tettrjyu
Advertisement
PARTNER SERWISU
bpaaqvra
roobertt

roobertt

Ostatnie 10 wpisów
co Briju importuje za dolary?

Sam nie wiem co o tym myśleć z punktu widzenia własnego interesu (akcjonariusza KI). W całym tym zamieszaniu pod koniec października Generali OFE dokupiło 0.8% całości. Myślę sobie, że może widzą w tym połączeniu interes, a ja po prostu go nie dostrzegam. Teraz zaś info, że Quercus TFI chce wprowadzić swojego człowieka do rady. Myślę sobie, pewnie chcą mieć kontrolę nad tym co się dzieje w spółce, żeby nie wyjść na tym jak zabłocki na mydle. Najważniejsze zaś, że OFE i TFI nie sprzedają akcji, więc chyba wierzą w wzrost wartości po tym połączeniu. Jest też druga opcja, może wierzą, że do połączenia nie dojdzie i kurs znów prędzej czy później ruszy w górę. Best ma przecież tylko 33% a do przegłosowania czegokolwiek na walnym KI potrzeba 60%. Same TFI i OFE mają ponad 50% głosów, więc raczej niekorzystnego dealu nie puszczą na walnym.

właśnie nie za bardzo rozumiem po co oni będą się wymieniać swoim akcjami i czy w takiej sytuacji nie wisi w powietrzu emisja papierów Kredyt Inkaso

forsal.pl/artykuly/905815,best...

Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć o co chodzi z tym parytetem wymiany akcji?

Dzięki za poprzednie odpowiedzi.

Czy wiecie gdzie można śledzić ceny złomu aluminium i standardowego stopu aluminium? Przydała by się na bieżąco taka informacja żeby wyliczać marże rynkowe na przetapianiu.

Na metal bulletin nie potrafię się tego doszukać a podobno tam to jest.

Dziękuję bardzo za odpowiedź.

W sumie to bardzo dziwne aby dziś szacować przyszłe zyski, żeby obliczyć od nich podatek i dzisiaj pokazać go w RZiS jako zysk. Te MSRy czasami potrafią mieć nie życiowe podejście.

Czyli generalnie info od rewidenta ma wydźwięk pozytywny.

Jak oceniacie dzisiejszą informację w kontekście sierpniowych spekulacji o kwestiach podatkowych?
Ja nie jestem pewien co o tym powinienem myśleć i czemu to ma naprawdę służyć.

www.parkiet.com/artykul/23,144...

Biegły rewident w sprawozdaniu za 2Q zgłosił zastrzeżenie "dotyczące faktu iż jednostka zależna objęta konsolidacją nie oszacowała i nie rozpoznała aktywa z tytułu odroczonego podatku dochodowego w odniesieniu do kwoty nie wykorzystanej pomocy publicznej na poszczególne daty bilansowe".

Czy ktoś może mi łopatologicznie pomóc w zrozumieniu dlaczego firma ma odraczać podatek?

Sprawa dotyczy faktu, że spółka jest uprawniona do pomocy publicznej w charakterze zwolnienia z podatku dochodowego w ramach działalności prowadzonej w Specjalnych Strefach Ekonomicznych.

Ja to rozumiem tak, że firma przez ileś tam lat jest zwolniona z płacenia dochodowego od zakładów będących w SSE. Dlaczego więc powinna szacować i odraczać jakiś podatek?

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi i czemu liczby się nie zgadzają. Otóż Noble TFI w dniu 04.02 sprzedał Synektika z 551 147 akcji (6,46%) na 413 790 (4,85%)
a 13.02 znów sprzedał z 436 428 akcji (5,12%) na 380 767 (4,46%).

Zeszli na 4,85% a potem weszli na 5,12 (i tu nie było komunikatu żadnego o przekroczeniu 5%) a potem zeszli na 4,46%. Dziwne jest to, że sprzedali w lokalnym dołku, po czym za chwilę dokupili po wyższej cenie by znów sprzedać w lokalnym dołku. Czyżby robili jakiegoś wała?

Cześć, powiedzcie proszę czy dobrze myślę w kwestii ustalenia wartości inwestycji długoterminowych.
Czy więc inwestycje długoterminowe = aktywa trwałe (długoterminowe) - rzeczowe aktywa trwałe – wartości niematerialne? czy może to coś innego? Rozkminiam konkretny case, który wrzucam poniżej.

kliknij, aby powiększyć

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 10 marca 2017 08:32:20
Liczba wpisów: 10
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,185 sek.

ddwzvjse
anojrvkl
lqfjjiyc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hvgggwri
mxsedsdk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat