PARTNER SERWISU
gmxfoktl
Techno200

Techno200

Ostatnie 10 wpisów
Zawiesli bo system padł... żadnej troski tu nie było. Ratowali własne tylki...

Ja mam wrażenie że dziś dużo ludzi pomyliło raport o produkcji z raportem kwartalnym / rocznym...

A wyniki z raportu uwazam na pierwszy rzut oka jako bardzo dobre. Teraz pytanie czy mamy kupowanie plotek czy sprzedawanie faktów...

jqn napisał(a):
Ja siedzę. Widzę to podobnie jak napisałeś, zakładam, że nowa strategia będzie wpisywać się w podobną narrację jak na PKN, czyli jaki to polski rynek kapitałowy zaczyna być atrakcyjny blackeye

Największym ryzykiem jakie tu widzę obecnie to polityczne wymysły w tym obszarze:
www.bloomberg.com/news/article...

generalnie mialem nosa w swoim czasie bo pierwsze pakiety bralem po 105zl, i zrobilem pozniej blad bo ostatnie bralem po 150... :) , no ale srednia wyszla nie taka zla.... kurs nie moze przekroczyc 140zl ostatnio, nie wiem kto to trzyma tak, ale wyglada jak by to kotos troche na sile trzymal.

Taka cisza tutaj... ktoś siedzi na tym walorze?

Według mnie duzo się dzieje pod powierzchnią... W środę wyniki, dobre odpisy, zmiana w podatku miedziowym, miedz po 510-515.... juz po trzech wiedzamach....
kurs w stosunku do reszty slaby.

Jak obstawiacie wyniki w srode?

Pozdrawiam

Coś się dzieje... dziś na końcówce 100mln zł ... wygląda jak bazowanie przed dalszym wybiciem.

No.i temat podatku .miedziowego powoli wychodzi na górę coraz wyżej i szybciej. Są konsultacje, lobbiasci dzialaja...

A teraz to

Trzaskowski za zmiana podatku...

https://stooq.pl/n/?f=1661543

Taniec przekładaniec... Co trochę odbije to z powrotem spadek, ale trzeba przyznać ze póki co.trzyma ten poziom 120-125. Uważam że możemy być milo w koncu zaskoczeni jakimś newsem pozytywnym odnośnie podatku miedziowego oraz może jednak Trump uspokoi wojnę na Ukrainie... to może dać silny implus. Zauważyłem że tak jak w bankach PKO BP idzie w parze z Pekao tak samo KGHM z Orlenem z tym.ze na KGHEmie ruchy są silniejsze i w moim mniemaniu kghem jest jednak bezliecznjeszja spółka. Mniej trupoz z szafy wypada.

Niedługo publikacją wyników III kw. Czego możemy się spodziewać? Macie ktos swoje jakieś swoje przemyślenia?

Ten sam pan analityk na wiosne tez dawal rekomendacje negatywna przy kursie 120-130zl...Wyniki spolka bedzie miala dobre, miedz i srebro niezle stoja, minusem kurs dolara... , ale kursem i tak wlasnie rzadzic bedzie ogolny sentyment do surowcow. A tutaj mysle ze mamy bardzo dobre perspektywy. I nawet nie chodzi tylko o wzrost gospadaryczy ale tez o zielona rowolujcje i chyba tez AI. Wszystko sie zazebia. Pytanie tylko kiedy to odpali.

oni moga te swoje prognozy ciac itp tak jak prognozowali wzrost itp... dla mnie jest znamienne ze jednak ta miedz trzyma cene pomimo slabych odczytow. W Chinach elektryki zanatowaly wzrost sprzedazy. Obstawiam ze miedz bedzie drozec po obnizkach stop. pamietam jak banki staly z cena pomimo tego ze stopy mialy isc w gore, to bylo do przewidzenia, a jakos ulica na banki grymasila. kupilem pko po 30zl, mysle ze troche podobnie jest z KGHM... nagle wszyscy sie obudza jka bedzie po 170-190zl. dzis kurs tez w sumie jak by nie patrzec przy slabym ogolnie rynku wrocil do waznych poziomow.

taki jest wlasnie KGHM... w 2-3 sesje odrabia 3/4 strat... , dziwne ze tak malo sie o tej spolce mowi... malo jest takich spolek ktore na wig-20 potrafia zrobic najwyszy obroty i urosnac 9 % ... to chyba o czyms swiadczy.

https://stooq.pl/n/?f=1630157

Sa lepsze niz sie spdziewalem... co bedzie zatem jutro? sprzedaz faktow czy jednak zakup przyszlosci? Cena chyba jednak za niska jak na takie fakty.

Tak na prawde w tym wszystkim chodzi jak beda sie zachowywac notowania miedzi... w jakim one sa miejscu? Odpoczynek przed dalszym wzrostem? Morgan dal mocno bycze prognozy i zreszta nie tylko oni...

Moze wlasnie tu jest klucz... byla przepasc, PKO i banki poszly w gore, rynek tak jak by "zapomnial" o reszcie... chyba podobnie troche jest z KGHM... zauwazylem ze czasami jest takie okienko kiedy przy WIG20, czesc akcji rosnie, inne nie nadazaja, a po pewenym czasie nagle sie robi run i pozostala reszta nadgania. I teraz pytanie czy Orlen pojdzie w gore czy PKO BP spadanie, a moze i jedno i drugie...

Fundusz zamknal lub zszedl ponizej 0.5% z krótka pozycja na Orlenie.

No to co teraz po dzisiejszym dniu? Jakie poziomy przed nami ? 80? 100?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 11 sierpnia 2025 15:23:26
Liczba wpisów: 21
[0,00% wszystkich postów / 0,03 postów dziennie]
Punkty respektu: 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,260 sek.

nwjalhmb
lhqdxcjg
dmrnjrvl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
gzzalflw
giivmilm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat