Okradziona napisał(a):Czy mogę dostać odmowę odnośnie klauzuli 777 z sądu we Wrocławiu- może się ktoś podzielić? Mam taką samą prośbę o podzielenie się treścią wyroku odmawiającego wykonalności zt klauzuli 777 ( na prive'a)
|
|
Czy waszym zdaniem osoby , które skutecznie "wyjdą z pod kuratora" ( przesłany wniosek do NS) wejdą do grupy I , której przydzielona zostanie liczba akcji pochodząca z większej konwersji jeśli nie pojawią się na zgromadzeniu ? Pytanie ważne chociażby ze względów czysto technicznych przeprowadzenia samego zgromadzenia ..
|
|
@MA
Dziękuję, rozumiem zatem ,iż wychodząc z pod Kuratora , który przystąpi do grupy 1a , należy jednocześnie potwierdzić przynależność do grupy 1 do NS i dla tej czynności wystarczy pisemny wniosek ?
|
|
@MA ; @kryza ...czy Waszym zdaniem do przesłanego wniosku o zmianę grupy należy załączyć oryginał świadectwa , czy wystarczy kopia , a jeżeli kopia czy poświadczona notarialnie na zgodność ?
|
|
Mechanizm dystrybucji środków z fraudów , powinien być neutralny , niezależny od przynależności do grupy wierzycieli ( ograniczenie ryzyzka decyzyjnego) . Jeśli miałoby być inaczej mechanizm powinien być zdefiniowany przed podjęciem decyzji o przynależności do grupy a co najważniejsze przed głosowaniem warunków układu
|
|
...kupiłem bezpośrednio od GetBack ( jako emitenta - rynek pierwotny ) . Nie gram na giełdzie zatem mam ograniczone możliwości optymalizacji  podatkowej . Zatem pozostaje kwestia ewentualnych korzyści ( wiem brzmi słabo ) z posiadania akcji ..
|
|
Biorąc pod uwagę propozycje NS, jaki poziom konwersji sugerujecie dla właścicieli obligów zakupionych bezpośrednio w GetBack ( by the way  )?
|
|