borecki napisał(a):Sugeruje wszystkim skladanie zawezwania do próby uhodowej przeciwko Skarbowi Państwa. Zahamuje to bieg przedawnienia, a to ma na celu zwlekanie z opublikowaniem raportu NIK. Po dwoch latach sprawa sie przedawnia! Niewielki koszt a mozliwe ze to jesyna realna droga do odzyskania pieniedzy. Po dwôch czy trzech latach sprawa się przedawnia?
|
|
Popieram Get Oblig. Piszmy do dziennikarzy, do prokuratury, do prezydenta, premiera, do każdego, kto mógłby nam pomóc! Bo pomóc mogą, ale nie chcą! Tym, którzy ukradli pieniądze tylko o to chodzi, żeby uciszyć pokrzywdzonych!
|
|
A Sędzia Komisarz nie postanawia NIC z jakiego powodu ???
|
|
Nie rozumiem -spółka pokryje stratę z zysków w latach kolejnych!!!
|
|
Stowarzyszenie OSOG napisał(a):Rada Wierzycieli Getback podjeła uchwałę ws zwołania Zgromadzenia Wierzycieli. Aktualnie czekamy na wyznaczenie terminu przez SSR komisarza Jarosława Mądrego kaczmarekskonieczna.pl/wp-cont... Czy sędzia zobowiązał się do ustalenia terminu Zgromadzenia Wierzycieli?
|
|
Dlaczego wciąż nie została powołana komisja sejmowa?
|
|
Czy ktoś wie, dlaczego wciąż nie została powołana komisja w Sejmie ds Getback?
|
|
Rząd i Sejm zachowują się jakby nigdy nie było afery getback! Nie ma tematu, ciekawe dlaczego?
|
|
Ale że i pan Buczek, no proszę profesora...
|
|
AsGBK napisał(a):Sędzia podjął decyzję niezgodną z art. 123 P.R. Nie powołał do Rady Wierzycieli kandydata wskazanego przez Kuratora, który reprezentuje obecnie 65,8% ogółu wierzytelności i ma prawo skorzystać z parytetu z art. 123 do powołania trzech członków Rady Wierzycieli.
Sędzia miał obowiązek powołać kandydata zgłoszonego przez kuratora. Wyłącznie jeśli byłoby uzasadnione przypuszczenie, że zgłoszony wierzyciel nie będzie pełnił należycie obowiązków członka RW, sędzia może odstąpić od powołania wskazanego wierzyciela. W takim wypadku sędzia powinien zwrócić się do kuratora o wskazanie innego kandydata. Czy tym razem tak było, czy kurator wskazał WAM, czy jednak sędzia bez ustaleń z kuratorem powołał WAM?
Jeśli nie zostało to ustalone z kuratorem, to kurator ma prawo się odwołać i złożyć zażalenie na postanowienie sędziego o powołaniu WAM. Czyli mamy kolejne przeciąganie sprawy, a RW od ponad trzech miesięcy nie podejmuje uchwał... Mój mecenas twierdzi to samo!!!
|
|
@bukos Skoro głosowanie odbyło się niezgodnie z prawem, to dlaczego Sąd ani Kurator to zaakceptowali?
|
|
Joker napisał(a):bukos4 napisał(a):W związku z brakiem komunikatów ze strony Rady Wierzycieli chciałbym Państwa poinformować, że: 1) Posiedzenie nadal nie zostało zwołane, 12 września będzie to już 3 miesiące jak Rada de facto nie pracuje. 2) W ostatnim czasie nowe wnioski o zwołanie posiedzenia złożyli p. Joanna Bucholc, p. Olaf Gembarzewski i Marcin Bukowski. 3) Agmet oficjalnie poparł zwołanie posiedzenia. 4) Radosław Barczyński oraz Q1FIZ nie złożyli ostatnio żadnego wniosku o zwołanie posiedzenia. 5) Q1FIZ zapytany dwukrotnie czy popiera zwołanie posiedzenia Rady Wierzycieli, czy też jest za dalszym łamaniem Regulaminu przez Przewodniczącego i jego pełnomocnika nie udzielił do dnia dzisiejszego żadnej odpowiedzi.
