Czy coś się zmieniło od tego czasu? Na stooq dane są oczyszczone, ale nie zawierają spółek już nienotowanych. Z kolei np. archiwum bossa zawiera wszystkie spółki do tej pory notowane na GPW, ale nie są oczyszczone o dywidendy i splity.
W ostateczności myślę nad wzięciem danych z stooq i dograniem pojedynczo brakujących spółek względem bossy z innego źródła. Tylko jeszcze nie znalazłem innego poza stooq, gdzie dane byłby oczyszczone.
Byłbym wdzięczny za pomoc. ;)
|
|
Temat:
CAPITEA
Z tego co gdzieś czytałem to "niefortunna" seria LG to tylko 14.5mln zł. Oprocentowanie 14% obowiązuje od niedawna i pochodzi z emisji prywatnej, czyli może być wcześniej spłacone m.in z obligacji pożyczonych za 5.5%
|
|
Temat:
CAPITEA
Hej,
Zastanawia mnie informacja o 12% za obligacje. Czy ktoś ma więcej informacji z czego to wynika, przecież jeszcze niedawno spółka pożyczała na 6% i jakoś nie brakowało chętnych??
|
|
Czy w takim razie opłaca się w długim okresie powiedzmy 10 letnim inwestować w ten sektor?
Czy może jest jakieś porównanie, które pokazuje w jakie sektory najlepiej inwestować w długim okresie?
|
|