Witam,
Szukam informacji i to dosłownie informacji. Zauważyłem dzisiaj że po publikacji Trumpa na twitterze, można było naprawdę fajnie zainwestować w ropę. Problem polega na tym że zanim do mnie dotarła informacja już było po sprawie.
Skąd bierzecie bieżące informacje? Z jakich portali informacyjnych korzystacie? Gdzie informacjie są publikowoane najszybciej?
Pozdrawiam A
|
Mam pytanie odnośnie konta demo w platformie xstation na XTB. Jestem początkujący, mimo tego że kilka razy się przymierzałem i sporo czytałem o giełdzie i inwestowaniu to jakoś nigdy nie było czasu się tym zająć. Ostatnio założyłem konto, a w sumie to konto demo na XTB (standard) i zacząłem działać na platformie xstation5. O ile sam zakup akcji w zamyśle inwestycji długoterminowych nie stanowi problemu, to zastanawiam się nad różnicami w działaniu transakcji Forex w wersji demo i real. W wersji demo robię transakcje krótkie, w momencie kiedy wydaje mi się że jest cena jest niska robię transakcję zakupu i zamykam ją jak mam około 3-5% zysku netto, gdy uważam że cena jest wysoka no to transakcja sprzedaży i zamknięcie z zyskiem 3-5%. Robiąc kilka - kilkanaście transakcji dziennie, otwierając i zamykając transakcję (często w ciągu 15-20 minut) zrobiłem około 20% zysku w 3 dni.
Wydaje mi się że tak się nie da na koncie realnym? Czy się mylę? Gdzie jest haczyk? Bo na demo idzie to dosyć gładko.
Dla wyjaśnienia, działałem na kwocie 10kPLN bo z podobną kwotą zamierzałbym wejść w realne transakcje. Mogę praktycznie stale monitorować co się dzieje i umiem stosować takie funkcje jak "stop loss", "take profit" czy alarmy które nie ukrywam są dla mnie kluczowe.
Pozdrawiam
|