Ponad sto wyświetleń i żadnej odpowiedzi. W sumie nie znam nikogo, kto by grał na platformie SidomaMini i dlatego zapytałem tutaj. Może ktoś polecić inny system transakcyjny do mobilnei gry na GPW, o ile taki istnieje. Statica służy tylko do odbioru notowań, czy nie?
|
Witam.
Jak wiadomo systemu Sidoma do gry na GPW nigdy nie będzie można uruchomić na smartfonach z systemem Android i iOS.
Jakich telefonów używacie, moglibyście polecić, odradzić, do gry na GPW przez SidomaMini? Czy na przykład Nokia E52 da radę?
Pozdrawiam
|
O właśnie ECNów u nas nie było, przechodząc na system amerykański domyślnie spodziewałbym się ECNów także u nas.
|
Na początku pozdrawiam klientów biura ING, którzy od czasu wprowadzenia nowego systemu mają popsute wykresy heh.
Osobiście byłem bardzo ciekawy jak to będzie po wprowadzeniu nowego systemu. Kilka lat grałem w Kanadzie na amerykańskich giełdach i z tego co widzę po wprowadzeniu UTP na GPW to jestem bardzo zawiedziony. Spodziewałem się zmiany tego czym nasza giełda najbardziej różniła się od giełd amerykańskich, czyli kosztami transakcji. Jak wielka jest to nadal różnica dam przykład. Mając konto u kanadyjskiego brokera, kupując dajmy na to 100 akcji spółki IBM, która kosztuje 190$, płacę 30 centów prowizji. To tak jakbym w na GPW kupując 100 akcji KGHMu zapłacił 30 groszy prowizji. W najlepszym wypadku obecnie koszt takiej transakcji w Polsce to około 50 PLN. Niech ktoś mnie poprawi jeżeli się mylę. Jak widać różnica ta to prawdziwa przepaść i ani widu ani słychu, żeby się to miało zmienić heh.
Co Wy na to?
Pozdrawiam
|