bfkuiqvj
Advertisement
PARTNER SERWISU
uojsnxnx
deVont

deVont

Ostatnie 10 wpisów
2018-12-02:
Witam,
W odpowiedzi na niektóre komentarze zamieszczone powyżej.
Proszę Państwa, nie jestem związany z tematem GetBacku czy SKOKu Wołomin, ale wczoraj [2018-12-01] ukazał się materiał osoby poszkodowanej w aferze SKOKu Wołomin, która nie po raz pierwszy nakreśla „przypadki” oraz powiązania osobowe.

Moja sugestia: może warto podjąć kontakt z panem Marcinem Karolińskim w celu wymiany doświadczeń i zawiązania mocniejszej grupy samoobrony [jak by to nie brzmiało].

YT: Magazyn Polskie Sprawy 133 - Marcin Karoliński o powiązaniach afery KNF z aferą SKOK Wołomin

Wybrane wątki:
08:45 - 09:47; GetBack-BFG-SKOK
23:25 - 25:10; rola BFG w uspołecznianiu strat i kryciu transferów finansowych
26:50 – 30:00; 10 wydział upadłościowy Sądu Gospodarczego i „przypadek” zmiany osoby prowadzącej

Powodzenia!

PS: Weryfikację materiału pozostawiam w kwestii indywidualnej.
.............................................

2018-11-19:
@baks nie uważasz, że nadszedł czas byś mnie publicznie przeprosił?
baks napisał(a):
Próbujesz coś udowadniać ale Ci nie wychodzi - na konkretne zapytania unikasz odpowiedzi bo brak argumentów.
Jeśli próbujesz silić się na analizę .... to rób to porządnie jak Krewa, czy Anty-Teresa a jeśli nie umiesz to nie udawaj speca w temacie. Ja nie próbuję tego robić publicznie .... bo uważam, że jestem za cienki - Tobie też zalecam wstrzemięźliwość ...
Własne analizy robię tylko na swój użytek - i na razie nie narzekam a chyba jestem bliżej prawdy niż to coś ...
Tyle, że mnie bardziej interesuje analiza w dłuższym terminie ...

Google Dysk: Grafika ilustrująca moment zamieszczenie mojego komentarza.
Googel Dysk: Grafika ilustrująca wyszczególnione zdarzenia na wykresie 11B.

Tłumaczyłem tobie za pomocą słów i wizualizacji danych finansowych spółki. Próbowałem podjąć dialog w oparciu od dane jakie wówczas były dostępne. Wybrane przykłady wizualizacji danych z raportów 11B:
Google Dysk: Przykład 001
Google Dysk: Przykład 002

Teraz z perspektywy czasu można prześledzić moje 4 komentarze i twoje odpowiedzi na nie!
Strony 547, 548, 549.

Na innych Użytkownikach stosuje ten sam zabieg co na mnie - przypisywania komuś czegoś, czego nie powiedział.
- - -
W swoim pierwszym komentarzu pisałem o tym, że trzeba zakładać, iż Zarząd będzie sprzedawał akcje, że otwarte luki to coś co trzeba mieć na uwadze zajmując pozycję na wzrosty w dniu 2018-04-23 i dniach po nim następujących.
Mówisz, że dla ciebie liczy się spojrzenie w długim terminie i „merytoryczne” argumenty. Zabawne jest to, że moja pierwsza wypowiedź była podyktowana między innymi twoim nadmiernie emocjonalnym podejściem do tematu.
baks napisał(a):
„… aż że spadek – to przecież Giełda”

I perełka na koniec:
baks napisał(a):
„Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)”

2018-04-26 x02:
@Frey; Dziękuję. Wiem. Było to poruszone w wątku 11B. Podałem tylko konkretne wartości opóźnień przytoczonych danych.
Cytat:
Obecnie w grupie FP na Steam jest ponad 130.000 osób. Jednak z moich obserwacji wynika, że po debiucie gry przyrost do grupy bardzo wyraźnie maleje - i traci jakikolwiek sens śledzenie go.

Mam inne zdanie, które wynika z moich obserwacji. Dodam, że można dostrzec wpływ na sprzedaż.
Dysk Google: Zmiana wielkości grupy Frostpunk na platformie Steam.

2018-04-26:
@broker12; Jeżeli tak, to opóźnienie wynosi około 49 h i 40 minut, bo 2018-04-24 o 13:58 grupa Frostpunk na Steamie liczyła 98805 członków. Peak jest z dnia 2018-04-25, 18:00; 21 h 37 minut wzgledem 15:37 [2018-04-26].
Cytat:
Steam Spy is still in beta, so expect major bugs.

2018-04-25:
Druga strona medalu dobrego produktu i umiejętnego marketingu: jedni zaczynają grać, drudzy kończą. W dodatku, w nie byle jakim stylu.
Na szczęście liczy się liczba sprzedanych kopii oraz marża.

YT: Frostpunk Hard Campaign Challenge - EP 9 The Final Storm - Hard mode PWNED!

2018-04-23 x04:
@baks, do tego już nie mam zamiaru się odnosić. Nawet nie raczyłeś się ustosunkować do mojej wypowiedzi w temacie rozpoczętym przez Ciebie. Każdy może prześledzić wątek i wyciągnąć wnioski.
[Wyraźnie zaznaczam: to nie jest AT.] Poniżej znajduje się wykres 11B z zaznaczonymi lukami. Krycie dwóch 230,xx i 218,xx może zaowocować spotkaniem z EMA233 na poziomie 193,xx. Równie dobrze jutro może być otwarcie z luką hossy. Decyzja o zaangażowaniu lub sprzedaży jest sprawą indywidualna, ale nadmierny optymizm budowany o przeczucia długoterminowe, na otwartym forum, to już … postawa nagana [moja ocena].
Odpowiem procentowo, gdyż „punkt widzenia zależy od punktu siedzenia”.

Google Dysk: Luki + wolumen + jeden ze scenariuszy, które wg mnie należy brać pod uwagę. Dwa pozostałe to trend boczny i wzrostowy :P

@andy_dufresne: większość tego co udostępniam, to jedynie dzisiejsza praca. Stąd pewna niepewność co do poprawności. Dane z muve.pl i grupy Frostpunk, to to jedynie długotrwały proces 41 dni. Wyciągam prosty wniosek: zajmowanie pozycji teraz na spółce, to bardzo duże ryzyko, [opinia] gdyż sporo jest już w cenie – grafika powyżej przygotowana dla @baksa, to ukazuje na drugim wykresie – że 27% korekta od 265 pln/akcję nie jest nieprawdopodobnym oczekiwanie. Nawet w tak krótkim terminie, jak dwa tygodnie. Uzasadnienie: już idzie walka o 7%, a dzienne wahania ceny są na poziomi 10,xx pln oraz trafne [wg mnie] wskazanie przez @krewa świeczki na 11B, na W1.
@aircanada15: ta analiza muve.pl to jedynie dodatek do zbiorczej informacji o zmianach w grupie Frostpunk na Steam i ewentualny „spławik” czy transmisje znanych i nieznanych youtuberów, twitcherów i innych pokrewnych mogły/miały wpływ na sprzedaż.
Wniosek 01: miały, ale w przypadku muve.pl był on słaby, acz widoczny. Tu obaj zgodnie rozumiemy, że wynika to ze skali muve.pl i tego, że przed-premierowa wersja, to wersja tradycyjna i od momentu premiery przyjdzie na nią 1-2 dni poczekać - kupowali ją najbardziej oczekujący/niecierpliwi :]
Wniosek 02: skoro transmisja z rozgrywki, z pełnej wersji gry miał odzwierciedlenie w sprzedaży na tak małej platformie jak muve.pl, to zasadnym jest oczekiwanie, że na innych większych, miała większy wpływ i że w przypadku znaczącej dziennej zmiany w wielkości grupy Frostpunk na Steamie, można snuć pozytywne oczekiwania.
Oczywiście, że jest to niemiarodajne do prognozowania sprzedaży :] Nawet o tym nie śmiałem wspominać, a co zaznaczyłem, że 151 sprzedanych egzemplarzy na muve.pl to zaledwie 151*94,90 [pln].

2018-04-23 x03:
@baks, proszę przestań skupiać się na mnie i przypisywać mi takie czy inne emocje. Proszę skup się na tym co piszę lub udostępniam. Nigdzie nie napisałem, że jestem w średnim czy długim terminie źle nastawiony do 11B. Gdy jestem złośliwy, to się z tym nie kryję. Dlaczego miałbym się kryć z negatywnym lub pozytywnym sentymentem do posiadania akcji 11B.
Nie dokonuję klasyfikacji spółki. Patrzę na AT i na AF. AF w formie graficznej udostępniłem. Dołączyłem informację o średniej ważonej wolumenem dziennej zmienności ceny dla ostatnich 21 sesji oraz średnim wolumenie liczonym od konkretnego dnia, by łatwo można było ocenić czy na wykresie ceny spółki mają miejsce zmiany na + czy -.
„ślizgasz się po temacie wybierając Ci co bardziej pasuje” i dlatego dołączyłem wykres kwartalny wskaźników i danych AF od 2012 roku do ostatnio zaraportowanych. Rzeczywiście nie biorę pod uwagę najbliższych premier i innych zdarzeń, od tak tupię nogą i kręcę głową :]
By inwestować w 11B moment był kiedy indziej, teraz już spekulacja, choćby pod wskazane przez Ciebie zdarzenia. Pociąg ruszył już dawno, teraz to kwestia wsiadania i wysiadania na kolejnych stacjach, nim pociąg dotrze do ostatniej.
@baks „Przy finansowaniu dużych produkcji z zasobów trudno oczekiwać dużej akumulacji kapitału czego wynikiem jest wykres kursu 2016”. Pisałem coś o oczekiwaniu dużej akumulacji kapitału i zależności z wykresem w 2016 roku? Ponownie mam wrażenie, że jestem oskarżany o czyn niepopełniony.
Chyba chodziło Tobie o 2015 rok a nie 2016, ale wtedy wskazane przez mnie zdanie jest nieprawdziwe. Dowodem niech jest wykres pokazujący środki finansowe i ich ekwiwalenty w ujęciu uwzględniającym emisje i tego typu operacje, oraz surowych danych [zamieściłem przykład z raportu za 3Q 2016]. Wszystko przy dwóch założeniach: że „ślizgam się po powierzchni” oraz że dobrze zrozumiałem znaczenia Twoich słów o akumulacji kapitału przez spółkę. Dorzuciłem w razie czego inne krzywe.
Google Dysk: jest wykres pokazujący środki finansowe i ich ekwiwalenty w ujęciu uwzględniającym emisje i tego typu operacje, oraz surowych danych.

@chris_martin, ale czy ja się kłócę z wielkością grupy Frostpunk na Steamie i jej znaczeniem? Nie. W dodatku jeszcze udostępniłem wykres ukazujący zmiany w niej zachodzące. Skąd ten przytyk?
Dziele się z Wami wizualizacjami danych liczbowych, a niektórzy z Was przypisują mi takie czy inne postawy. To chyba nie u mnie te emocje furczą.

2018-04-23 x02:
1. Odniosę się do wybranych fragmentów wypowiedzi, by nie wdawać się w emocjonalne przepychanki.
2. Nie. Nie mam informacji o planowanych ruchach przez Zarząd.
Pytam retorycznie: czy osoby z Zarządu lub ich przedstawiciele kiedykolwiek w historii relacji z inwestorami rozminęli się deklaracjami z rzeczywistością?
3. @Frey: „Spekulować czy inwestować - to zależy od długości planowanej inwestycji.”. To oczywiste i przez szacunek, tego i tym podobnych rzeczy w komentarzu nie zamieszczałem.
4. @aircanada15: „czemu ma służyć ta analiza sprzedaży na maleńkim w skali rynku VG muve.pl ?” Maleńkie – tak, ale „lepszy rydz niż nic”. Wyraźnie wskazałem źródło, by każdy na podstawie mojej pracy mógł wyrobić sobie zdanie: lokalne lub/i globalne. Dziwne, że o pojedyncze tweety „znanego streamera” i komentarzy się nie czepiasz, tylko o to co z braku informacji jest jakąkolwiek informacją.
Straszę? W którym miejscu? Skorzystałem z tego samego prawa z którego korzystać mogą wszyscy zarejestrowani [niektórzy wg mnie go nadużywają] czyli wygłoszenia opinii. Cytowanie – czynienie odwołania do czyjejś wypowiedzi, to nie straszenie lecz dialog.
Wyrysowana świeczka na W1 jest taka a nie inna.
„Kupuj plotki, sprzedawaj fakty.” i tak dalej.
5. @baks już nie chcę wywoływać dyskusji o porównaniu dziennej stopy zwrotu z kilku krótkich ruchów i z tego jednego długiego, ale może warto policzyć ile czasu od debiutu spółka rosła a ile czasu szła bokiem? Wg mnie niezaksięgowany zysk, to żaden zysk. Szczególnie na „bananowej giełdzie”.
6. @baks w kolejnym poście wytykasz mi, że Zarząd [choć w nawiasie jest napisane „czy ktoś inny”, więc Zarząd jest jedynie figurą stylistyczną] „nie musi sprzedawać akcji”, ale chwilę później wskazujesz, że należy brać taki ruch pod rozwagę [w zależności od perspektywy]. Czy aż takiej dokładności wymaga udzielanie wypowiedzi na tym forum, by pisać o rzeczach oczywistych? Krótko: a akcjonariusz mający 3% akcji może szarpnąć rynkiem i zakryć małe luki przy odpowiednim układzie świeczek? Czy należy to brać pod rozwagę przy krótkoterminowych ruchach lub zajmowaniu pozycji przy aktualnym położeniu kursu? Komentarz jest kierowany do wielu osób. Nie tylko do tych posiadających akcje od debiutu.
7. Może warto wspólnie zastanowić się nad wpływem kursu USD do PLN, a zyskami 11B?!
8. Wątek porównania CDR a 11B też nie doczekał się zbyt wielu merytorycznych wypowiedzi. Szkoda, bo i to na prostej grafice można przedstawić [wraz z uwzględnieniem emisji akcji i innych zdarzeń].
Google Dysk: Na poparcie własnych słów i podsycenie złośliwości przesyłam porównanie wskaźników w ujęciu kwartalnym i do POJEDYNCZEJ akcji dla obu spółek. Złośliwie brak legendy.
Czy teraz krycie tych małych otwartych luk wydaje się Wam bardzie prawdopodobne - możliwe?

