Temat:
XTB
Konferencja po wynikach była również po 2 i 3 kwartale. Nie pamiętam jak wcześniej, ale chyba również były one omawiane. Nie doszukiwałbym się tutaj jakiś ukrytych pozytywów :)
Wyniki najpewniej dziś po sesji.
|
|
Temat:
XTB
Mozliwe też, że pakietowcy skupowali papier z rynku w ostatnich dniach, a pakiet usrednil im w dół cenę. Redukcja pewnie była duża, wiec takie zbieranie mogło być.
|
|
Temat:
XTB
Cytat:wraca uwagę, że nawet Systexan wywalił ponad 3 mln akcji w rynek (miał 22,3 mln akcji w listopadzie, w ABB chce sprzedać 19mln). Może zwiększenie FF było wymogiem ABB. Niedługo się dowiemy.
|
|
Temat:
TEXT
Ciekawy wywiad z Prezesem zwłaszcza w kontekście nowego sposobu raportowania miesięcznego.
|
|
Temat:
TEXT
|
|
Temat:
TEXT
Cytat:Według danych pochodzących z systemów sprzedaży na 1 czerwca 2019 r. liczba klientów korzystających z płatnej wersji produktu LiveChat wyniosła 27.265. W ujęciu miesiąc do miesiąca liczba klientów wzrosła o 263 netto (uwzględniając odejścia). Dla porównania na początku poprzedniego miesiąca (1 maja 2019 r.) liczba klientów Spółki wynosiła 27.002. Przed rokiem (1 czerwca 2018 r.) liczba klientów wynosiła 24.655. To wiekszy przyrost niz rok temu (243).
|
|
Temat:
TEXT
Za kwiecień przyrost nowych klientów o 288 sztuk (wliczając w to odejścia). To klienci z Livechat, nie wiem jak wygląda sytuacja HelpDesk.
|
|
Temat:
TEXT
Tak, ale chciałem głównie zwrócić uwagę na to, że sucha liczba przyrostu nie jest miarodajna - wpadają więksi klienci lub obecni zwiększają pakiety (tak wnioskuję po zysku). Sucha dynamika jest jednak "medialna", dlatego łatwiej się na niej opierać :)
|
|
Temat:
TEXT
Pelna zgoda. Chodzilo mi glownie o to, ze nie tylko dynamika przyrostu sie liczy, a to ile wyciskaja realnie $ z tego mniejszego wolumeny przyrostu, bo na to wiele osob nie zwraca uwagi skupiajac sie na samej liczbie pozyskan.
Moj nos mowi, ze trend sie nie odwroci dopoki nie wystrzeli dynamika przyrostu lub nie gruchnie jakies mocne info np. odnosnie nowych produktow :) czas pokaze.
|
|
Temat:
TEXT
To jeszcze wrzuc wykres zysku. Warto zerknac nie tylko na dynamike (tego dotycza de facto 2 Twoje wykresy) ale na monetyzacje klientow. Spolka ewidentnie stawia na wiekszych graczy - porownaj dynamike zysku do dynamiki pozyskiwania nowych klientow.
Na ktoryms walnym prezes sam powiedzial, ze skupiaja sie na wiekszych klientach, a nie na tych, ktorzy zastanawiaja sie czy zaplacic z prad czy za livechat.
Wedlug info ze spolki intensywnie pracuja nad rozwojem produktow, w tym nowych produktow, ktore sa juz odpalone i zbieraja klientow. Nie jest to jeszcze raportowane - zastanawiam sie jak to bedzie wygladac.
Generalnie to ciekawa spolka, ktora moim zdanien padla ofiara zbyt duzego hypeu. Swego czasu same reko kupuj z cenami docelowymi ok 80 zl. Co bedzie czas pokaze.
|
|
Temat:
TEXT
|
|
Temat:
BRAND24
Skąd dzisiaj takie wzrosty? Zbieranie przed wynikami?
|
|
Temat:
CAPITEA
Wiem, że nikt nie ma szklanej kuli ale jakie macie przewidywania co do dalszego zachowania kursu? Biorąc pod uwagę to co wiemy, sytuację na rynku.
|
|
Temat:
TEXT
Rynek Apple w PL nie jest duży i myślę, że tutaj rozwiązania jabłuszka nie będą mieć dużego wpływu. Inaczej to wyglaa za oceanem. Nie wiemy jak to będzie wygladać w praktyce - wydaje mi się, że jest to trochę inny segment jeśli chodzi o takie rozwiązanie. Ale zobaczymy :) Może to jest przyczyną gwałtownej korekty na spółce (wczoraj)?
Obserwuję z zamiarem zakupu, bo spółka wydaje mi się perspektywiczna.
|
|
Temat:
TEXT
Jak sądzicie, czy obecne spadki to tylko korekta wzrostowa czy coś więcej?
|
|