koszty zaliczyć koszt egzaminu na maklera czy CFA? Jak myslicie?

Witam
Przeglądając wątek przychodzi mi do głowy pytanie: jak wygląda w praktyce rozliczanie np abonamentu na SW? widziałem zamieszczoną wcześniej interpretację urzędu, ale czy faktycznie ktoś to stosował z was?? jak wygląda udowadnianie urzędowi, że dana wielkość jest kosztem, są jakieś specjalne rubryczki w PIT? (sory za może troche trywialne pytanie, ale nie widziałem go jeszcze na oczy, pierwszy raz będę się rozliczał :P ) a jak wygląda sprawa z komputerem i internetem? czy da się to jakoś sensownie opisać? czy uwzględniając taką pozycję narażam się na kontrolę mojego komputera i szperanie co gdzie i kiedy robiłem? :P
AA i jeszcze jedno, czy gdybym opłacił składkę członkowską SII to też mogę to rozliczyć?
Chodzi mi o to czy ktoś to już robił, i jakie są jego doświadczenia.
pzdr

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 5 lutego 2019 14:19:03
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,175 sek.

nwsaiwkm
ljkkemsj
fspkazwi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xsxwngcr
ldmzunyw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat