PARTNER SERWISU
ekqkpnjz

"zawodowy" trader

yurgo
0
Wpisów: 2
Wysłane: 8 marca 2013 13:46:56
Witam wszystkich forumowiczów,

mam taki trochę nietypowy problem, może ktoś mi podpowie jakieś rozwiązanie.

Nie pracuję na etacie, nie mam działalności gospodarczej. Ja i moja rodzina utrzymujemy się "z tradingu". Wszystko ładnie, pięknie, da się to zrobić. Tylko teraz powstał taki prozaiczny (z pozoru!!!) problem. Mianowicie chcę, żeby moje 3-letnie dziecko poszło do przedszkola i niestety lipa, ponieważ pierwszeństwo mają dzieci pracujących rodziców!!! A niestety w całym mieście, w kilkunastu przedszkolach (w tym prywatnych), jest duuużo więcej zgłoszeń niż dostępnych miejsc.
Co z tego, że tak naprawdę, żeby zarobić kasę, poświęcam temu ładnych kilka godzin dziennie, jak niestety w formularzu zgłoszeniowym do przedszkola w miejscu pracy rodziców nie mam tak naprawdę co wpisać?!?!?

Może ktoś podsunie jakieś rozwiązanie???

Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam,
yurgo

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 8 marca 2013 16:18:08
Możesz spokojnie twierdzić, że jesteś artystą - szczególnie że udaje Ci się utrzymać z tradingu.
Jest to też działalność wykonywana osobiście.
Powiedz głośno w obecności pani dyrektorki słowa takie jak dyskryminacja, równość wobec prawa, szalejące bezrobocie, i może coś sama zasugeruje...

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 13 marca 2013 16:26:37
Możesz też podejść do sprawy bardziej "urzędowo". Po pierwsze, możesz założyć działalność gospodarczą. Nie, nie w Polsce:) Zakładasz w Estonii albo w Wielkiej Brytanii, tam jest to śmiesznie tanie. Są nawet specjalistyczne firmy pośredniczące, które załatwią za ciebie wszystkie formalności. Wyposażony w stosowny papier możesz udać się do pani dyrektor przedszkola i oświadczyć, że nie tylko pracujesz w firmie, ale dodatkowo jesteś zmuszony do czestych wyjazdów.

Możesz również poprosić o pomoc jakiegoś znajomego, który swoją firmę już posiada. Niech zatrudni cię (was) na 1/12 etatu albo nawet mniejsza jego część, oczywiście za minimalną pensję. Będziesz musiał wprawdzie (za pośwrednictwem firmy znajomego)odprowadzić opłaty wynikające z tytułu pobierania pensji (która i tak przekażesz mu z powrotem "pod stołem"), będziesz jednak figurował jako "zatrudniony" a pani dyrektor raczej nie będzie wnikała w niuanse tego zatrudnienia.
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

Ann
Ann
0
Wpisów: 703
Wysłane: 13 marca 2013 17:50:05
Dodam od siebie, że wystarczy zatrudnić się u znajomego na powiedzmy tydzień.
W trakcie roku szkolnego nikt nie sprawdza czy nadal jesteś zatrudniony...
Nie wiem nawet czy przy przyjmowaniu w jakiś sposób weryfikują te zaświadczenia od pracodawców.
Mam przeczucie, że nie.

yurgo
0
Wpisów: 2
Wysłane: 14 marca 2013 14:11:56
Dzięki za pomysły!
WatchDog - Twój pomysł można potraktować z przymrużeniem oka hello1
irfy - Twój pomysł jest ciekawy, ale raczej z niego nie skorzystamsalute
Ann - natomiast Twój pomysł prawdopodobnie wcielę w życie Dancing

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,102 sek.

zhhjfzzs
kwkzqxcy
bnevddwf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qcvwxekp
pnlecxry
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat