PARTNER SERWISU
wegrljij
501 502 503 504 505

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

Visit68
0
Wpisów: 124
Wysłane: 24 lipca 2019 16:39:33
Szanowni Państwo

Dziękując tzw Piramidzie finansowej za upublicznienie kłamliwego i stronniczego artykułu mogę Was
zapewnić ze będzie on po analizie wykorzystany do stosownych zawiadomień wobec właściwych organów państwa i UE zajmujących się finansową przestępczością zorganizowaną o charakterze międzynarodowym. Do tej pory podpisywane dokumenty zamykały nam usta. Pamiętajmy ze organy Nadzoru Finansowego ostrzeżone przez Sygnaliste zablokowały emisje obligacji Getback w Rumunii i Bułgarii.

Pogromca
0
Wpisów: 24
Wysłane: 24 lipca 2019 18:37:22
Najwyższy czas zakończyć tę hucpę z PPU ! To jest niebywałe aby piramida finansowa miała wdrażany plan naprawczy! Czas wyjść z tym poza granice państwa teoretycznego jakim jest Polska.

Joker
127
Wpisów: 2 050
Wysłane: 24 lipca 2019 19:58:06
bekdas napisał(a):
Niestety ale liczysz dobrze.
Wniosek z tego taki że szkoda pary na ratowanie trupa. Idę o zakład że każdy typ z zarzadu i RN jak tylko nie zobaczy kasy z wypłaty z dnia na dzień odejdzie. To się nawet nie spina na nędzne 25% dla nas.
Przejedzą kasę do końca roku i goodbye.
To że GB przepłacał powszechnie wiadomo ale za tym szły już rzeczywiste nasze pieniądze. Do kogo?
Za co i na jakich warunkach?
Dlaczego do dzisiaj nie ma odpowiedzi na najprostsze pytania.
Jeśli kupuję na rynku towar o 30% taniej niż inni to nie wiem że to szwindel?
Jeśli Michael Strom jako profesjonalny DM sprzedaje obligacje za 14% to przyczynia się do czego?
Podobnie PDM, IB itd.
Każdy pośrednik to tylko inny model. Cel i kierunek ten sam.
W zwrot kasy z GB nie wierzę bo coś zbudowane na przestępstwie nie ma prawa znowu powstać. To się zwyczajnie nie uda.
Pośrednicy, banki mają się dobrze. Zarobili za sprzedaży, wcisnęli GB niewiele warte wierzytelności i wzięli kasę od złodzieja.
W dodatku dzisiaj są grupą uprzywilejowaną.
Kim my jesteśmy?
Wspomniany DM nie oferowal obligacji na 14% a okolo 6%. Warto sprawdzac zanim napisze sie glupoty.

Joker
127
Wysłane: 24 lipca 2019 19:59:11
Pogromca napisał(a):
Najwyższy czas zakończyć tę hucpę z PPU ! To jest niebywałe aby piramida finansowa miała wdrażany plan naprawczy! Czas wyjść z tym poza granice państwa teoretycznego jakim jest Polska.
A konkretnie? Co nalezy zrobic? Gdzie z tym pojsc? Przeciwko komu?

Pogromca
0
Wysłane: 24 lipca 2019 20:19:31
Joker napisał(a):
Lama zła, próby dealowania z GB to Ok. Komedia.
Tak jak napisał Hektorek Lama tylko tłumaczy zachowanie tego naszegonaniby przedstawiciela.Napisałeś tez nie dawno o doświadczeniu i wiedzy Barczyńskiego.To jeszcze napisz, co dzięki tej wiedzy zyskali obligatariusze niezabezpieczeni .Układ który jest ,,sukcesem'' .W sumie tak piszą w ,,Parkiecie ''ten układ to zdecydowanie sukces hello1 Swoja drogą nie ma to jak rzetelne dziennikarstwo .Zgadzam się to jest sukces dla Abrisu i zabezpieczonych ,bo dla mnie i większości obligatariuszy ten układ to SKANDAL .Dla Ciebie to jest sukces? Uważasz za sukces to ,że w drugiej połowie 2021 roku dostaniesz 2% z 25 % spłaty ?Angel To jest dopiero KOMEDIA! Pan Barczyński ma doświadczenie w totalnej manipulacji ludźmi .Czytając twoje ostatnie posty mam wrażenie ,że już temu bogatemu doświadczeniu uległeś.

Pogromca
0
Wysłane: 24 lipca 2019 20:24:28
Joker napisał(a):
Pogromca napisał(a):
A konkretnie? Co nalezy zrobic? Gdzie z tym pojsc? Przeciwko komu?
Pewnie przeciwko naukowcom,co to jeszcze nie udowodnili ,że pieniądze parują.

kokospl
46
Wpisów: 1 795
Wysłane: 24 lipca 2019 21:22:46
Przeciez z tego ukladu nie na ma zadnych szans nic uzyskac i nawet nie ma co sie oszukiwac
PS. Czy w przypadku resolution IB to bank przejmujacy przejalby rowniez odpowiedzialnosc za ewentulne rozczenia klientow?

Pogromca
0
Wysłane: 24 lipca 2019 22:12:24
Przeczytałem dzisiejszy artykul z Pulsu Biznesu.. ,Czyżby pan redaktor taniej sensacji szukał?.Sensacja bo w RW jest ksiądz ? Sensacja bo w RW jest biznesmen co chciał odkupić portfele bułgarskie getbacka, albo inny biznesmen sprzedający garnki i kołdry? A może ,panie redaktorze Abris i inne spółki ,,globusy'' powiązane z getback byłyby ciekawszym tematem? Wszak póki co naukowcom nie udało się dowieść ,że pieniądze mogą wyparować ot tak jak woda choćby.
Edytowany: 24 lipca 2019 22:19

Okradziona
0
Wpisów: 161
Wysłane: 24 lipca 2019 22:23:49
Ja mam jedną obserwację - media milczą na temat afery getback! Tysiące okradzionych ludzi, dziesiątki aresztowanych, piramida finansowa nagrodzona przez Giełdę Papierów Wartościowych i cisza! Cisza, bo...???

Kakarotto
83
Wpisów: 1 586
Wysłane: 24 lipca 2019 23:40:50
Poprzedni rząd zawiódł, obecny nie umie naprawić więc kazali swoim telewizjom pokazywać w wiadomościach jak krowa weszła na dach domu - akurat takie coś dziś pokazywali.

bekdas
0
Wpisów: 49
Wysłane: 25 lipca 2019 10:58:12
Joker napisał(a):
bekdas napisał(a):
Wniosek z tego taki że szkoda pary na ratowanie trupa. Idę o zakład że każdy typ z zarzadu i RN jak tylko nie zobaczy kasy z wypłaty z dnia na dzień odejdzie. To się nawet nie spina na nędzne 25% dla nas.
To że GB przepłacał powszechnie wiadomo ale za tym szły już rzeczywiste nasze pieniądze. Do kogo?
Jeśli Michael Strom jako profesjonalny DM sprzedaje obligacje za 14% to przyczynia się do czego?
Podobnie PDM, IB itd.
W zwrot kasy z GB nie wierzę bo coś zbudowane na przestępstwie nie ma prawa znowu powstać. To się zwyczajnie nie uda.
Pośrednicy, banki mają się dobrze. Zarobili za sprzedaży, wcisnęli GB niewiele warte wierzytelności i wzięli kasę od złodzieja.
Kim my jesteśmy?
Wspomniany DM nie oferowal obligacji na 14% a okolo 6%. Warto sprawdzac zanim napisze sie glupoty.

Czy kolega był/jest klientem tego DM że zna sprawę?

Obligatariósz_kontakt
0
Wpisów: 26
Wysłane: 25 lipca 2019 11:23:22
Pogromca napisał(a):
Joker napisał(a):
Lama zła, próby dealowania z GB to Ok. Komedia.
Tak jak napisał Hektorek Lama tylko tłumaczy zachowanie tego naszegonaniby przedstawiciela.Napisałeś tez nie dawno o doświadczeniu i wiedzy Barczyńskiego.To jeszcze napisz, co dzięki tej wiedzy zyskali obligatariusze niezabezpieczeni .Układ który jest ,,sukcesem'' .W sumie tak piszą w ,,Parkiecie ''ten układ to zdecydowanie sukces hello1 Swoja drogą nie ma to jak rzetelne dziennikarstwo .Zgadzam się to jest sukces dla Abrisu i zabezpieczonych ,bo dla mnie i większości obligatariuszy ten układ to SKANDAL .Dla Ciebie to jest sukces? Uważasz za sukces to ,że w drugiej połowie 2021 roku dostaniesz 2% z 25 % spłaty ?Angel To jest dopiero KOMEDIA! Pan Barczyński ma doświadczenie w totalnej manipulacji ludźmi .Czytając twoje ostatnie posty mam wrażenie ,że już temu bogatemu doświadczeniu uległeś.

Należy sprostować powyższą wypowiedź: w GG Parkiet ukazał się wywiad z R. Barczyńskim. Przewodniczący_wielu_rad zwany w skrócie rad-kiem stwierdził w nim, że "układ z GetBack to sukces". @Pogromca podaj proszę choć jeden artykuł, w którym Parkiet stwierdza to samo. Znam obu dziennikarzy piszących o GetBacku: Maćka Rudke i Przemka Tychmanowicza - obydwaj mają na ten temat odmienne zdanie. A wywiad z Barczyńskim - ktoś to musiał opublikować, inaczej w ogóle bylibyśmy odcięci od jakichkolwiek źródeł informacji.
I niestety - jest zakaz pisania o GetBacku - czekamy aż sprawa przycichnie. Jeśli nie mówi się o problemie, to problemu nie ma.

Obligatariósz_kontakt
0
Wysłane: 25 lipca 2019 11:26:52
bekdas napisał(a):
Joker napisał(a):
bekdas napisał(a):
Podobnie PDM, IB itd.
Kim my jesteśmy?

Poza tym kwestia czytania ze zrozumieniem: Bekdas napisał o obligacjach "za 14%" (14% prowizji dla DM Michael Strom???) a Joker pisze o obligacjach "na 14%". Warto sprawdzac zanim napisze sie glupoty.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 961
Wysłane: 25 lipca 2019 11:33:46
Obligatariósz_kontakt napisał(a):
I niestety - jest zakaz pisania o GetBacku - czekamy aż sprawa przycichnie. Jeśli nie mówi się o problemie, to problemu nie ma.

Zakaz wydany przez kogo i komu?

Joker
127
Wysłane: 25 lipca 2019 11:41:13
bekdas napisał(a):

Tak. Byłem/jestem. Podobnie mBanku, PKO i Citi. Znam sprawę. Mam porównanie. Częściowo jest ona opisana m.in: gazetagieldowa.pl/uncategorize...

Obligacje miały standardowe oprocentowanie. Jako jedyny znany mi DM w warunkach mieli zapis, że jak GetBack wyemituje obligacje na oprocentowaniu 8,10% lub wyższym, wówczas Klientom musi też podnieść oprocentowanie lub zwrócić środki.

A więc nie gadaj głupot, bo to akurat dobrze świadczy o instytucji. Dzięki temu poszkodowanych jest znacznie mniej, a ja jestem biernym obserwatorem.
Zwracam uwagę też na datę artykułu. 2 miesiące przed wnioskiem o PPU.
Edytowany: 25 lipca 2019 11:45

Joker
127
Wysłane: 25 lipca 2019 11:43:09

-----
Masz koszty wykazane w większości emisji z Catalyst, więc sprawdź zanim kogokolwiek zaczniesz oczerniać.

maciej_61
0
Wpisów: 803
Wysłane: 25 lipca 2019 11:45:10
Mniej więcej w tym samym czasie zadzwonili do mnie bezpośrednio z GBK, proponując obligi na 10,4% (nie na 14%). Może "po drodze" wystąpił jakiś błąd redakcyjny.

Obligatariósz_kontakt
0
Wysłane: 25 lipca 2019 12:05:51
Joker napisał(a):

-----
Masz koszty wykazane w większości emisji z Catalyst, więc sprawdź zanim kogokolwiek zaczniesz oczerniać.

@Joker: ja nie pisałem o 14%. czy twój tekst był do mnie? Jeśli do mnie, kogo oczerniałem? Cytowałem twój wpis: "Warto sprawdzac zanim napisze sie glupoty."

bekdas
0
Wpisów: 49
Wysłane: 25 lipca 2019 12:08:23
Joker napisał(a):
bekdas napisał(a):

Tak. Byłem/jestem. Podobnie mBanku, PKO i Citi. Znam sprawę. Mam porównanie. Częściowo jest ona opisana m.in: gazetagieldowa.pl/uncategorize...

Obligacje miały standardowe oprocentowanie. Jako jedyny znany mi DM w warunkach mieli zapis, że jak GetBack wyemituje obligacje na oprocentowaniu 8,10% lub wyższym, wówczas Klientom musi też podnieść oprocentowanie lub zwrócić środki.

A więc nie gadaj głupot, bo to akurat dobrze świadczy o instytucji. Dzięki temu poszkodowanych jest znacznie mniej, a ja jestem biernym obserwatorem.
Zwracam uwagę też na datę artykułu. 2 miesiące przed wnioskiem o PPU.

Dalsze kroki były w warunkach zapisane tylko z DM nikt się tym nie chwalił a szkoda bo wszystkim którzy nie akceptowali takiego ryzyka dałoby to do myślenia. Przypadek?

Zarzad DM podpisujac umowę z emitentem z opcją na 14% nie wiedział z kim ma do czynienia. Doskonale wiedział. Co z tego że można sprzedać. Trzeba wiedzieć że można i tu się sprawa komplikuje. Co w sytuacji kiedy GB nie poinformuje o przekroczeniu 8,1% w terminie. Karę mu się wymierzy za zwłokę hehe. Inni takich zapisów nie mieli bo nie emitowali - wcale nie było ich tak mało.
Szkoda że kolega nadal nie wyciąga wniosków. I proszę nie instruować mnie co jest mądre a co głupie.
Ja stanu umysłu kolegi nie oceniam tylko wyciągam wnioski.

Joker
127
Wysłane: 25 lipca 2019 12:11:47
Skoro nikt się tym nie chwalił to dlaczego ja otrzymałem informacje, prasa (!) o tym pisze 2-3 miesiące przed problemami?
Zachowajmy w tych swoich emocjach odrobinę rzetelności.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

501 502 503 504 505

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,317 sek.

fszsbwkm
bctadkvj
ncikjywy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 138,84 zł +380,69% 96 138,84 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rjxnrchr
onrltwzv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat