PARTNER SERWISU
xjsfpvhj
skaut76

skaut76

Ostatnie 10 wpisów
Ciekawy wątek na temat inwestycji Ganta w Krakowie
krakowm.pl/forum/Watek-Aktualn...

Cześć
Zdecydowałem się na ten post widząc że więcej u Was pesemizmu niż na Techmexie :)
Ponieważ jestem świeżym posiadaczem SGN (średnio po 11,75) pozwolę sobie przedstawić swój punkt widzenia.
Dlaczego kupiłem akcje Sygnity?
Ponieważ chcę mieć dużą stopę wzrostu, firmy które mają dobre wyniki takiej stopy nie zapewnią.
Najwięcej można zarobić na firmach które mają problemy a nie upadną :)

Popatrzcie na branżę IT.
Takie ASSECO: kiszę od pół roku i pomimo że firma świetnie zarabia to kurs oscyluje i ma znaczącego zysku.Mam nadzieje że w końcu podrośnie.
Comarch: można było przyzwoicie zarobić ale tylko dlatego że mieli problemy ze swoim nowym niemieckim nabytkiem SoftM a teraz kurs sobie rośnie.

Na chwilę obecną porównując pozostałe spółki IT Sygnity wygląda najbardziej obiecująco.
Zła passa ciągnie się już dwa lata. Kurs najniżej od kilkunastu lat.
W wynikach za III kwartał które były słabe jest kilka informacji zwiastujących zmianę trędu. Ci co liczyli na rewolucje w wynikach w III kwartale srogo się zawiedli i spanikowali.
Dla mnie najważniejszą informacją jest ta że pomiędzy 30.09.2009 a 12.11.2009 zadłużenie netto spadło z 62 mln do 37 mln. Co to oznacza. Ostatnio Sygnity była postrzegana jako potencjalny bankrut i to najbardziej zwaliło kurs spółki. A skoro w firmie zadłużenie zamiast wzrastać maleje o 25 baniek to znaczy że jest kasa i Sygnity nie podzieli losu Techmexu. Spłata zadłużenia w tym okresie potwierdza to co mówił prezes że będzie znaczny zysk za IV kwartał a także za całe drugie półrocze.
W portfelu zamówień też jest lepiej porównójąc dane z III kwartałem 2008.
Dodając do tego pewny zysk w czwartym kwartale i całym drugim półroczu mamy zamiast jednej jakółki już trzy.
W tym całym kryzycie branża IT dostała mocno po dupie a III kwartał jest zawsze słaby.
Zajmuję się od pięciu lat wdrożeniami systemów ERP i widzę co się dzieje. Problemy takich firm jak Sygnity mnie nie dziwią. Sądze że właśnie mamy dno i teraz będzie już tylko lepiej:)
Ja tam jestem dobrej myśli i pozytywnie nastawiony do tej spólki.
Pozdro

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 15 października 2022 11:27:31
Liczba wpisów: 2
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,175 sek.

tiihxqnq
mcwjbkuv
yinhufxs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kbakcmgp
xiglfhlw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat