mwbzekzn
Advertisement
PARTNER SERWISU
zqnsoylj
Exorcist

Exorcist

Ostatnie 10 wpisów
i ing podejrzewajac ze upadnie dal im 30m kredytu? bo jak tak to ktos kto to podpisal chyba nie wiedzial o co chodzi, a przy takich sumach to raczej malo realne. poza tym czemu ciecie zatrudnienia ma sie koniecznie odbic na przychodach? jezeli nie sa efektywni to zanczy ze caly czas mozna ciac. moze podam przyklad: czy robiac kanapki i potem jest sprzedajac potrzeba 3 osob? nie. a czy jak sie zwolni 2 to czy przychody spadna? (zakladajac ze popyt bedzie taki sam) tez nie. do przemyslenia

krzysztoj napisał(a):
szanowni panowie ,
od wielu dni obserwuję to forum dot. firmy Petrolinvest ,
jedni piszą co wiedzą , a inni nie wiedzą co piszą ale piszą ,
tak aby coś napisać dla żartów , z kogoś się pośmiać albo komuś dokopać ,
obserwuję ,czytam ,myślę ...ale dziś po prostu nie wytrzymałem ,

panowie inwestorzy - dysponujący kapitałami rzędu 10 tys. zł a może nawet 500 tys. zł - tacy , spekulujący akcjami , udający , że zarabiają , bo do strat nikt z was się jakoś nie przyznaje...

proszę , odpowiedzcie mi po co wy właściwie "bijecie pianę" analizując ostatni komunikat ,
czy jeden z drugim uważacie , że cokolwiek z niego rozumiecie ???
przecież wy nie macie zielonego pojęcia o procesie poszukiwania wydobycia ropy naftowej , bo niby skąd macie wiedzieć , czy kiedykolwiek uczestniczyliście w podejmowaniu decyzji związanych z tą diablo trudną sztuką zarabiania pieniędzy ,
napewno NIE !!!
bo gdybyście w tym uczestniczyli jako inwestorzy to nie mielibyście czasu na wypisywanie tych bzdur na tym forum ,

jak możecie krytykować Ryszarda Krauze , on pokazał wszystkim jak się zarabia pieniądze - jest już miliarderem ,

jakie więc ma prawo jeden z drugim , z was inwestorzy -leszcze , krytykować to w jaki sposób R.Krauze działa ,
czy jeden z drugim zastanowił się , że R.Krauze to nie jest jakiś przygłup , który pakuje miliony dolarów bo wie , że zarobi na tym miliardy dolarów ??
proszę mi pokazać na jakich interesach p.Krauze stracił ?

zastanówcie się panowie inwestorzy - gawędziarze i przestańcie wypisywać te wszystkie brednie , nie kompromitujcie się , że cokolwiek z tego rozumiecie wave

A mógłbym wiedziec co to za spolki? Tak, rzeczywiscie polnord daje rade ale to chyba tylko dla tego ze tam nic nie mozna ot tak zepsuc. Bioton 500mln wtopy, Petrol też niewiele mniej. Prokom jak juz patrzymy historycznie- wchodzil po 115 schodzil po 117 i przez 5 lat wyplacil razem 1zl dywidendy. A co z cala kasa? Prokom nalezal tylko w 25% do krauzego a on caly zysk przeznaczal na SWOJE ORGANIZACJE CHARYTATYWNE W TROJMIESCIE.Do dzisiaj mowi sie w Trojmiescie ze wielki krazue, i ze tyle dobrego zrobil ale to bylo w wiekszosci za cudze pieniadze. A co do jego bycia miliarderem- to sumujac akcje to ma juz ponizej miliarda nie wspominajac o jego dlugach ktore moga przekraczac wartosc jego akcji. Gdyby to byl jakis maly inwestor to banki dawno by go puscily z torbami ale tak to licza ze chociaz czesc kasy sobie odbija.

PS to tak do wszystkich- wbrew pozorom koszty po znalezieniu ropy so wielokrotnie wyzsze. Trzeba wybudowac rurociag podlaczajacy do sieci oraz stacje wydobywcza tej ropy bo ona tylko przez jakis czas sama plynie.

Wywalilem po 42. Jak przebije historyczne maximum okolo 49 to powróce do akcjonarjuszy bo wtedy to moze niewiarygodnie poszybowac do gory. Tymczasem zakupilem Impexmetal ktory moze troche da zarobic w miedzy czasie czekanie na Amice Whistle

Nie wiem czy zostało to już wcześniej powiedzianie ale czy ktoś zauważył za ile total kupil polowe zloza? Tak, $70mln. Jak by na to nie patrzec nawet zakładając koszty wydobycia jako polowe ceny ropy ($70) jest to jakies 2 mln barylek na czysto. Jezeli petrol sprzedal rzekome 0,5mld barylek za cene 2mln to tylko znaczy ze banki pukaly im juz do drzwi, zeby oddali kase. A tym sposobem tylko troche odwelekli smierc. Patrze oczywiscie na to czysto sceptycznie-ekonomicznie, bo te $150mln to jest smieszna kwota.

akcje mam na przyklad ja. kupilem po 22 i z przerwa pomiwedzy 32.30 a 33.60 trzymam bez przerwy. biorac pod uwage tamte spadki przy dosyc duzych obrotach sadzilem ze koniec balu, lecz po kolejnych wzorostach odkupilem bo jak na razie to chyba jedna z lepszych spolek ze stosunkeim zysk/ryzyko. Whistle

Witam,

NIe wiem czy zostalo to wczescniej wspomniane, ale $50mln to starczy na jeden odwiert.
z kolei jezeli krauze rzeczywiscie jest zainteresowany w wydobywanie jej to potrzebuje okolo $2mld. ciekawe kto mu da tyle kasy?

P.S. czy przypominacie sobie moze jakakolwiek jego spolke ktora w dluzyszym terminie byla dobra inwestycja?

Ta spółka to ogólnie trup.Oczywiście Rysiu może wyciągać z niej kasę poprzez kolejne emisje ale realnego zysku to ona mieć raczej nie będzie. Jeśli ktoś nie wie to pole należace teraz do Petrolinvestu zostało kupione od jakiegoś inwestora, który nie miał już więcej kasy żeby szukać tam ropy, a to na pewno dobrzetakiemu miejscu nie służy. A jako że Rysiu myślał, że jak kupi kawałek pustyni i będzie tam ropa to się przejechał.

PS w mojej opinii on sam już jest bankrutem.

Pytanie tylko czy przypadkiem wcześniej nie nastąpi korekta. Ogólnie patrząc na sytuacje wygląda na to że byki słabną. Co więcej co by nie było praktycznie od marca mamy wzrosty, a jakaś większa korekta w końcu musi się trafić.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 25 września 2011 05:10:46
Liczba wpisów: 11
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,202 sek.

uquyqunj
gfuljqcf
tgojgzxr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 965,67 zł +379,83% 95 965,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rauelgtc
hxlfxscs
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat