PARTNER SERWISU
kyneqrhb
zdegustowany

zdegustowany

Ostatnie 10 wpisów
Czy ktoś ma świeże informacje co dzieje się ze Ściborskim.
Jego spółki chyba działają dalej i mają się dobrze a my łudzimy się , że coś odzyskamy.
Czy syndyk cofnie niekorzystne transakcje jakie miały miejsce na rzecz obligatariuszy.
Co z wyprowadzonym majątkiem.

Nie mam takiej pewności odnośnie zarzutów
Wiemy jak działa prokuratura i wymiar sprawiedliwości
Gdyby sprawa miała oddźwięk polityczny jak w Amber Gold to może coś by się ruszyło
To niestety jest klika która ma powiązania finansowe z szerokim gronem decydentów we Wrocławiu

Mam wiele przemyśleń odnośnie dezinformacji ze strony zarządu PCZ
cytat
Aktualnie emitent oczekuje na decyzję sądu w przedmiotowej sprawie i do tego czasu nie może zaproponować wierzycielom propozycji układowych – napisano w komunikacie.

Z moich informacji wynika że PCZ złożyło na samym początku propozycję układu do sądu z wnioskiem o upadłość.
Są to zamiana długu na akcje w cenie nominału 10 zł/szt lub oddanie wierzycielom - obligatariuszom zmniejszonych należności za obligacje nawet do 25% ich wartości.
Dlaczego zarząd nie ma odwagi wydać komunikatu w tej sprawie i wszystkim przedstawić swoje propozycje.

dla zainteresowanych
proszę zapoznać się z firmą rsv sp.z o.o. i phm sp.z o.o.
tam są nasze pieniądze
rsv jest na żonę Ściborskiego
To jest jak mafia
Ci ludzie powinni być ścigani z urzędu.
Niestety mamy takie Państwo jakie mamy.
Nie odpuszczę tej sprawy i mam na tyle dużo kasy aby dobrać się im do dupy.
link do krs ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwanie...:lb=t

Jestem z Wrocławia
Posiadam obligacje PCZ serii B i C
Proszę o kontakt osoby z Wrocławia które jak ja zostały oszukane przez prezesa Ściborskiego.
Noszę się z zamiarem pociągnięcia zarządu PCZ do odpowiedzialności karnej i finansowej za przekręty jakie zrobili w ostatnim czasie. Jestem już po wstępnych konsultacjach z finansistami i prawnikiem. Są poważne przesłanki do tego aby zarząd odpowiadał karnie za nadużycia jakich się dopuścił.
Czekam na kontakt.

Więc wydaje mi się że w takiej sytuacji najlepszym rozwiązaniem dla drobnych inwestorów było by doprowadzenie do upadłości firmy , gdyż nie poukrywali lub wyprowadzili by pieniędzy z firm powiązanych ( zależnych). Szybkie działanie dało by szanse na odzyskanie chociaż części zainwestowanej kasy po sprzedaży majątku tych wszystkich firm. Czy ktoś zna układ właścicielski w firmach wchodzących w holding PZC

Jestem w podobnej sytuacji jak większość osób piszczących.
zainwestowałem kupę kasy w obligacje PCZ.
Po przeczytaniu wpisów jestem prawie pewny , że właściciele zrobili wielki przekręt w białych rękawiczkach. Mam kilka pytań na które nie otrzymam prawdopodobnie odpowiedzi.
1 Kto sprzedał obligacje za 10 mil. i z kąt miał pieniądze na taką ilość.
2. Na jakie konta trafiły te pieniądze po sprzedaży czy nie wróciły do portfeli osób odpowiedzialnych za zaistniały stan.
3. Co się dzieje z pieniędzmi o które zmniejszony został bilans po stronie aktywów. Nie przeczytałem że również pasywa zostały pomniejszone. Czy znaczy to że pieniądze zostały wyprowadzone z PCZ.
Uważam że trzeba złożyć zawiadomienie o prawdopodobnym popełnieniu przez zarząd spółki przestępstwa na szkodę obligatariuszy. Szkoda że Ściborski już niestety były prezes wykolegował się z zarządu. Cwaniak dobrze wiedział co się szykuje. Mam nadzieję że dobiorą mu się do D...Y

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 20 listopada 2015 19:17:24
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,883 sek.

iggvsfzm
yyeheegv
nngjxgof
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
sdihhaab
ebcggams
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat