Ale jaką kwotę uzyskają tego nikt nie wie, nie określają żadnego minimum. Np. mogą sprzedać wierzytelność wartą 100 tys. zł za 10 tys. zł na czym ONI zarobią 3 tys. zł bo to dla nich i tak jest opłacalne. Można by było rozważyć postępowanie zbiorowe coś na kształt pozwu zbiorowego.
|
Czy ktoś wie co i za ile sprzedano, lub gdzie to można znaleźć? Dobrze by było wiedzieć za jaki procent wartości pozbywa się naszych aktywów.
|
|
"Piekarze" zwietrzyli możliwość dużego zarobku. A właściwie to spółka piekarnicza pod którą ukrywa się ktoś, kto chce na tym pewnie dużo zarobić ukrywając swoją tożsamość. Rozmawiałem dzisiaj z P. Kozłowskim, który jest podpisany a właściwie to tylko figuruje na liście intencyjnym (tel do niego: 729 24 56 49)i uzyskałem info, że mogą odkupić obligacje zabezpieczone hipoteką - za ile to za nic nie chciał powiedzieć. Najpierw trzeba przesłać listę wierzytelności z nr nr ksiąg wieczystych. Na pozostałe to chyba trzeba zawrzeć z nimi umowę na 4 lata na 40% czy coś takiego, nie bardzo to rozumiałem. Sprawa trochę podejrzana, ale nigdy nic nie wiadomo, może ktoś dowie się czegoś więcej.
|