Temat:
SKYSTONE
Wklejam odpowiedź,dlaczego 4 tygodnie:
Formacje powstające zawyczaj po gwałtownych wzrostach cen. Ich kształt zbliżony jest do równoległoboków, które nachylone są ku dołowi w trendzie wzrostowym i górze w trendzie spadkowym i przypominaja swym kształtem flagę.
Podczas tworzenia się formacji obroty powinny stopniowo spadać w miarę kształtowania się formacji. Wybicie się z formacji powinno nastąpić w przeciągu kilku tygodni przy zwiększonych obrotach chociaż nie jest to warunek konieczny.
Zakres wybicia docelowo powinien być równy wysokości ruchu poprzedzającego formację.
|
|
Temat:
SKYSTONE
Kolego,również bez urazy ale jak będzie jeszcze 2 miesiące podążało tym kanałem to nie będzie to już flaga,prawda?Flaga trwająca 4 tygodnie wygląda "podejrzanie" a powyżej 4 tygodni nie jest już flagą.Ja piszę to co widzę teraz a nie to co widzę w przyszłości bo to już jest jasnowidztwo.Dlatego napisałem,że na razie jest książkowo a jak będzie dalej nikt nie wie.
|
|
Temat:
SKYSTONE
A tutaj wspomniana flaga i średnie 5 i 15 sesyjne.Pozostaje tylko nie spieprzyć tej okazji.Mam nadzieję,że spekulanci z dużym portfelem też to widzą i akumulują.  kliknij, aby powiększyćWzrosty od dna do szczytu z 14 lipca zostały zniesione dokładnie w 61,8%.Na razie wszystko jak w książce.A jak będzie dalej?  kliknij, aby powiększyć
|
|
Temat:
SKYSTONE
A po trendzie spadkowym na razie zostało wspomnienie bo Zenek opuścił kanał na najwyższym w swojej historii wolumenie.  kliknij, aby powiększyćPo tym historycznym odbiciu od dna narysował klin zwyżkujący,który zaowocował spadkami w postaci obecnej flagi  kliknij, aby powiększyćObecnie średnia 5-dniowa zawinęła do góry i zmierza w kierunku średniej 15-dniowej co w momencie przecięcia powinno dać impuls wzrostowy.Na oscylatorach mamy wyprzedanie i na niektórych są już sygnały kupna.MACD za kilka sesji da sygnał kupna.
|
|
Ale tragedii chyba nie ma?Zysk z działalności operacyjnej jest i strata na akcję się zmieniła z 0,07gr na 0,01gr.Co ty na to?
|
|
Witam Moim zdaniem raport jest ok a problem polega na tym,że banki boją się udzielać kredytów w związku z czym inwestycje są przesunięte w czasie.Ale to problem chyba całego świata a nie tylko BBZ.
|
|