Temat:
MAXCOM
Bardzo jestem ciekawy wyników za cały 2017. Mam cichą nadzieję, że obniżyli prognozy do 10 milionów, licząc się z tym,że zarobią nieco więcej. Fatalnie by wyglądało nie zrealizowanie obniżonej prognozy, gdyby zarobili istotnie więcej niż w obniżonej prognozie to rynek powinien pozytywnie to odebrać (o 17 milionach obiecywanych w IPO już póki co wszyscy zapomnieli ;) W 2016 zarobili 12,2 miliona przy zdecydowanie niższych przychodach niż w 2017. Gdyby pokazali jakąś fajną progresję zysku w 2018 to cena z IPO szybko powinna zostać osiągnięta.
Generalnie mocna złotówka powinna im sprzyjać (jako importerowi). To co najbardziej niepokoi to ich informacja, że słabsze wyniki za IIIQ były spowodowane pojawieniem się konkurencji - m.in. powrotem Nokii do tego segmentu w którym działają
|
Temat:
MAXCOM
Widzę, informację iż usunięto część wpisu - nie zgodną z regulaminem.
Jestem tutaj nowy. Zacząłem szukać regulaminu forum i nie mogę znaleźć :(((
Mogę poprosić moderatora o linki do regulaminu, żebym wiedział czego pisać nie wolno :)
|
Temat:
MAXCOM
Z punktu widzenia analizy technicznej zaczyna to ładnie wygladać. przy zrewidowanej prognozie 10 milionów zysku kapitalizacja 68 milionów (47,5 miliona PLN pozyskanych z IPO :) - nie wygląda źle. Oczywiście spółka została ukarana za nie wywiązanie się z prognoz i niepoważne zachowanie zarządu po wynikach za IIIQ (2 października podtrzymywali prognozy 16 listopada drastycznie obniżyli). Potencjał do wzrostów jest duży - jeśli tylko poprawią trochę wyniki w I, II Q; lub zaczną realizować przejęcia. Jeśli nie zrobią 10 milionów w 2017 to kompletnie stracą wiarygodność i trzeba będzie uciekać ze stratą... Kod:mod: usunięto treści niezgodne z regulaminem forum. Proszę sie z nim zapoznać.
|