Temat:
SOFTBLUE
Z formacją klasyczną rzeczywiście mogłem to powiedzieć na wyrost, ponieważ wolumen po debiucie był bardzo wysoki i akcje były mielone lewo prawo. Teraz jednak porównując z wolumenami z przełomu roku, gdzie cena też była wyższa niż teraz wymiany znacznie spadły chociaż i tak są na wysokim poziomie FF. Oznacza to wg mnie, że część akcji została zebrana przez inwestorów patrzących w dłuższym horyzoncie. Ostatnie tygodnie na wykresie dziennym wyglądają bardzo dobrze, nie ma dużych korekt a kurs po wyjściu na nowe szczyty konsoliduje się na mniejszym wolumenie.Poniżej wklejam aktualny wykres:  kliknij, aby powiększyćZachęcam do dyskusji i jestem ciekawy jak to widzą osoby patrzące przez przymat fundamentów.
|
Temat:
SOFTBLUE
Dołączam się do prośby o spojrzenie od strony fundamentalnej. Od swojej strony dodam, że na wykresie kształtuję się klasyczna formacja spodka. Kurs po debiucie mocno zdołowany z niewiadomych przyczyn a widać było wtedy dużo większe wolumeny niż teraz. Obecnie papier wygląda na to, że został wyzbierany przez inwestorów długoterminowych. poniżej wykres z poniedziałku:  kliknij, aby powiększyć
|