Także zgłaszam się do konkursu i też chciałbym zostać ze swoją spółką. Starward musi w końcu wydać swoją grę grunt to się nie poddawać ;)
|
|
Witam, proszę o sprzedaż Starward i zakup mPay. Liczyłem na to że dowieziemy 5 miejsce ze Starwardem ale nieoczekiwanie pojawił się Skarbiec i musze ryzykować ;) wykorzystuje dzisiejsze obsunięcie i liczę że to jeszcze nie koniec ruchu, mało czasu duże ryzyko ale będzie ciekawiej ;) Pozdrawiam
|
|
Witam, również chciałbym się zgłosić do konkursu. Zostaję ze Starwardem i nie wiem co nowego wymyślić w uzasadnieniu ;) dalej czekam na premierę Invincible. Dzięki i pozdrawiam
|
|
Witam Proszę o sprzedaż Bowim - sprzedaje fakty. Proszę o zakup Starward, powody to: 1) Spodziwam sie działań marketingowych ze strony spółki 13 września i głównie pod to gram, jest to 100 rocznica urodzin Lema i bedziemy po Gamescomie. Wcześniej prezes coś mówił, że żeby zmaksymalizować zasięg kampanii będą wybierać termin w okolicy innych wydażeń growych więc kiedy jak nie we wrześniu ? 2) w sierpniu mamy raport - prezes zawsze opowiada w jakim miejscu są prace nad grą może coś wiecej powie ... ? 3) kurs - ostatnio sporo oberwał ale już sie uspokoił 70 zł trzyma, kapitalizacja nie straszy (aż tak) czuje się bezpiecznie to wchodze zobaczymy co z tego wyjdzie. Dodam tylko, że obstawiam premierę w 1H2022 i na tym się opieram. Dzięki i pozdrawiam.
|
|
Witam, proszę o sprzedaż PCF ani bezpośrednio przed ani po premierze szału na kursie nie było i wygląda na to, że dopóki nie poznamy % tantiem to za wiele się z kursem nie wydarzy - szkoda czasu zdąże tu wrócić. Tymczasem proszę o zakup BOWIM. Spółka ogłosiła świetne szacunki za 1Q i otoczenie jej sprzyja i wciążwskaźnikowo nie jest droga. Dziękuję i pozdrawiam
|
|
Temat:
PCFGROUP
Na ten moment to juz 4 miejsce w liczbie grających i zgadzam sie co do opini i porównywaniu ich do Cyberpunka. Jest wielka różnica między negatywem w stylu: "nie chcę w to grać bo ...." a "chcę grać ale ....". Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości czy to dobra premiera to gra pod względem rekordowego peaku już pobiła takie mega hity jak: Wiedźmin 3, Doom Eternal, The Division, Borderlands 2 i 3 albo Far Cry 5 i nie schodzi z 1 miejsca bestsellerów. Co do serwerów to wydaje mi się ze tu udostępnienie gry w gamepassie i to na święta zrobiło przeciążenie albo mocno się do tego dołożyło ale to moje prywatne zdanie nigdzie tego nie wyczytałem. Fakt faktem, że za serwerami to stoi bardziej Square Enix niż PCF tak wynika z listu prezesa na twitterze. Spółka natomiast udowodniła swój mega potencjał i jeśli to prawda, że na giełdzie wyceniana jest przyszłość ;) to niwątpliwie kolejnym produkcją bedą towarzyszyć duże emocje. Zdrowych i wesołych świąt wszystkim forumowiczom i zespołowi Stockwatch. Pozdrawiam.
|
|
A ja Ci napisałem: "Faktem też jest udane demo które spełniło swoją funkcję i znacznie zwiękrzyło popularność produkcji co przełoży sie na sprzedaż"
|
|
Może się zdarzyć a może się nie zdarzyć faktem jest jak piszesz: "PCF zapłatę za produkcję gry dostaje przed premierą, a kiedy i ile zarobi więcej zależeć będzie od poziomu sprzedaży." Za ostatniego milestona dostaną kase czyli do wyników za 1Q a umowy nie znamy i znać nie będziemy więc takie rzucanie procentami wyssanymi z palca to próżne gadanie. Nie wiem to się wypowiem. Faktem też jest udane demo które spełniło swoją funkcję i znacznie zwiękrzyło popularność produkcji co przełoży sie na sprzedaż.Daleki jestem od zachwytów ale nie logicznym jest wg mnie żeby ewentualna dobra sprzedaż marnie przekładała się na przychody PCF. Producent musi być odpowiednio wynagradzany i widzieć tą "marchewke na kiju" żeby miał motywację zrobić dobry produkt. 5-25% od 45% ? wolne żarty. Podsumowując jestem dobrej myśli i że "marchewka" była warta zachodu ;) Pozdrawiam
|
|
O kurczaczki zaraz się okaże ze PCF będzie musiał dopłacać do każdej sprzedanej kopii za to, że kopnął ich zaczyt robienia gry dla Square Enix.
|
|
Witam, także chciałbym wziąść udział w zabawie i proszę o zapisanie mnie do konkursu. Chciałbym też zarezerwować People can fly i jako uzasadnienie oczywiście premiera Outriders ... zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia.
|
|