W przypadku CDR warto zestawić to z wykresem z tego artykułu
2017-09-06 SW: CD Projekt w II kwartale zarobił 73 mln zł i pokonał prognozy maklerów,
i dokonać podobnego zestawienie z 11B.

2018-04-23:
Dziewiczy post: witam Wszystkich, szczególnie związanych z portalem StockWatch.pl.

Google Dysk: Analiza sprzedaży przed-premierowej w sklepie muve.pl + wizualizacja zestawienie transakcji w muve.pl ze zmianą grupy Frostpunk na platformie Steam.
Niektóre z założeń:
01. Komunikat na muve.pl "Produkt ostatnio zakupiony" odpowiada jednej transakcji.
02. Sprzedaż na muve.pl 94,90 pln/sztukę.
03. 55% dochodu z każdej transakcji na muve.pl dla 11Bit Studio.
04. Błąd - przegapienie transakcji na muve.pl, na poziomi 8 sztuk w całym okresie [od 2018-03-13 do 2018-04-22], czyli 5,33%.
05.Wraz z komunikatem następuje spisanie wielkości grupy na platformie Steam.
...

Wyraźny pik sprzedaży związany jest z dniem pierwszych transmisji z pełnej wersji gry. Kolejnego dnia nastąpił największy dzienny przyrost członków w grupie Frostpunk na Steamie [~1915 użytkowników/24h].
Aktualnie średni dzienny przyrost użytkowników w grupie Frostpunk, to 917 członków/24h, ale to raczej niskiej wartości wskaźnik w ujęciu jednopunktowym.

I z czystej złośliwości, podsycając emocje niektórych Użytkowników forum, przesyłam link [chcącym grać we Frostpunka - odradzam] do nagrania, w którym dobrze widać, iż można z rozgrywki dla pojedynczego gracza wycisnąć sporo emocji wraz z dobrze osadzonym mechanizmem "jeszcze jednej tury"/"jeszcze jednego dnia" i kilku innych zmyślnych realizacji:
YT: 2018-04-22 EnterElysium Part 07.
YT: 2018-04-22 EnterElysium Part 07: Efekt nadciągającej śnieżycy [x001].
YT: 2018-04-22 EnterElysium Part 07: Efekt nadciągającej śnieżycy [x002].

Wykresu AT nie pokazuję. Odwołam się nie tylko do komentarza użytkownika krewa, z dnia 2018-04-20

kliknij, aby powiększyć

ale i wzbogacę go przypomnieniem, iż w bliskim sąsiedztwie obecnego położenia kursu są otwarte aż cztery luki [230,xx, 218,xx, 176,xx, 166,xx]. [Opinia] Zarząd [czy ktoś inny] też kiedyś musi sprzedać część akcji :P A raport za IQ będzie bardziej miarodajny w temacie wyników sprzedaży. Od jakiegoś czasu na walorze należy spekulować a nie inwestować.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 2 grudnia 2018 11:59:02
Liczba wpisów: 9
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,337 sek.

yqsvhqhe
wszwkarz
Prezentacja inwestorska Grupy Klepsydra - 11 września 2025 r.
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +78 934,96 zł +394,67% 98 934,96 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tgwbaqzo
aqswiodk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat