Kupiłem dziś akcje MSTR/StrategyB po 332 USD ponownie za całość, według mnie są w dobrym miejscu do zakupu.
|
|
liastares napisał(a):Nie trzymaj całego majątku w jednym miejscu. Podziel środki na kilka kategorii: lokaty, obligacje, fundusze indeksowe, nieruchomości. Nawet jeśli jedno źródło zawiedzie, inne mogą Cię ochronić. Działa to w dwie strony. Zazwyczaj ograniczasz też zyski.
|
|
Sprzedałem dziś całość portfela po 357 USD realizując ~78% zysku, ryzyko popłaciło. Będę się zastanawiał nad powrotem do akcji Coinbase ale po korekcie która jest według mnie przed nami. Jeśli nie mam racji to odjedzie i trzeba będzie jakoś się z tym pogodzić.
|
|
Wartość portfela wzrosła o 47%, perspektywy dalej według mnie dobre.
|
|
rafsty napisał(a):Jeśli to 100% wartości portfela licząc z gotówką, to nie jest najlepszy pomysł. Educated guess, ale nadal guess. 100% kapitału który inwestuję, natomiast oczywiście nie inwestuję kapitału którego nie mogę stracić i mam jak to się mówi "poduszkę finansową". Ryzyko jest duże ale potencjał zysku również.
|
|
Aktualny poziom TP widzę w okolicach 418 USD ale nie jest on sztywny i może się zmienić.
|
|
W zasadzie to temat mówi chyba wszystko Inwestuję od ok 9 lat, były sukcesy i były porażki. Zobaczymy jak będzie dalej. Aktualnie całość portfela to akcje Coinbase ze średnią ceną kupna na 200 USD.
|
|
Niestety SL wywalił po 1955.
|
|
S W20 po 1956
|
|
Narazie zarabiam więc nie wiem czemu miałbym zostawić. Wczoraj SL wywalił po 2017.
Teraz czekam.
|
|
Zgodnie z planem odbiliśmy, SL na 2010 i będę przesuwał powoli
|
|
L W20 po 2008
|
|
Dlatego to :P było. Skarb Państwa w akcjonariacie ma i plusy i minusy.
Pozycja L wyleciała na SL po 2058
|
|
W sumie jak ma być odbicie według mnie to LW20 po 2061
|
|
Wywaliłem jednak po 2063 coś mi się wydaje ze odbijemy nieco, ale będę szukał dalej wejścia w S.
|
|
Dziś brałem S na W20 po 2087, pozycja jest zabezpieczona SL na 2067 i o ile nie wywali to SL będzie przesuwany.
|
|
SL wyrzucił wczoraj na zero, niestety naszej giełdy nawet mądrości Buffeta nie dotyczą :P Teraz czekam na gotówce.
|
|
Na chwilę obecną jedyną pozycją jest L na PKN na certyfikatach turbo. Zakup jest zrobiony w myśl zasady "Bój się, gdy inni są chciwi, i bądź chciwy, gdy inni się boją" - zobaczymy co z tego będzie.
|
|
Cześć, Trochę już czytuję Stockwatch i postanowiłem zacząć opisywać moje transakcje dla potomności :P Albo jako naukę jak Inwestować albo jak tego nie robić- zależy jaki wynik wykręcę. Proszę nie kopiować ruchów bo się nie znam :)
|
|