Temat:
JSW
@patrick_w81 czarny_sp napisał(a):[quote=pop]
Wygląda na to, że nie ma prawnej możliwości aby te firmy puściły pracownicze akcje JSW w obieg przed lock-upem.
|
|
Temat:
JSW
pop napisał(a):W przypadku JSW dosyć podejrzanie mi wygląda to skupowanie od pracowników, bo nie sądzę,by potem ktoś miał zamiar trzymać to kolejne 2 lata... Z tego co wiem to "te firmy" załatwiają to poprzez umowę przyżeczenia. Tzn. Pracownik JSW zobowiązuję się notarialnie przekazać za 2 lata akcje JSW "tej firmie" za co firma już teraz wypłaca mu 45 PLN. Wygląda na to, że nie ma prawnej możliwości aby te firmy puściły pracownicze akcje JSW w obieg przed lock-upem. Wydaje się że najnormalniej będą opowiadały pracownikom o wielkim kryzysie i tym że np. taki KGHM był po 18 pln i żeby lepiej teraz sprzedawali i brali 45 pln. Obecna sytuacja najpewniej im w tym pomaga !!!
|
|
Ja tez troszke sie laduje miedzy 8 a 8,25. Wydaje sie ze dotychczasowy spadek byl spowodowany przewidywaniami slabego 4 kwartalu. Wyniki za 3 sa calkiem niezle przynajmniej w mojej ocenie. Niemcy wyglada ze radza sobie coraz lepiej u nas tez jest kilka nierostrzygnietych duzych zamowien gdzie ENI ma spore szanse tymbardziej ze sa jedyna Polska firma z wymagana technologia. Jak napisal WatchDog zabezpieczaja sie rowniez przeciwko mocnej zlotowce teraz jest to kilka milionow euro == dodatowe zyski 4 kwartal. Wazne info gdyz duza wiekszosc prognoz wskazuje ze zloty bedzie sie umacnial. Generalnie uwazam ze okolo 30% dyskonto w porownaniu do ceny papierka z poczatku wrzesnia robi z ENI bardzo obiecujaca inwestycje i wydaje sie ze w miare bezpieczna. Pozyjemy zobaczymy.
Pzdr 4 All.
|
|
Temat:
ENERGOINS
Witam,
mam pytanie do ludzi posiadających ten papier bądź tych kórzy niedawno się go pozbyli. Czy wiecie co może być przyczyną obecnych spadków?? Ostatnia sprzedaż papierów jak i rezygnacja członka RN to moim zdaniem nic wielkiego. Typ przed podaniem info o rezygnacji sprzedał papier logiczne a rezygnacje zlożył bo wydaje sie że ma kupe roboty w swojej klinice (zdobyła renome jednej z lepszych w Polsce). Natomiast jeżeli chodzi o AT to chyba (moja wiedza nie jest za duża) zaczyna wyglądać to bardzo interesująco. Czy mógłbym prosić bardziej doświadczonych forumowiczów o wypowiedź na temat spółeczki. Może znalazłby się ktoś kto rzuciłby okiem na AT i wypowiedział sie co myśli o obecnej sytuacji.
Pozdro
|
|