Temat:
ASBIS
Mon Dieu, Wy dalej się nakręcacie na spór, który i tak rozstrzygnie rynek?
|
|
Temat:
MENTZEN
zawrę umowę pożyczki akcji (pożyczę od kogoś). Cena z dzisiejszego zamknięcia 57,39zł. To serio propozycja, bez sarkazmu. Warunki do uzgodnienia.
Btw: ticker to "XDD"
|
|
Temat:
ikze
szukałem samodzielnie informacji, niestety nie udało się nic znaleźć na ten temat. Orientujecie się może, czy rachunek IKZE można prowadzić jako rachunek forex?
W pełni zdaje sobię sprawę z ryzyk, od kilku (5+) lat inwestuje na forexie osiągając w miarę stabilny zysk co roku (ok 20-25%). Chciałbym "uskuteczniać to" w ramach części oszczędności na emeryturę (tych w ramach IKZE).
|
|
Cześć, mam problem z icmarkets. Nie mogę kopiować ani udostępniać m strategii, bowiem przy rejestracji w ramach ue (nadzor cypryjski) nie jest dostępna ta funkcja. Czy wiecie w jaki sposób można to "obejść" - czyli de facto zarejestrować się jako klient spoza UE?
|
|
Temat:
BEDZIN
Czy da się shortować? Jeśli nie to chętnie zawrę umowę pożyczki akcji z kimś, kto ma akcje, za godziwym wynagrodzeniem.
|
|
Nie będzie żadbego debiutu tylko default. Spółka (a właściwie cała "grupa") wypłaca kupon obligacji z poślizgiem, pracownicy nie dostają wynagrodzenia, a Janusz (nomen omen) opowiada o wartości znaków towarowych, która w przypadku defaultu jest w zasadzie żadna.
|
|
Temat:
KERNEL
Czy po komunikatach i stanie posiadani dobrze rozumiem, ze fundusze zawarły porozumienie, rzuciły pare haseł w stylu "ej, to nie fair", rozwiązały porozumienie i sprzedały akcje?
|
|
Temat:
CAPITEA
Oczywiście, że nie będzie żadnych konsekwencji
|
|
Temat:
CAPITEA
To są jakieś absurdalne wypociny byłego prezesa, który twierdzi, że padł ofiarą spisku (jak i Spółka). I on teraz to wszystko odzyska ku chwale obligatariuszy i akcjonariuszy.
Myślę, że mógłby założyć zbiórkę na patronite.
|
|
w mojej opinii najlepiej sprzedać akcje poza obrotem na gpw (na zwyklą umowę) - przynajmniej dom maklerski rozliczy to jako stratę do celów podatkowych. Później te same akcje możesz przecież "odkupić"
|
|
Strate rozliczysz - sprzedaj akcje poza obrotem, dom maklerski wykaze Ci to w picie
|
|