Sądzę, że do Buczka na pewno przemówi ryzyko negatywnego szumu medialnego, a więc wykorzystajcie to. Buczek na poczàtku afery namawiał, aby ratować, tj. dofinansować getback, ale widać, że abris nie zamierza oddać pieniędzy, które stracili ludzie, z powodu niewłaściwego kontrolowania przez Abris spółki. Proszę o informację-jaka jest kara za nieumyślne doprowadzenie do sytuacji w jakiej jest getback? Czy za bankructwo spółki byłaby kara dla właściciela, tj. Abrisa?
|
|
Stowarzyszenie OSOG napisał(a):Drodzy okradzeni ! Mamy gorący okres wyborczy. Jako Stowarzyszenie OSOG gorąco Was namawiamy abyście w grupach aktywnie uczestniczyli w spotkaniach wyborczych i zadawali kandydatom kłopotliwe pytania o naszą kasę ukradzioną przez zorganizowana grupę przestępczą przy spółce giełdowej Getback. Organizujcie się geograficznie po min 2-3 osoby i chodzcie i pytajcie. Co dalej z rynkiem finansowym i banksterami przy sprzedaży toksycznych produktów? Co z odpowiedzialnością państwa ? Kiedy poznamy sprawców kierowniczych piramidy finansowej? Kiedy zajmie prokuratura ich/nasze środki?i Wykorzystajmy dobrze okres obietnic wyborczych aby zasygnalizować Nasze sprawy. Dobry pomysł!
|
|
Kiedyś był temat zaliczenia strat na akcjach/ obligacjach w podatku dochodowym. Czy w innych krajach są takie praktyki?
|
|
voyager747 napisał(a):Mam kupę kasy w Trigonie i ciekaw jestem co z tym będzie, jak się okażę, że podobnie zrobią co z Saturnem. Też jestem ciekawa, co się stanie z kasą ludzi, jeśli Trigona „zlikwidują”?
|
|
Drodzy forumowicze, jak to jest możliwe, że Dłużnik składa jedną propozycje układową, a wierzyciele ( okradzionych tysiące ludzi) NIE MA NIC do powiedzenia, bo ich przedstawiciele (rada wierzycieli i kurator ) nie maja własnych propozycji układowych?!?! Dlaczego w ogóle jest to możliwe?
|
|
10 głosów na Barczynskiego... I ten człowiek reprezentuje tysiące obligatariuszy!!! Co robi sąd??? To jest kpina!
|
|
Proponuję zapytać kuratora o wyniki głosowania. Jak były pierwsze wybory to podał, a teraz unika. Ciekawe dlaczego???
|
|
Za 2016 też im się nie należały! Już działali jako zorganizowana grupa!
|
|
Premie za 2017 to jawne przestępstwo, ale jak ktoś tutaj trafnie zauważył, Dąbrowski z dwórkami nie złożyli doniesienia, żeby nie było precedensu!
|
|
Zadajmy to pytanie Radzie Nadzorczej.
|
|
Czy premie zostały zwrócone??? Dlaczego spółka wciąż ich nie pozwala za wyrządzenie szkody???
|
|
„Motłoch” ... nazwał nas też tłuszczą!!!
|
|
Okradziona napisał(a):Obecny członek Zarządu GB współpracowała z byłym prezesem, który od ponad roku „siedzi”...? O co chodzi z Amsterdamem? I co na to Abris? Czy ktoś wie, o co chodzi z Pietkiewicz i Amsterdamem?
|
|
Obecny członek Zarządu GB współpracowała z byłym prezesem, który od ponad roku „siedzi”...? O co chodzi z Amsterdamem? I co na to Abris?
|
|
Skoro cały czas był temat konwersji, to dlaczego ostatecznie nie było nawet wariantu do głosowania z konwersją?
|
|
Pogromca napisał(a):[quote=Joker]Panie i Panowie nie bądźcie naiwni. Uważajcie na wszystkie forumowe gwiazdy co pchają się do RW! Jasne , pchają się drzwiami i oknami .Widziałeś ten las rąk chętnych do objęcia tej „zaszczytnej” funkcji na zgromadzeniu w październiku, kiedy została wybrana p. Bucholc ? Sądzisz ,że bukos , Olaf i Marek Dziduszko tak się tam pchali ?To chyba raczej wątpliwa przyjemność. Poświęcasz swój czas i co byś nie zrobił to i tak cię oplują . Porozmawiaj z Wójcikiem, dowiesz się ile nerwów i zdrowia kosztowała go ta rada ... Joker dlaczego nie kandydujesz ? A może kandydujesz ... ? Przypominam ,dziś ostatni dzień na oddanie głosu na odwołanie Jocker chyba kandyduje...jego styl pisania bardzo mi kogoś przypomina.
|
|
Ja mam jedną obserwację - media milczą na temat afery getback! Tysiące okradzionych ludzi, dziesiątki aresztowanych, piramida finansowa nagrodzona przez Giełdę Papierów Wartościowych i cisza! Cisza, bo...???
|
|
hektorek napisał(a):Joker napisał(a):[quote=Stowarzyszenie OSOG]Będzie cywilny proces Andrzej Gasidło (pośrednik number 1 GetBack, złoty medal KNF) ----- w czwartek 25 lipca g. 12:15, Sąd Okręgowy w Łodzi pl. Dąbrowskiego 5, sala 324, sygnatura akt X GC 1112/18 ---- Też będzie występować Karolina Pelc (Dyrektor Sprzedaży GetBack)!
To co odniosą się Panowie do artykułu w Pulsie Biznesu i Pana Olafa Gembarzewskiego, który zgodnie z informacjami zawartymi w artykule reprezentował bułgarską spółkę AGK Baltic, która w zeszłym roku próbowała odkupić bułgarskie aktywa GetgBacka? Dla Przypomnienia Pan Ola jest członkiem zarządu OSOG i zastępcą Pana Marcina Bukowskiego w RW. Czy będziemy się zasłaniać brakiem dostępu do internetu? Ps. Cytuję za Pulsem Biznesu. Warto poczytać. Próbował. No ale GB nie sprzedał. Biorąc pod uwagę jak sprzedawał różne swoje dobra GB (rolki) i kupował puste usługi lub przepłacane śmieci (czytaj defraudował), to to że GB nie sprzedał chyba tylko o Olafie dobrze świadczy ;))) Pod koniec swoich operacji GB podpisywał różne bardzo dziwne umowy i je skutecznie doprowadzał do końca, bo wielu wpływowych ludzi widocznie już wiedziało/zrozumiało, że to piramida. Niestety obligi dalej były opychane bez litości nieświadomym. Takim jak ja. Gdzieś trzeba było ukraść, żeby innym oddać.[/ Pewnie Olaf nie chciał zapłacić kilku lewym firmom i osobom i dlatego GB nie sprzedał!
|
|
Pogromca napisał(a):Wałek na Getbacku pokazał wszelkiej maści oszustom ,że obligacji nie trzeba spłacać ,bo kary nie ma.Dlatego teraz będzie się działo. To co zrobili z getback mówi wprost - oszukuj, kradnij i nawet się nie módl. Wszystko ci będzie wybaczone.
|
|
Czy kandydat do Rady Wierzycieli -pan Bryska to ten sam bryska, który zrobił mega przekręt ze stocznią? Jak taki człowiek może kandydować? Czy to tylko zbieżność nazwisk?
|
|
Maupa_w_niebieskim napisał(a):1/Jeżeli ktoś innym zarzuca brak transparentności to sam powinien być transparentny. I piszę to w kontekście użytkownika forum (obecnie w RW) , który nie był skory do ujawnienia swojej profesji (to, że jest duchownym wyszło na jaw przypadkiem) a mnie na grzeczną prośbę o przybliżenie spółek w których ponoć od 15 roku życia zdobywał doświadczenie biznesowe zaproponował podanie numeru swojego obuwia... 2/ Rada Wierzycieli nie jest organem kontrolnym spółki - jest organem postępowania o ściśle określonych ustawą uprawnieniach (art 128 ustawy 'prawo restrukturyzacyjne). Nadzór nad wykonaniem układu nie leży w ustawowych uprawnieniach RW. Osobą właściwą sprawującą nadzór nad wykonaniem układu jest Nadzorca Wykonania Układu. 3/ Powodzenie wykonania układu (jakikolwiek by on nie był) zależy od kondycji spółki więc (o zgrozo!) interes spółki staje się tutaj tożsamy z interesem wierzycieli i należy o tym pamiętać. 4/ Kontrola wierzycieli nad spółką 'tak' ale tylko pod warunkiem, że jest na tych samych warunkach dla wszystkich: jeżeli konwersja to taki sam % dla wszystkich albo bez konwersji w ogóle. Wszelkie inne formy niż "wszystkim po równo" otwierałyby drogę do przejęcia spółki dysponującej wielomilionowym majątkiem przez kilka-kilkanaście osób. 5/ Emocje są złym doradcą. Nie warto za sobą palić wszystkich mostów bo być może trzeba będzie wracać tą samą drogą.
Czy ktokolwiek wie lub słyszał, żeby Marcin Bukowski, bo o nim piszesz ( Ty nie masz odwagi się przedstawić) oszukiwał ludzi, prowadził nielegalne interesy? A to, że przewodniczący RN spółki giełdowej był prokurentem firmy, która stosowała nieuczciwe praktyki rynkowe i manipulowała starszymi ludźmi teraz wie już wiele osób.I to nie dzięki Tobie! Co zrobiłeś/ zrobiłaś dla okradzionych obligatariuszy? Bukos stara się i mu zależy! A to, że jest księdzem w niczym mi nie przeszkadza. Ważne, że jest uczciwy i walczy o pieniadze dla wszystkich! Do ministerstwa finansów poszedł na spotkanie nie po to, żeby gdzieś dostać robotę i komuś się przypodobać! Albo może ktoś go do rady nadzorczej gdzieś wsadzi!
|
|
Temat zorganizowanej grupy przestępczej jest widać dość niewygodny, bo pomimo wielu faktów, afera getback wciąż nie uzyskała tego „miana”.
|
|
robertsiudek napisał(a):Okradziona napisał(a):Ja poważnie pytam, bo wg mnie to temat dla prokuratury! Kto by na niego zagłosował, gdyby wiedział, czym tak naprawdę się zajmował?! Trzeba zawiadomić pana Anana Kofana, to temat dla OZNu :) Większość ludzi nie akceptuje biznesów, które są nieuczciwe i bazują na naciąganiu starszych ludzi. Jeśli ty to popierasz-twoja prywatna sprawa. Liczę, że kawaler Maltański ma jednak zasady moralne.
|
|
Ja poważnie pytam, bo wg mnie to temat dla prokuratury! Kto by na niego zagłosował, gdyby wiedział, czym tak naprawdę się zajmował?!
|
|
Kto by na niego zagłosował gdyby wiedział, czym się zajmował? Wg mnie to poważna sprawa. Trafił do RW na podstawie podkoloryzowanego cv-czy dobrze to rozumiem?
|
|
A w Rosji też naciągał na kołdry? I taki człowiek w RN spółki, która walczy o przywrócenie reputacji!
|
|
Maupa_w_niebieskim napisał(a):maciej_61 napisał(a): No właśnie. I w takiej sytuacji wysokiej klasy manager pracujący w Kruku i kancelarii prawnej, rzuca tą robotę i przechodzi do firmy - bankruta. I po co? żeby sobie zafajdać znakomite CV ? Czy też żeby zrealizować przejęcie "dobrego" GBK przez Kruka?
Odpowiedź na pytanie o przyczynę może być całkiem prozaiczna: for money! For money - ciekawe, ciekawe. GB ma mnóstwo „ skradzionych” pieniędzy.
|
|
A czy sprawa jest rozpatrywana jako zorganizowane przestępstwo?
|
|
maciej_61 napisał(a):No i Open Life się wali. W porę wyszedłem. A to przecie dzieło nikogo innego jak samego Kondzia naszego ulubionego. Razem z dr Leszkiem Cz. Na otarcie łez artykuł z Wprost z końca listopada 2017 pt "Lepsza twarz windykacji". Autorka pieje peany na cześć KK. Ciekawe co dziś by napisała. Acha bardzo zachwala inwestycje w Hussar Grupa. Więc prawdą jest że pismak napisze wszystko co mu się każe. Za odpowiednią opłatą. www.wprost.pl/tygodnik/1008729... Trzeba zapytać tej pani, czy sprawdziła informacje, które opublikowała!
|
|
Dopóki temat kisi się tylko w Polsce-będzie dalej się kisił, bo nie po to było to przestępstwo, aby teraz oddać pieniądze. Trzeba temat zaadresować do Rady Unii Europejskiej i Banku Światowego.
|
|
Maupa_w_niebieskim napisał(a):@Vox 1/Układ jest nie z Abrisem tylko ze spółką w której rzeczony Abris na 'czysto' ma około 20%. A że przyjął na siebie rolę chłopca do bicia to już ich sprawa. Przypominam, że aktualnym większościowym akcjonariuszem GetBacku jest DNLD Holding czyli konsorcjum funduszy PE w którym to konsorcjum Arbis ma mniejszość. A kto jest rzeczywistym beneficjentem tego konglomeratu to diabli wiedzą. 2/ Kenneth Maynard nie był człowiekiem ze struktur Abrisu ale został przez nich wynajęty do 'pilnowania' GetBacku jako mający doświadczenie w branży windykacyjnej. Jako, że nie biorą tylko ryby to stało się tak jak się stało i Kondzio mógł napisać 'Ken jest nasz'. BTW stołeczna wieść gminna niesie, że grzecznie owe 3 bańki oddał. 3/ Haitong Bank - co w tej sytuacji proponujesz żeby ustąpili?. Prośby nie poskutkowały. Mają mocne 'plecy' i współpracują np. z Min. Fin. ( byli chociażby współorganizatorem emisji tzw Panda Bonds). Abris zatrudnił Zarząd i Kąkolewskiego! Abris zatrudnił Radę Nadzorczą! Abris tak zarządzał swoimi ludźmi, że podczas jego „rządów” pracowała piramida finansowa.
|
|
@Vox wreszcie ktoś napisał prawdę!!!
|
|
Wszyscy piszą jakby to rzeczywiście była spółka. Przecież to było zaplanowane i dobrze przeprowadzone przestępstwo! Okradli nas i taki był plan. Spłacą banki i innych przyjaciół krolika, bo Ci bych ich „zjedli”. Piramida finansowa, notowana na GPW i źadnych konsekwencji! To jest nowy przepis na biznes!
|
|
„Układ” z GB pokazał wszystkim złodziejom, oszustom i krętaczom-w Polsce tak można!!! Żadnych sugestii, aby właściciel dokapitalizował spółkę!!
|
|
Okradziona napisał(a):Mam pytanie-gdzie mogę zaciągnąć informacji o produktach, które sprzedawało TU Europa, tj. Market Neutral i Debt Equity. Bankier w mailu zapewniał, ze brak ryzyka utraty kapitału i min 5% zysku, a od ponad roku nic nie wpłacili i chciałam sprzedać, ale są warte ponad 50% taniej, niż wpłaciłam. Powtórzę moje pytaniem będę wdzięczna za odpowiedź.
|
|
Mam pytanie-gdzie mogę zaciągnąć informacji o produktach, które sprzedawało TU Europa, tj. Market Neutral i Debt Equity. Bankier w mailu zapewniał, ze brak ryzyka utraty kapitału i min 5% zysku, a od ponad roku nic nie wpłacili i chciałam sprzedać, ale są warte ponad 50% taniej, niż wpłaciłam.
|
|
Ja oczywiście, że zagłosuję na OSOG! Jak widać ten, który niby jest od obligatariuszy NIC nie zrobił dla pokrzywdzonych! Nawet się zastanawiam, czy to nie był koń trojański ...
|
|
A co się stanie z obligacjami IB, jeśli bank zostanie przejęty ?
|
|
Dyrektor departamentu ds PR!!! To jest kpina! Za nasze pieniadze maja rozdmuchaną strukturę! Takie kompetencje na obecny Zarząd i taką przeprowadza restrukturyzację!
|
|
Czy pani Pietkiewicz po prawie roku pracy udało się złożyć chociaż jeden wniosek do sądu? Czy nadal pali głupa i nie wie, jak to się robi?
|
|
Poza tym Do prawomocnego postanowienia RW będzie istnieć i będzie m.in. pilnowała wydawania naszych pieniędzy. A jak widzimy za nasze pieniadze żyje się w getback bogato!!!
|
|
Barczynski nazwał nas tłuszczą!!! Mówi to człowiek, który zgłaszał się, że chce walczyć z getbackirm k odzyskanie pieniędzy !!!
|
|
Głosy w RW są nam niezbędne!! Prawomocne postanowienie w sprawie zatwierdzenia układu będzie pewnie nie wcześniej niż za kilka miesięcy. Po pierwsze nie wiemy, czy sędzia nie przełoży terminu 29 maja w sprawie rozpoznania układu, po drugie jaka ta decyzja by nie była, to na postanowienie w przedmiocie zatwierdzenia układu przysługuje zażalenie (zażalenie wnosi się w terminie dwóch tygodni), wyrok zapadnie dopiero w drugiej instancji.
|
|
Trzeba natychmiast zmienić RW!!! Obecna straciła zaufanie totalnie! Przewodniczący RW zrobił wszystko, żeby przypodobać się Abris! Dla nas nic dobrego nie zrobił!!! To koń trojański getbacka!!! OSOG działa od miesiąca, a już byli w sejmie! Popieram nowych kandydatów!
|
|
Ja popieram zdecydowanie! Ktoś wspomniał, że dlaczego tak późno. Lepiej późno niż wcale. Wszyscy wiemy, że obecni przedstawiciele w RW reprezentują wszystkich interesy, tylko nie drobnych obligatariuszy i dlatego trzeba to zmienić!
|
|
A wszystkie lewe umowy na które nie miała spółka pokrycia?
|
|
Wszyscy byli merytoryczni, kompetentni i waleczni! Dziękujemy! Walczmy! Nie poddamy się! Pani w czerwonej kurtce i pani na czarno brawo! Prokuratura... brak słów!
|
|
Dzięki Bukos!
|
|
Czy są podstawy prawne, aby domagać się od Abris pieniędzy uzyskanych z IPO?
|
|
Ilu jeszcze takich Dmitriukow trzeba pokazać, żeby stwierdzić, że to od początku była zorganizowana przestępczość!!!
|
|
Ja! :)
|
|
Spłata zabezpieczonych również objęta jest układem?
|
|
Czy ktoś może mi powiedzieć za sprzedaż jakich ubezpieczeń Idea dostała karę?
|
|
To jest kpina z Wymiaru Sprawiedliwości! Kolejna afera zamiatana pod dywan!!! A prawnik cukiernik nadal zasiada w banku Polsatu?
|
|
To jest ciekawe -wg słów Dąbrowskiego to piramida finansowa, a GB NIKOGO nie pozwał... czyli sam ją stworzył.
|
|
Getback nie wytoczył ani jednej sprawy, że ktoś nielegalnie wyprowadził pieniadze! Czyli skoro nie ma złodzieja, to gdzie są nasze pieniądze?
|
|
A Hoist widzi szansę w rozwoju firmy, a Dąbrowski z dwórkami nie widzą! I jak szybko pozbyli się najlepszych portfeli, z dyskontem 80 mln i to po stres testach! I że prokurator na to pozwala! Firma okradła ludzi, wyparowały miliardy i tym ludziom ktoś pozwala dalej rządzić się ukradzionymi pieniędzmi !
|
|
A dlaczego Abris nie pozwał byłej RN za niedopełnienie obowiązków ?
|
|
Muszą sprzedać to, co najlepsze do zaufanego podmiotu z extra dyskontem -inaczej nie dopuszczą do upadłości.
|
|
Dopisuję się do przedmówcy Visit 68- skala przestępstwa, ilość zaangażowanych osób, wielowątkowość potwierdzają zorganizowaną grupę przestępczą, a my jesteśmy ICH ofiarami!
|
|
Gratulacje dla Bukosa! Kompetentny, uczciwy Człowiek!
|
|
Czarneckiego banki bez pozwolenia i w przestępczy sposób wcisnęły ludziom obligi, ale Gierynskiego firma zbudowała piramidę finansowa! Zobaczcie, ze jego nazwisko nigdy nie pada! Getback to spółka Abrisa i Abris odpowiada za przestępcza grupę ! Poprzez zaniechanie podstawowych obowiązków właściciela Getback miał możliwość okradania ludzi!
|
|
To właściwa droga!!! W Polsce robią wszystko, aby temat umarł! To jest fakt, że zostaliśmy okradzeni! W piramidzie Madofa pokrzywdzeni odzyskali 70%, a jego firma nie była na giełdzie, nie dostała nagrody i nie była audytowana przez Deloitta!! A Rząd Polski milczy!!!! Zawiódł KNF, zawiódl aparat państwowy ! Wszyscy pokrzywdzeni, tylko nie Ci których okradziono!!! Należy wyjść poza granice Polski!
|
|
Zostałam okradziona przez Getback!!! Jestem osoba potrzebująca panie przewodniczący Abrisa!!! Zwracam się do pana, bo Abris jest wlascicielem spółki która w zorganizowany i przestępczy sposób doprowadziła do wyłudzenia pieniędzy u Polaków! Ludzie potracili zdrowie! Pomagaj pan potrzebującym, którzy stracili bos pan biznesu nie potrafił przypilnować! Co tutaj pan zrobi???
|
|
Tego nie można nazwać układem, a złodziejstwem!
|
|
Zaczynaja mówić o akcjonariuszach-pewnie coś szykują ...
|
|
Czy był ktoś dzisiaj na walnym? Dalej Abris udaje pokrzywdzonego?
|
|
Ani rząd ani opozycja nie interesujà się tematem! Jedynie Tusk podczas przesłuchania w temacie amber gold wspomniał o getback! A premier to już szczególnie nie porusza tematu...
|
|
Pamietam jak czekaliśmy na raporty getbacka i chwile przed północą zmieniali daty! Widać, że nawet Sąd przekonali, żeby robić Sylwestra z Getback!!! Farsa, kpina z wymiaru sprawiedliwości !
|
|
Sąd nie wyraził zgody, aby upewnić się odnośnie konwersji na tygodniowe przeniesienie głosowania, ale po raz kolejny zgadza się na rzadania dłużnika!!! Okradli tysiące ludzi, kombinowali i nadal kombinują i jest ok!
|
|
Jeśli wysłać info do USA i na cały świat, że Deloite aufytował piramidę finansowa, to inaczej z nami zaczną rozmawiać. Kilka lat temu Philips Polska za dawanie łapówek w Polsce nie poniósł żadnej kary, ale w Stanach zapłacili wielo milionowe kary! Deloitte to Deloite i niech za to odpowie!
|
|
Odnośnie tego, czy nowy członek RW to ksiądz czy prawnik - jakie to ma znaczenie? Został okradziony jak reszta nas wszystkich. Ludzie, walczmy o pieniądze z tymi, którzy nam zabrali! Abris nam je zebrał, a pozwolili na to KNF, gpw, Deloitte i inni, którzy zostali sowicie opłaceni!
|
|
Na jaki adres do rzecznika finansowego pisać skargi na złodziejska spółkę?
|
|
Ja również popieram bukosa!
|
|
Co należy zrobić, aby odwołać RW z rady?
|
|
Dlaczego prokurator milczy??? Już prawie rok temu wybuchła afera i pisowa prokuratura nie radzi sobie z tematem! Okradli ludzi, zawinił KNF, gpw, audytor, abris, zarząd, RN i może jeszcze wiele innych osób i instytucji! A PiS zamiata temat pod dywan! Jeśli nie wyjdziemy na ulice nie odzyskamy NIC!
|
|
Z takim założeniem dealerzy narkotyków tez powinni mieć status pokrzywdzonych!
|
|
A ja sądzę, że abris na niczym się nie skupił, tylko od początku tobyło zaplanowane! Tyle miesięcy minęło i NIC!!!
|
|
Hektorem, pomysł jest idealny!
|
|
Czy pytał ktoś kuratora lub NS (z takimi przyjaciółmi to i wrogów nie trzeba)- kiedy będzie info układzie?
|
|
Jest źle! Wszystkim jest na rękę, żeby temat wyciszyć! Jeśli nie zaczniemy działać-nie dostaniemy nic! Abris idzie zgodnie ze swoim planem! Prezes z dwórkami na nartach!
|
|
Czy sędzia jest już w pracy? Czy są jakieś ustawowe terminy, kiedy jest zobowiązany do ustosunkowania się do zgłoszonych zastrzeżeń do układu? Ktoś pisał tutaj, ze ma odpowiedz od uokik i wysłał ja do sądu.Moze należy temat zgłosić do dziennikarzy?
|
|
Najgorsze jest to, że mieliśmy rację, a tchórz NS i sędzia byle się pozbyć sprawy poprostu nas nie słuchali! Tutaj jawnie zostało złamane prawo!
|
|
O poza tym co to za kara! 2 mln pln! Prezes Pdm tyle w kilka mcy zarabiał.
|
|
Poza tym, ojciec Morawieckiego już dawno mówił, ze nasz premier doradził mu, aby się nie zajmował getback, bo to ... Czyli Rząd jeszcze przed wybuchem afery wiedział, co się dzieje w getback!
|
|
Lębork 07 w pełni się z Tobą zgadzam! Jeśli nie będzie protestów, głodówek to nic nam nie oddadzą!! Zostaliśmy okradzeni!!! To nie getback splajtował, ale to było zaplanowane!!! A państwo NIC z tym nie robi!
|
|
Wczoraj wysłałam. Dziękuję za opracowanie zastrzeżeń.
|
|
Jest tak jak piszesz. Zabezpieczonym na rękę obecny Zarząd. Chaos po zmianie władzy byłby wielki. Natomiast Zarząd będzie po prostu bawił się w syndyka, zakańczał działalność i likwidował przez lat osiem kasując pensyje. Jak wcześniej się nie wywróci na braku płynności. RB się skumplił i za jakieś obietnice robi PR gdzie się da. Musi się chłopak odkuć na stracie, wiele by tak samo zrobiło. Mimo, że jest w RN i w RW to jest na posyłki Zarządu.
Jeżeli jest jednak inaczej to oczekujemy jasnych, konkretnych informacji o stanie spółki w cyfrach a nie : trochę lepiej , ale tragicznie.
Oczekujemy konkretnych pomysłów: - jak szybciej wyciągnąć kasę, która jak wiadomo odkłada się powoli w funduszach, gdzie GB ma certyfikaty, ale wypłacana nie jest, bo jest z tym jakiś problem - jak zwiększyć opłaty za serwisowanie, przez co podratować płynność od ręki - jak zdjąć spółkę z GPW przez co uwolnić się od zakazów nt informowania o stanie spółki bez ściemniania i przemilczania faktów, zresztą Zarząd i tak już ma w d. obowiązki informacyjne - jak przyspieszyć procesy związane z fraudami - jak współpracować z Państwem aby wzorem sytuacji z Madoffem odzyskać nie 25% a 70% i żeby różnica nie trafiła do Abrisa et consortes a do wierzycieli?
I jasnej informacji: co Pan Radek ma przyobiecane przez Abris / Zarząd GB i za jakie czynności?
Co do tego , że niby Abris nic nie wiedział co KK ze swoim dworem wyprawiał , to nie ma ch. we wsi. Jestem biegłym rewidentem i nie wierze, że Abris - profesjonalny inwestor z całą wiedzą i doświadczeniem nie wiedział, że GB stosuje "agresywne" zasady rachunkowości.
Dopisywanie do odzysków wyniku na rolkach? Niby jak miał o tym nie wiedzieć? Wystarczyło zapytać: a weźcie mi Kąkolewski rozpiszcie z czego te odzyski ... no dobra... gotówka rozumiem, a to drugie? Co to za odzysk, który odzyskiem nie jest.... Na to KK bajeruje, że wicie rozumicie, to nie jest duży grzech i audytor przeszkód nie widzi, bo sam podpowiedział, że będzie dobrze a fundusze mogą szybciej rozpoznawać zyski przez co wyceny rosną .... grzech nie skorzystać. Sukces w IPO murowany.
Lewe wyceny portfeli? Profesjonalny, ale niezależny rzeczoznawca , ba nawet mało rozeznany ale upierdliwy audytor by to wychwycił i zaraportował ponad Zarządem a nawet ponad RN do Abris, jeżeli miałby podejrzenie, że RN jest w zmowie z Zarządem. Gdzieś w kwitach Deloitte może być dowód, że były jakieś zarzuty do działania kontroli wewnętrznej wokół procesu wyceniania, wadliwości modeli itp.
Zbyt wiele jednak osób było opłacane za efekt a nie za jakość wyceny. Gdyby Kąkolewki nie oszalał z emisjami po to by spłacać opcje put to długo by te wyceny nie były korygowane.
Kupno EGB, które w krótkim czasie przed kupnem nabrało niebotycznej wartości? Po co? To był deal za obrabianie rolek przez Altus, na który Abris przystał. W poczekalni była chodowana na New Connect podobna firma , tym razem przez Trigona. Kurs poszedł przez sufit, bo płynność była rzadna, ale to miało uzasadnić wysoką cenę odkupienia - wdzięczność za obsługę rolek.
Tak więc albo Abris to skończeni idioci, bo nic nie zauważyli i nie powinni dalej prowadzić tej firmy dla zasady, albo wiedzieli że jest niehalo z rachunkowością i dlatego też powinni być odsunięci, przez konwersję.
Ten tekst należy rozesłać do wszystkich -rzàd, prokurator, posłowie, senatorzy, prasa. Komunikujemy się tutaj lub na bankier, a musi być o nas głośno! Ja nie znam się na inwestowaniu, więc nie przygotuję merytorycznego komunikatu, ale gdyby pan go przygotował to zajmę się jego dystrubucją w mediach społecznościowych. Jeśli jest tutaj prawnik-to proszę o komentarz, jakie mogących konsekwencje publikacji „moich przemyśleń o getback i Abris”.
|
|
Wyślijmy pisma-to jedyna szansa.
|
|