Temat:
ATONHT
"Air from the infeed hopper is drawn by a fan through a series of filters including a High Efficiency Particulate Air (HEPA) filter and a carbon filter to control odors." HEPA i carbon filter - wyżyny technologiczne http://pl.wikipedia.org/wiki/HEPAMOS jest znacznie lepszy.
|
|
Temat:
ATONHT
a ja się bardzo ciesze ze widzę kolegę i założyciela watku na tym forum. Pisaliśmy tutaj jako jedyni w kwietniu 2009. Ponieważ wątek zrobił się mało popularny szczególnie po emisji D przeniosłem się na konkurencyjne forum.
Jak się domyślam Tobie też udało się przetrwać z akcjami trudny okres kiedy ze wszystkim było pod górkę :)
pozdrawiam
|
|
Temat:
ATONHT
Jutro Aton-HT przedstawi prognozę finansową na 2009 rok. Zeszłym razem mocno się z nią rozjechali. Ciekawe jak będzie w tym roku.
"Zarząd ATON-HT SA informuje, iż w dniu 25 czerwca 2009 roku, w formie raportu bieżącego, przedstawi prognozy finansowe na 2009 rok."
|
|
Temat:
ATONHT
Watchdog dzięki za ocenę tej spółki. Może dzięki Twojej wypowiedzi watek Atona stanie się trochę bardziej popularny. Mam taką samą opinie, że w tym momencie to inwestowanie w pomysł licząc że firma wystartuje na serio i końcu zacznie przynosić zyski. Ja zaryzykowałem część swoich pieniędzy na zasadzie że stracić moge 100% a zyskać znacznie więcej...
Jeżeli chodzi o to ile wart jest rynek to Pulsu Biznesu próbował odpowiedzieć na to pytanie:
"Obecną wartość rynku utylizacji azbestu wyliczyć bardzo łatwo. Skoro pozostało go 14 mln ton, a składowanie kosztuje średnio 600 zł za tonę — do wyjęcia zostało — bagatela — około 8,4 mld zł"
Wyglada to nieźle, pracy tutaj starczy dla kilku graczy na parę lat. Wejść na rynek będzie stosunkowo ciężko. Mam na myśli oczywiście utylizacje a nie usuwanie azbestu młotkiem :)
"Aton HT utrzymuje, że koszt przerobu tony eternitu wyniesie 600 zł, czyli tyle, ile średnio pobierają polskie składowiska za zakopanie azbestu w ziemi" "Według założeń programu opracowanego w 2002 r. Polska powinna być wolna od 14 mln ton azbestu do 2032 r." mam nadzieje że rządzący w czasach kiedy ochrona środowiska stanie się bardzo modna dojdą do wniosku że lepiej jest utylizować niż zakopywać...
Rynek w Polsce z roku na rok będzie się kurczył dlatego bardzo ważne jest czy spółka będzie rozwijać sprzedaż za granicą (tam też będą coraz bardziej świadomi problemu azbestu) jak również rozwijać swoje pozostałe technologie na których również może generowac zyski.
Narazie trzymam za nich kciuki i czekam czy Aton poradzi sobie ze sprzedażą kilku urządzeń na polskim rynku.
|
|
Temat:
ATONHT
Dzięki za linka. Od dłuższego czasu bezskutecznie szukałem informacji o emisji serii D.
pzdr
|
|
Temat:
ATONHT
Bardzo jestem ciekaw analizy WatchDoga... Będę czekał z niecierpliwością :) Postawiłem ostatnio na tą spółkę troszkę pieniędzy, dodatkowo zamierzam dokupić jeszcze małą transzę podczas emisji serii D.
Z niecierpliwością czekam na jakikolwiek pozytywny sygnał ze strony Atona. Może w końcu zaskoczą czymś pozytywnym (jakiś zysk w Q1) bo z kim nie rozmawiam ma coraz mniejszą cierpliwość do tej spółki. Jeżeli coś takiego się wydarzy planuje dokupić za dużo większą kwotę niż mam obecnie.
pozdrawiam
|
|
Temat:
VRG
Witam serdecznie, Ja od wczoraj po 1.14 Generalnie w tej spółce mam strategie dłuugiego czekania aż się poprawi sytuacja. Zapakowałem parę kilo docelowo na pół roku - rok. Po drodze będę jeszcze dokupywał parę transzy.
|
|