Temat:
IDMSA
To w końcu ten zakup banku to dobre info czy złe? prawie cała zwyżka po info już wyparowała, a miało być tak pięknie, przecież powyżej 2,5 ktoś skupił ponad akcji za grubo ponad 100 milionów, przecież nie po to żeby wtopić, z drugiej strony ktoś te akcje sprzedał, w listopadzie było ponad 3 przy niepewnej przyszłości, a teraz dobre wyniki, dobre informacje na przyszłość i co??? Coś mi tu strasznie śmierdzi.
|
|
Temat:
IDMSA
kp47 napisał(a):ORT_PL napisał(a):kp47 napisał(a):Ciśnienie rośnie, uciekłem wczoraj 25kilo, wróciłem dzisiaj ale tylko z 10kilo, zastanawiam się jak przetrzymać przyszły tydzień. Można sobie poradzić z nadciśnieniem. Jemioła, ewentualnie jakieś beta lub calcium blokery i jedziemy dalej. Ja dzisiaj puściłem połowę (50 tyś) średnio po 2.67 ale na koniec (na dogrywce) wróciłem do stanu początkowego tj 100 tyś akcji i dalej jadę. Pozdrawiam. Myślę, że w poniedziałek zrobię to samo pół roku trzymałem i nie wiem co mnie podkusiło by uciekać, prawdę mówiąc liczyłem na lekką korektę ostatnich wzrostów i odkupienie po niższej cenie. Pozdrawiam wszystkich niecierpliwych i życzę wytrwałości w przyjętej strategii. Jak mówiłem tak zrobiłem, poniżej 5 już nie oddam.
|
|
Temat:
IDMSA
ORT_PL napisał(a):kp47 napisał(a):Ciśnienie rośnie, uciekłem wczoraj 25kilo, wróciłem dzisiaj ale tylko z 10kilo, zastanawiam się jak przetrzymać przyszły tydzień. Można sobie poradzić z nadciśnieniem. Jemioła, ewentualnie jakieś beta lub calcium blokery i jedziemy dalej. Ja dzisiaj puściłem połowę (50 tyś) średnio po 2.67 ale na koniec (na dogrywce) wróciłem do stanu początkowego tj 100 tyś akcji i dalej jadę. Pozdrawiam. Myślę, że w poniedziałek zrobię to samo pół roku trzymałem i nie wiem co mnie podkusiło by uciekać, prawdę mówiąc liczyłem na lekką korektę ostatnich wzrostów i odkupienie po niższej cenie. Pozdrawiam wszystkich niecierpliwych i życzę wytrwałości w przyjętej strategii.
|
|
Temat:
IDMSA
Ciśnienie rośnie, uciekłem wczoraj 25kilo, wróciłem dzisiaj ale tylko z 10kilo, zastanawiam się jak przetrzymać przyszły tydzień.
|
|
Temat:
IDMSA
co się wszyscy tak uczepili tego wątku, facet obraca milionami i robi przekręt na 30000??? Wyniki za 2009 dobre więc jazda na północ.
|
|
Temat:
IDMSA
Coś długo czekamy na jakiś sygnał do większych wzrostów, moja cierpliwość powoli się kończy nie wiem czy doczekam do publikacji wyników za IV-ty kwartał. Może przynajmniej będzie gra pod wyniki???
|
|
Temat:
IDMSA
lb85 napisał(a):Każdy z nas ma zamiar zarabiać na swoich inwestycjach, ale rynek rządzi się swoimi prawami głęboko gdzieś mając nasze nadzieje i warto o tym pamiętać.
Po czym wnioskujesz, iż wyniki za 4Q powinny być niezłe? Kto nie ryzykuje ten nie ma, myślę, że nie skupują po to by na tym stracić.
|
|
Temat:
IDMSA
Również nabyłem pakiecik i mam zamiar nieźle na nim zarobić. Myślę, że wyniki za ostatni kwartał również powinny być niezłe.
|
|
Temat:
IDMSA
JANERR napisał(a):WatchDog napisał(a):Wykombinowaliśmy taką nową formę porównania spółek: pojedynek. Nie ma to za wiele z twardogłowej analizy fundamentalnej, raczej miękki opis dla osób, które nie siedzą w branży i poszczególnych spółkach. Czasem warto jednak nabrać dystansu i zrobić coś szerzej niż tylko tabelki i tabelki, prawda? Na pierwszy ogień: IDM SA kontra WDM SA. www.stockwatch.pl/artykuly/pos... Świetny pomysł, warto go rozwijać - moje uznanie Z tego porównania wnioskuję, że albo WDM jest zdecydowanie przewartościowany, albo na IDMSA szykują się potężne wzrosty.
|
|
Temat:
GRAVITON
wkm3 napisał(a):jestem w WDM od ponad pół roku i na prawdę dzisiejszy wzrost nie jest niczym nadzwyczajnym, gddyby to był wzrost 30-40% w góre, wtedy zastanawiałbym się:) Spadek o 30% kiedy spekulanci zaczną realizować zyski też nie będzie czymś nadzwyczajnym, porównując WDM do IDMSA to IDMSA jest do kupienia "za darmo.
|
|