Zawiesli bo system padł... żadnej troski tu nie było. Ratowali własne tylki...
|
|
Temat:
KGHM
Ja mam wrażenie że dziś dużo ludzi pomyliło raport o produkcji z raportem kwartalnym / rocznym...
A wyniki z raportu uwazam na pierwszy rzut oka jako bardzo dobre. Teraz pytanie czy mamy kupowanie plotek czy sprzedawanie faktów...
|
|
Temat:
KGHM
jqn napisał(a):Ja siedzę. Widzę to podobnie jak napisałeś, zakładam, że nowa strategia będzie wpisywać się w podobną narrację jak na PKN, czyli jaki to polski rynek kapitałowy zaczyna być atrakcyjny  Największym ryzykiem jakie tu widzę obecnie to polityczne wymysły w tym obszarze: www.bloomberg.com/news/article... generalnie mialem nosa w swoim czasie bo pierwsze pakiety bralem po 105zl, i zrobilem pozniej blad bo ostatnie bralem po 150... :) , no ale srednia wyszla nie taka zla.... kurs nie moze przekroczyc 140zl ostatnio, nie wiem kto to trzyma tak, ale wyglada jak by to kotos troche na sile trzymal.
|
|
Temat:
KGHM
Taka cisza tutaj... ktoś siedzi na tym walorze?
Według mnie duzo się dzieje pod powierzchnią... W środę wyniki, dobre odpisy, zmiana w podatku miedziowym, miedz po 510-515.... juz po trzech wiedzamach.... kurs w stosunku do reszty slaby.
Jak obstawiacie wyniki w srode?
Pozdrawiam
|
|
Temat:
KGHM
Coś się dzieje... dziś na końcówce 100mln zł ... wygląda jak bazowanie przed dalszym wybiciem.
|
|
Temat:
KGHM
No.i temat podatku .miedziowego powoli wychodzi na górę coraz wyżej i szybciej. Są konsultacje, lobbiasci dzialaja... A teraz to Trzaskowski za zmiana podatku... https://stooq.pl/n/?f=1661543
|
|
Temat:
KGHM
Taniec przekładaniec... Co trochę odbije to z powrotem spadek, ale trzeba przyznać ze póki co.trzyma ten poziom 120-125. Uważam że możemy być milo w koncu zaskoczeni jakimś newsem pozytywnym odnośnie podatku miedziowego oraz może jednak Trump uspokoi wojnę na Ukrainie... to może dać silny implus. Zauważyłem że tak jak w bankach PKO BP idzie w parze z Pekao tak samo KGHM z Orlenem z tym.ze na KGHEmie ruchy są silniejsze i w moim mniemaniu kghem jest jednak bezliecznjeszja spółka. Mniej trupoz z szafy wypada.
|
|
Temat:
KGHM
Niedługo publikacją wyników III kw. Czego możemy się spodziewać? Macie ktos swoje jakieś swoje przemyślenia?
|
|
Temat:
KGHM
Ten sam pan analityk na wiosne tez dawal rekomendacje negatywna przy kursie 120-130zl...Wyniki spolka bedzie miala dobre, miedz i srebro niezle stoja, minusem kurs dolara... , ale kursem i tak wlasnie rzadzic bedzie ogolny sentyment do surowcow. A tutaj mysle ze mamy bardzo dobre perspektywy. I nawet nie chodzi tylko o wzrost gospadaryczy ale tez o zielona rowolujcje i chyba tez AI. Wszystko sie zazebia. Pytanie tylko kiedy to odpali.
|
|
Temat:
KGHM
oni moga te swoje prognozy ciac itp tak jak prognozowali wzrost itp... dla mnie jest znamienne ze jednak ta miedz trzyma cene pomimo slabych odczytow. W Chinach elektryki zanatowaly wzrost sprzedazy. Obstawiam ze miedz bedzie drozec po obnizkach stop. pamietam jak banki staly z cena pomimo tego ze stopy mialy isc w gore, to bylo do przewidzenia, a jakos ulica na banki grymasila. kupilem pko po 30zl, mysle ze troche podobnie jest z KGHM... nagle wszyscy sie obudza jka bedzie po 170-190zl. dzis kurs tez w sumie jak by nie patrzec przy slabym ogolnie rynku wrocil do waznych poziomow.
|
|
Temat:
KGHM
taki jest wlasnie KGHM... w 2-3 sesje odrabia 3/4 strat... , dziwne ze tak malo sie o tej spolce mowi... malo jest takich spolek ktore na wig-20 potrafia zrobic najwyszy obroty i urosnac 9 % ... to chyba o czyms swiadczy.
|
|
Temat:
KGHM
https://stooq.pl/n/?f=1630157Sa lepsze niz sie spdziewalem... co bedzie zatem jutro? sprzedaz faktow czy jednak zakup przyszlosci? Cena chyba jednak za niska jak na takie fakty.
|
|
Temat:
KGHM
Tak na prawde w tym wszystkim chodzi jak beda sie zachowywac notowania miedzi... w jakim one sa miejscu? Odpoczynek przed dalszym wzrostem? Morgan dal mocno bycze prognozy i zreszta nie tylko oni...
|
|
Temat:
PKNORLEN
Moze wlasnie tu jest klucz... byla przepasc, PKO i banki poszly w gore, rynek tak jak by "zapomnial" o reszcie... chyba podobnie troche jest z KGHM... zauwazylem ze czasami jest takie okienko kiedy przy WIG20, czesc akcji rosnie, inne nie nadazaja, a po pewenym czasie nagle sie robi run i pozostala reszta nadgania. I teraz pytanie czy Orlen pojdzie w gore czy PKO BP spadanie, a moze i jedno i drugie...
|
|
Fundusz zamknal lub zszedl ponizej 0.5% z krótka pozycja na Orlenie.
|
|
No to co teraz po dzisiejszym dniu? Jakie poziomy przed nami ? 80? 100?
|
|