Temat:
TEXT
Mnie ta spółka zaniepokoiła już w sierpniu, po bardzo słabym info o przyroście liczby Klientów (w lipcu 254, a m-cach wcześniejszych 483, 505, 526). Miałam też wrażenie, że było mega naganianie na spółkę, na łamach jednej z gazet gościła po kilka razy w tygodniu (ba w jednym wydaniu nawet 2-krotnie). Typowana też była do przeróżnych portfeli (w tym IKE).
Kolejną niepokojącą dla mnie wiadomością to było info z września: „NAPOLEON Fundusz Inwestycyjny Zamknięty osoby bliskiej względem pana Andrzeja Różyckiego pełniącego funkcję Wiceprzewodniczącego Rady Nadzorczej Spółki oraz innego akcjonariusza Spółki, rozpoczną proces przyspieszonej budowy księgi popytu na akcje Spółki, którego celem jest sprzedaż przez Akcjonariuszy Sprzedających łącznie do 1.906.560 akcji Spółki uprawniających do 7,4% głosów." Przypomniała mi się wtedy spółka Briju.
|
Temat:
SNTVERSE
Trochę zapomniana na forum spółka, a ostatnio się na niej trochę dzieje. Biomed Lublin sprzedał Zakładom Farmaceutycznym Polpharma 100 proc. praw do produktu i marki parasolowej produktu leczniczego Lakcid, Lakcid Forte oraz Lakcid L za 17 mln zł netto infostrefa.com/infostrefa/pl/w...Biomed-Lublin porozumiał się z inwestorami, którzy obejmą nowe akcje spółki za łącznie 9,15 mln zł infostrefa.com/infostrefa/pl/w...Umowa Inwestycyjna zawarta z Prezesem Marcinem Pirógiem infostrefa.com/infostrefa/pl/w...Co sądzicie o harmonogramie, jest realny do spełnienia ? Oczywiście najbardziej interesuje mnie średni kurs akcji (w 2 lata 100%)
|
Temat:
DROZAPOL
Wybieracie się na NWZ ? Jutro ostatni dzień na rejestrację.
Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych (interwencje@sii.org.pl) jest gotowe wesprzeć akcjonariuszy mniejszościowych, choćby w postaci reprezentacji podczas NWZ (w przypadku jeśli będzie większa grupa osób zainteresowanych walką o swoje prawa). Jeśli akcjonariusze mniejszościowi chcieliby zablokować uchwałę już podczas obrad WZA, to muszą dysponować podczas NWZ co najmniej 7,5% głosów w ogólnej liczbie głosów w Spółce (a żeby było bezpieczniej to ok. 8%). Jeśli to się nie powiedzie, to akcjonariusze nadal będą mieli ewentualną furtkę walki w postaci sądowej próby zablokowania uchwały.
|
Temat:
DROZAPOL
No i po wezwaniu, a dzisiaj ktoś chce kupić ok. 100.000 po 2 zł. Myślicie, że skupuje przez słupy? pewnie brakuje mu trochę głosów.
|
Temat:
DROZAPOL
Dlaczego uważa pan 2 zł za "cenę godziwą", skoro zgodnie z ostatnim raportem okresowym półrocznym wartość księgowa na jedną akcję wynosi 8,98 zł ?
|